12-08-06

Tweemaal goud voor België in twee minuten – thanks Tia en Kim !

Zelden een spannendere televisieavond dan gisteren beleefd bij het EK atletiek in Göteborg : normaal moest ik om 20 u naar een vergadering, maar omdat het zo een thriller was, ben ik de tijd eventjes uit het oog verloren. Tijdens het hoogspringen was het precies zoals in “tien kleine negertjes” …
Ee toen waren ze nog met vijf” en uiteindelijk nog met drie : Euforie ten huize Spencer, want er was minstens een medaille “in the pocket”.
Toen Tia Hellebaut dan nog over 2m03 wipte, stond het huis op stelten. Zelden werd er hier meer geschreeuwd als gisteren. Wanneer de Zweedse blonde engel en topfavoriete Kajsa Bergqvist zwaar gokte en faalde op 2m05, hadden we al minstens zilver, maar goud, dat kon toch niet ...
Misschien niet netjes van ons, maar we hebben hard geschreeuwd toen de Bulgaarse Veneva in extremis bijna over 2m05 ging, maar de lat door een mini-tikje van de wind onverhoopt toch in duigen viel.
Bingo, gold for Belgium !
Tia ja, Tia ja, Tia ja hoo, ja hoog, ja hoog ...
Toen Kim Gevaert enkele minuten later haar favorietenrol waarmaakte op de 200 m kon de avond niet meer stuk. Driemaal goud reeds voor atletiekdwerg België. Euforie ten top … en onze kelen waren reeds hees geschreeuwd
What a night !
Kijken naar lopen, zet aan tot zelf sporten. Bijgevolg ga ik straks nog 40 minuten lopen en morgen wellicht een duurloopje.
En tussendoor volg ik onze andere helden via tracking on-line in de Dodentocht van Bornem : Bloggers Carmen en Michael zijn op dit eigenste moment (8u30) al over halfweg, net als Gavertrimmers Rony, Stef en Nathalie.
Knappe prestatie, hoor, je moet het maar doen, 100 km stappen. Ik blijf jullie heldentocht tussendoor op de voet volgen …

09:08 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hoogdagen Tijdens al deze euforie zouden we 'Wolfbanes-gewijs' willen roepen : "Bring us more women and bring us more wine"

Gepost door: Steven Trimmer | 12-08-06

helden die ontbraken ... ... en dan mogen ze nog van geluk spreken dat de Belgische en Nederlandse bloggemeenschap niet mee deed op de marathon ... het vliegtuig zou niet mogen vertrekken vanwege teveel goud in de handbagage!

Gepost door: geert | 13-08-06

Mooie prestaties Mooie prestaties van de Belgische dames. De Nederlanders moesten tevreden zijn met 1 goud en 1 zilver.
En soms zit het mee en soms zit het tegen. Vroemen zat het duidelijk tegen. De vis werd duur betaald !

Gepost door: Lodewijk | 13-08-06

Proficiat Proficiat met je verjaardag.

En een fantastische trip naar Lissabon toegewenst.

Gepost door: Lucas | 14-08-06

super geweldige prestatie van de belgen hoor! Daar mogen jullie trots op zijn.
Vooral van gevaert heb ik genoten!

Gepost door: martine | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.