07-08-06

Web-Log-Loop II te Gierle : ’t smaakt naar meer …

Zaterdag was het dan eindelijk de dag, waar talrijke web-loggers al een tijdje naar uitgekeken hadden, de tweede internationale web-log-loop van Gierle.
De familie Spencer was tijdig vertrokken, want het was een eindje rijden (1u30’) en de kids moesten al om 17u00 hun wedstrijdje lopen. Bovendien had initiatiefneemster Ruthje gemeld dat de afrit vlakbij het Gielse bos gesloten was, zodat we een ommetoertje in de Kempen mochten rijden. Raar maar waar, wij waren blijkbaar de enigen bij wie het plannetje met de wegbeschrijving klopte. Een sterk gevoel voor oriëntatie blijkbaar …
Bij aankomst was het al onmiddellijk speuren naar rode truitjes en ja hoor, bingo, de eerste die me een tikje op mijn rug gaf en me begroette “dag, frank spencer” was Bart van Runner for Runners. Binnen de korste keren liepen we ook Ruthje, Koenie, Bob, Ronnie & Janna en vele anderen tegen het lijf.
Na de hartelijke begroeting was het de beurt aan de kinderen om hun race te lopen : Maud eindigde verdienstelijk 6e in haar race van een indrukwekkende 150 meter (een half voetbalveld). Marie, Liza en Louise liepen een paar minuutjes later hun helse rit van 750 meter.
Inmiddels was het oranje-legioen (Martine, Ingrid, Ronnie, Janna, Petra, Erik, Maurice, Ronald en Miranda ) onder aanvoering van Running Ronald gearriveerd. Bijgevolg had ik mijn weddenschap – met heel veel plezier trouwens – grandioos verloren en liep ik achteraf in een knaloranje outfit rond. Tot zelfs een oranje boxershort – met leeuw ! – aan toe : dit werd achteraf onder het goedkeurende oog van Betty Spencer lachend geïnspecteerd nabij de kleedkamers door de aanwezige Hollandse dames.
Belofte maakt schuld …
De wedstrijd zelf dan : zelden heb ik op een zwaarder parcours gelopen dan in de bossen van Gierle – of zou dit ook enigszins aan de tanende conditie van ondergetekende liggen – maar het was constant rondhossen op het mulle zand, laveren rond bospaadjes, putjes ontwijken, bergje op, heuveltje af.
Het gekke was dat, telkens we een ander bospaadje insloegen, we in de verte steeds de voorste lopers zagen lopen. Ik geloof dat we elke boom van het Gielse bos waarschijnlijk vijf keer – langs alle kanten - voorbijgelopen zijn. Soms had ik de onwezenlijke indruk dat ik in het “labyrinth van Knossos” aan het rondlopen was.
Een pluim ook voor de geblesseerde fotograaf Maurice, die op elke hoek van het parcours als een “deus ex machina” te voorschijn kwam en alle web-loggers digitaal vastlegde. Neem gerust een kijkje op zijn site voor het volledige foto-overzicht. Thanks, Maurice !
Daarenboven voelden de benen van langsom zwaarder en zwaarder …
Ik begon me na een uurtje draven steeds meer als Floyd Landis te voelen : uiteraard niet die van Morzine, toen hij zijn flesje testosteron blijkbaar in één teug leeggedronken had, maar wel de Landis van La Toussuire, waar de rosse Yankee een zware inzinking kreeg.
Gelukkig was de finish in zicht : hoewel, ik hoorde de plaatselijke speaker al kilometers lang commentaar geven, maar telkens ik dacht de bevrijdende laatste rechte lijn in te lopen, mochten we opnieuw een ander boswegeltje inslaan. Gelukkig was de bewegwijzering “pico bello” in orde – perfecte organisatie, nota bene – zodat het niet ver meer kon zijn.
Na 1u27’24” kon ik dan toch na een laatste ererondje langs het voetbalveld de finishlijn overschrijden. Al bij al met een goeie 11 km/u niet eens zo slecht …
Alle web-loggers stonden trouw op post om mekaar aan te moedigen. Thanks ! Daarna was het nog eventjes wachten tot Betty ( en Erik ) in zicht waren.
Na een verkwikkende douche was het nog een helse tocht om in de Heihoeve – nog geen kilometer verder - te raken. We hadden er wellicht sneller al lopend geweest, maar dat zag ik uiteraard niet meer zitten.
Achteraf was het gezellig bijkletsen en nagenieten met de andere aanwezige web-loggers bij een natje en een droogje, annex barbecue. Mijn meiden hadden al verbroederd – of is het verzusterd – met de kinderen van Bob en de dochter van Johan en mijn dreamteam-foto-album deed gretig de ronde van de tafel.
Loop-web-loggers zijn eigenlijk zonder uitzondering boeiende mensen, zoals ik ze het liefste heb : ’t is te zeggen, met een fijn gevoel voor humor, een sterk relativeringsvermogen, gedreven maar niet te fanatiek en met een leuke babbel. Geen onderscheid tussen snelle of minder snelle lopers, rang noch stand. Je had constant het gevoel dat je tussen een bende vrienden zat, die elkaar al jaren kenden.
Bedankt, Ruthje voor het prachtige initiatief !
Zeker voor herhaling vatbaar …
Gierle, U was een fijn publiek !


