24-07-06

Total loss

Donderdagavond ben ik gaan lopen in Wevelgem. Normaal loop ik niet in de hitte of in tropische omstandigheden, want ik kan helemaal niet tegen de warmte. Maar ik had donderdag op de markt te Harelbeke toevallig een paar Gavertrimmers tegen het lijf gelopen, die in geuren en kleuren vertelden over hun trainingsarbeid, zodat ik me stilletjes aan schuldig begon te voelen over mijn geringe trainingsintensiteit van de voorbije weken.
Het lopen was na 19u, zodat het wellicht nog zou meevallen met de warmte. Ik vertrok met de groep voor een toerke van een goeie 10 km, maar het was net alsof het steeds warmer en warmer werd. Mijn hartslag ging pijlsnel de hoogte in. Hoewel er twee drankposten waren onderweg, kreeg ik het moeilijker om het tempo te volgen, maar ik kon toch kranig op de tanden bijten. Wellicht speelde de royale bloedgift van de dag voordien ook niet in mijn voordeel.
De laatste vijfhonderd meter begon mijn enkel ook nog op te spelen. Na de training was het ook nog een eindje fietsen naar huis. Toen ik thuiskwam was ik totaal van de kaart met een hitteslag : draaierig, hoofdpijn, koortserig, overdadig zweten.
Wat me meer zorgen baarde was mijn enkel, want die begon serieus pijn te doen : de gebruikelijke maatregelen zoals zalf smeren (flexum gel) en ijs leggen brachten weinig soelaas. De volgende morgen kon ik amper de trap af.
We zijn nu een paar dagen verder en de enkel is al iets beter : ik kan de pijn nu perfect localiseren. Als ik op dat ene plekje druk doet het nog pijn, anders niet. Vermoedelijk ben ik een weekje “out”.
Nu ja, met de voorspelde tropische temperaturen is dit geen grote ramp. Wel ga ik moeten schrappen in mijn programma : met pijn in het hart moet ik de zestorenjogging van Bellingen (29/7 - 27 km) laten valllen, maar de web-log-loop van Gierle (5/8) wil ik absoluut lopen. Desnoods loop ik er de kortere afstand.
Ook een najaarsmarathon (Etten-Leur) zal nu moeilijk haalbaar zijn. Wanneer die temperaturen blijven aanhouden, geraak ik in acute trainingsnood. We hebben serieus gevloekt de voorbije winter "on the road to Rotterdam", maar ik train toch liever mijn duurlopen in de vrieskou, dan temidden een hittegolf. Geef mij maar een voorjaarsmarathon.
We shall see !

12:43 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Info Reclame nodig? B-Buster is uw ding!

Gepost door: P.M. | 24-07-06

Soigneren Zorg maar goed voor jezelf. Een klein kwaaltje kan zonder zorgen immers uitgroeien tot een groot venijn. En met deze hitte kan een trainingkje minder er wel af.
Ik vermoed dat de bloedafname waarover je sprak de grootste oorzaak is van je verval. Ik zou het nooit riskeren zo kort erna al te gaan trainen/wedstrijd lopen.
Loopgroet,

TCrunning.

Gepost door: Tom | 24-07-06

ai hopelijk is de enkel wat genezen tegen 5/8! Maar zoals je zelf al aangeeft: je kan ook nog de 7 km lopen (of zelfs de 3,5 km). Als het die dag ook weer ver boven de 30°C is, ga ik me ook niet wagen aan de 10 mijl denk ik. En ik ben blij dat ik me niet geëngageerd heb voor een marathon dit najaar, als ik zo de loopcollega's hoor die voor Brussel aan 't trainen zijn, is 't een beetje een rampzalige toestand aan 't worden...

Gepost door: Ruthje | 24-07-06

Weblogloop Dat komt dik in orde tegen de 5de augustus. Met dit weer is het toch niet te doen om veel te lopen, tot m'n grote spijt.
Loop ze (binnenkort),
Bart

Gepost door: Bart | 24-07-06

oppassen kijk uit voor een zonnesteek Frank. Goed dat je nu even rustig aan doet en zo ver fit bent straks voor Gierle. Ik ben er zeer waarschijnlijk ook bij

Gepost door: Ronald | 24-07-06

Gierle hopelijk komt 't in orde met je enkel tegen de 5de!! Gierle zou Gierle niet zijn zonder Spencers in het deelnemersveld!

Gepost door: geert | 25-07-06

geen zorgen maken Wat die marathon betreft, moet ge u nog geen zorgen maken . Een ervaren lopen kan op 8 weken gemakkelijk een marathon training afwerken , en we zijn dar nog 12 weken van verwijderd.Persoonlijk zit ik ook met de warmte te kampen , en heb daarom uit ondervinding besloten om maar 1 marathon en dan in het voorjaar maar door te lopen . Nu in het najaar probeer ik er ééntje te hazen voor iemand , in dit geval zal het edit zijn ( elastimam ). Geef de marathon in het najaar nog niet op .

Gepost door: mario | 27-07-06

voorbereiding Inderdaad de warmte speelt iedereen parten. Je hebt ook gelijk betreffende de voorbereiding voor een voorjaarsmarathon. Ik heb nog vier weken voor Brussel en zit nu al langs geen kanten meer op schema. Wanneer op 27 augustus dezelfde warmte heerst, geef ik forfait, niet gezond meer. Fleur wil trouwens geen jonge weduwe worden.

Gepost door: Dirk | 27-07-06

vakantie vs hardlopen Goedemorgen, zelfs met de hitte blijf je nog trainen. Mn vakantie is weer voorbij dus vanaf zondag trek ook ik de loopschoenen weer aan. Ben wel benieuwd hoe het met de conditie staat.. Gr. Bjorn

Gepost door: Bjorn Paree | 28-07-06

nieuwe blog Heb al bijna een maand problemen met skynet en deze raken maar niet opgelost, daarom ben ik maar met een nieuwe blog gestart. Ben al die tijd natuurlijk wel blijven lopen maar bloggen ging niet.
Vanaf heden terug op: http://runningmac.skynetblogs.be/

Gepost door: Marc | 28-07-06

een 'enkele' week Dat is minder leuk nieuws, maar als je het bij 1 weekje kan houden denk ik niet dat er conditioneel veel van te merken zal zijn. Misschien doet die ene week wel eens deugt en kom je er sterker uit.
Bovendien kom je nu getape rt aan de start in Gierle.

Gepost door: DijleLoper | 30-07-06

De commentaren zijn gesloten.