17-07-06

ING - 10 km van Oostende als passief loper

Deze morgen ben ik terug aan de slag gegaan na twee weekjes deugddoend verlof. Niet getreurd echter want in augustus heb ik nog drie weken congé te goed. Zo trekken we op city-trip naar Lissabon zonder kids en een weekje naar Bulgarije met het ganse gezin.
Nieuw is echter dat ik vanaf vandaag een kakelverse werkomgeving heb. Onze diensten zijn onlangs verhuisd naar de gebouwen van de Nieuwe Lente en als allerlaatste heb ik vandaag mijn collega’ s vervoegd.
Meevaller is uiteraard dat ik nu op wandel-loop-afstand van mijn werk woon (500 meter) en vlak bij de school van de kinderen. Dat geeft alvast heel wat praktische voordelen.
Met het tropische weer zaten we de voorbije dagen meermaals aan de Kust – Betty zit er nog steeds met de kinderen, want de Kust is voor mij maar 40 minuten op en af – en konden we wat uitwaaien, alhoewel het er met een vergrootglas zoeken was naar een koel plaatsje.
Gisteren liep Betty Spencer mee in de ING-run van Oostende (10 km). Ikzelf was met de kinderen ter plaatse om te supporteren. Zelf meelopen zat er niet in, want de kinderen zijn nog iets te klein om een uurtje alleen te zitten.
We stonden op het 6-km en 9-km punt. Het was leuk om eens een wedstrijd van de andere kant te zien. Als je zelf meeloopt zie je alleen maar de hielen van je voorganger en de verbaasde blikken van de toeschouwers langs de weg.
Ook de verschillende loopstijlen zijn frappant : de ene dartelt voorbij als een hinde, terwijl de loper naast hem afziet als een paard. Soms lijkt het zelfs nergens op en vrees je dat de loper in kwestie tereke zal doodvallen. Niet, dus …. IK heb veel LLL 's ( lopende levende lijken ) voorbij zien paraderen.
Aan de Wellington-renbaan kon ik ook heel wat bekende lopers spotten : Gavertrimmers Guido en Philippe, Koen Vansteenkiste - daar zat nog snee op -, Gella, Ruthje - dapper doorbijtend -, Ginette en uiteraard de luidop aangemoedigde Betty Spencer.
Ze was aan het afzien in de hitte, maar kon toch standhouden in een mooie tijd van 57’33”. Niet mis voor een debutant, hoewel we eerlijheidshalve toch beiden twijfels hadden over de exacte afstand. Het zal wellicht een stukje minder geweest zijn dan 10 km.
Na de wedstrijd liepen we nog Koen en Inge tegen het lijf en konden we nog een klapke doen, vooraleer terug naar onze zomerresidentie af te zakken.
Al bij al een geslaagde namiddag, voor herhaling vatbaar. Vanavond trek ik opnieuw zelf mijn loopplunje aan en muteer ik van “passief” naar “actief” loper voor een tochtje van een kleine 40 minuten, voldoende om de ozon-concentratie in mijn lichaam op peil te houden.

19:45 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

thx merci voor het supporteren!! Dat gaf me op het laatste moment toch nog even vleugeltjes hoor :-)

Gepost door: Ruthje | 17-07-06

LLL? Mijn felicitaties voor Betty, prima gelopen.. maar dat is dat ook de danken aan de fans langs de kant.

LLL ? een leuke afkorting voor in de nieuwe Dikke Van Dale!

Gepost door: Ronald | 17-07-06

De nieuwe man Wat boft Betty Spencer toch met zo'n man, herinner ik me niet dat den Frank haar op simpele vraag reeds haasde tijdens Brussel? En nu op simpele vraag voor de kinderen zorgen terwijl vrouwlief haar kilometertjes maalt... Als dat geen liefde is...

Gepost door: Achieltje | 17-07-06

bravo goed gelopen betty! en frank, wat is betty zonder jouw support...bravo!Wat is er leuker om met je partner samen te lopen afwisselnd??

Gepost door: martine | 17-07-06

Mooie dag. Het was precies wel een echte mooie dag. Hoe meer blogverslagjes ik erover lees, hoe meer spijt ik heb dat ik zelf niet ben gekomen. Alleen al de sfeer die je tijdens zo'n run kan opsnuiven is de moeite waard.
Volgend jaar zet ik de 10k van Oostende toch ook op mijn kalender. Al is het maar om te komen supporteren.

Greetz, woudloper TCrunning.

Gepost door: Tom | 18-07-06

Zelfde gevoel ... ... heb ik vorig jaar meegemaakt als toeschouwer dus toen ik omwille van mijn kwetsuur langs de kant stond te supporteren. Inderdaad eens leuk om te zien van de andere kant maar je bent er toch zelf liever bij. De afstand lijkt idd niet te kloppen , op de uitslag van vorig jaar vermelden ze 9,6km. Proficiat aan Betty en eveneens bedankt voor de aanmoedigingen !!

Gepost door: Guido | 18-07-06

Inderdaad... ...als dat geen liefde is !

Gepost door: kj | 19-07-06

hartzeer T'ja als ik dat zo allemaal lees op de blog is het toch fijn als jullie mekaar zo dikwijls ontmoeten .Zelf ken ik alleen maar koen , ruthje en haar man en edit. Nu met deze webblogrun in Gierle was ik ervan overtuigt te ku,nne komen in de éérste instantie en heb dan ook een beetje het helpen organiseren met ruthje maar kan er uiteindelijk zelf niet bij zijn omdat ik dan nar de bezoekdag van mijn dochter die op kamp is . en dat kan ik natuurlijk niet missen .Ik zal mij moeten troosten met het te volgen op den blog. Onze club zal hier wel zeer talrijk aanwezig zijn met hun blauw witte t-chirtjes met leen bakker erop en vabco mol .Ik wens jullie allemaal veel succes en laar de bbc smaken .

Gepost door: mario | 21-07-06

De commentaren zijn gesloten.