12:35 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

The Godfather Geen Part II zonder Part III. Ik vermoed dat een derde weblogloop ook wel ergens zal voorzien worden binnen een aantal maanden ?

Gepost door: Steven Trimmer | 07-08-06

oranje boven Ach Frank ... trek je niets aan van de verloren weddenschap ... oranje staat je beeldig :-)
Bedankt voor de inzage van je foto-album: het is een juweeltje van fotografie, waarschijnlijk heeft dat ook wel iets te maken met het professionele Bourgondische model.

Gepost door: geert | 07-08-06

Gierle Inderdaad, van een doolhof gesproken... Maarja, tmoet gelukkig niet altijd 'tzelfde zijn, niet ? Groetjes en tot op volgende...

Gepost door: kj | 07-08-06

Oranje.....(onder?) Hé Frank! Wat gezellig om jou en je gezin weer te zien in het mooie Gierle. Ik moet lachen om je 'labyrinth van Knossos' ervaring....het leek er wel op hè? Al die bochten.....
Je fotoalbum is inderdaad erg mooi. Ga je van deze web log loop ook zo'n mooi iets maken? Dat moeten we dan wel weer komen bekijken nietwaar?
Nogmaals bedankt voor het 'in bewaring hebben' van de troffee. Ik hoop dat de meisjes er niet te veel werk aan hebben gehad.....
Groetjes uit Driebergen en tot gauw!!

Gepost door: Petra | 07-08-06

Gierle 't was weer een zeer fijn weerzien met de familie Spencer! Het parcours was inderdaad vrij heftig. Zal voor de volgende keer iets platters voorzien :-)

Gepost door: Ruthje | 07-08-06

Leuk Het was idd leuk, zeker om iedereen eens te ontmoeten. Een toffe meute die webloggers. Ik kijk al uit naar de volgende!

Gepost door: michael | 07-08-06

de leeuw Was weer een leuk weerzien philippe! En ik heb wilde dromen over je oranje leeuw onderbroek! :-)

Gepost door: martine | 07-08-06

genoten! Hi Frank, ik heb genoten van deze tweede weblogloop. Leuk om jou en alle anderen weer eens te ontmoeten! Dan doen we zeker weer eens over. Groeten!

Gepost door: Ronald | 07-08-06

bloggermonument Tof om de Eddy Merckx onder de bloggers in real life te ontmoeten ! Die babbel houden we wel voor volgende keer.

Gepost door: bob | 08-08-06

Oranje Belg Geweldig dat ik een Oranje Belg heb ontmoet! Tot de volgende keer!

Gepost door: M@urice | 08-08-06

Zwaar parours Voor de tweede keer mocht ik ondervinden dat het parcours in Gierle niet van de poes is. Dus al wie dit uitloopt (snel of minder snel) mag het inkaderen !
Fijn van eens een dreamteamer in real life te mogen ontmoeten. En dan nog een Westvlaming ! Ik heb het je toen niet verteld, maar zelf ben ik ook Westvlaming van origine (Ieper) en daar ben ik fier op...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 08-08-06

Oranje gekte... Philippe, tof dat je aan je weddenschap gehouden hebt. Natuurlijk waren er oranje kleedstukken in overvloed (na de mislukking in Duitsland;).
Ik heb er echt spijt van dat ik er niet bij kon zijn, zo dicht bij huis en ja ik heb mijn blogs een beetje verwaarloosd door de drukte van het werk. Ik hoop dat er nog een volgende keer is. Frank het is een mooi verhaal geworden...

Gepost door: Erik | 08-08-06

Het staat niet slecht hoor... ...dat oranje!

Gepost door: Caroline | 08-08-06

De commentaren zijn gesloten.