23-06-06

Tuimelperte

Gisteren hadden Betty en ikzelf een vrije dag : we zouden ons stalen ros van stal halen om te fietsen langs de Leie tot Sint-Martens-Latem, er een hapje te eten en te genieten van de mooie omgeving. Een tochtje van een goeie 75 km, heen en terug.
Om één of andere onverklaarbare manier zijn we er in geslaagd om de weg te verliezen en zijn we uiteindelijk in Roeselare aanbeland, zo een dertig kilometer verder.
Ik snap nog altijd niet hoe het mogelijk is en hoe stom een mens kan zijn om zo verloren te rijden. Je moet enkel en alleen maar het jaagpad langs het water volgen. ’t Moet blijkbaar een familietrekje zijn.
Daarenboven ben ik op de markt van Roeselare met mijn voeten verstrikt geraakt in een plastieken lint van een pallet, zodat ik er een pijnlijke tuimelperte gemaakt heb. Aanvankelijk leek het nogal ernstig, want ik geraakte niet op eigen kracht recht en had toch een black-out van een paar seconden.
Gelukkig waren er een aantal behulpzame Samaritanen in de buurt om me terug recht te trekken. Betty was mijn papieren aan het oprapen en kwam niet bij van het lachen … :-)
Even vreesde ik dat mijn fietstochtje zou eindigen in de wachtkamer van één of andere spoeddokter, maar al bij al viel de schade achteraf nog mee. Mijn rechterkant zit nu wel bont en blauw en het doet nog aan alle kanten zeer.
Mijn lange duurloop van donderdagavond heb ik dan maar aan mij laten voorbijgaan en zondag ging ik normaal gezien een 15 km-wedstrijd lopen in Kuurne – Dwars door Sint-Pieters, maar ik zal wellicht ook best niet door deze hemelpoort kunnen rennen.
Tot zover het relaas van “een bewogen dagje Spencer”. Onze idyllische, romantische "dejeuner sur l' herbe" langs de bucolische Leieboorden van Deurle en Sint-Martens-Latem zal voor een andere keer zijn.
Van het westelijk loopfront dus opnieuw weinig loopnieuws, net nu ik verkozen werd tot weblog van de week op de hardloopkrant

18:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Een mooie fietstocht eindigt ietwat pijnlijk.. maar gelukkig ben je weblog van de week, en dat verdien je! Gefeliciteerd Philippe

Gepost door: Ronald | 23-06-06

frank wel een frank spencer actie! succes, hopelijk loop je weer snel.

Gepost door: martine | 23-06-06

proficiat als er één iemand dit verdiende, was jij het wel.
en van je fiets ... wat wil je ... Frank Spencer zijnde ... :-)))
hopelijk kan je snel terug lopen

Gepost door: Koen | 24-06-06

Tja, Frank ... Spencer ...
Gelukkig valt de 'schade' mee. Hopelijk zal je rap terug 'op de loop zin'.

Gepost door: Michael | 24-06-06

Tof Erg tof dut u webblog van de week op hardloopnieuws bent! Succes met de running vanuit Nederland :-)

Gepost door: Greg van Hest | 24-06-06

:-) je hebt je naam weer alle eer aan gedaan!! Enne...proficiat met je verkiezing!!

Gepost door: Ruthje | 25-06-06

De commentaren zijn gesloten.