03-09-06

Frank en Betty Spencer maandag op tv !

Juicht allen, driewerf hoera … !
De Vlaamse televisie zendt vanaf maandagavond opnieuw de schitterende Britse comedy “Some mothers do ‘ave em” – vrij vertaald “het zal je kind maar wezen” of “moeders mooiste’ – uit op Eén.
Dit pareltje gaat over het leven van moederskindje en superkluns Frank Spencer. Vanaf morgenavond zenden ze elke avond de hele serie terug uit. Dat wordt gegarandeerd lachen geblazen, want deze typisch Britse humor van ongeveer dertig jaar geleden is eigenlijk tijdloos gebleven.
Overal waar Frank Spencer passeert, slaagt hij erin om de plaats binnen de kortste keren in een puinhoop te herscheppen...
Wij gaan alvast zeker opnieuw voor onze lichtbak plaats nemen, hoewel we de reeks al verschillende keren gezien hebben : de hele serie – op dvd - ligt bij ons thuis in de kast.
Dit weekend heb ik alvast niet stilgezeten : ik had me al voorgenomen om mijn conditionele achterstand van de voorbije vakantie wat in te halen.
Zo gezegd, zo gedaan : gisteren liep ik ruim 10 km (een uurtje) en deze morgen stond ik extra vroeg op om mijn lange duurloop af te malen : ik liep 22 km in de Gavers in ruim 2 uren. Het eerste rondje samen met Trimmer Rony, die in geuren en kleuren zijn Dodentocht-avontuur herbeleefde – hij deed me weer verwateren naar de editie 2007 – , het tweede rondje liep ik met de bende van de Gavertrimmers en dan nog een extra rondje solo.
Het was al een tijdje geleden dat ik nog meer dan twee uren in het getouw was geweest en op het einde zat ik er dan ook lichtjes door. Maar met 32 km in twee dagen zijn we terug op de goede weg : de marathon van Etten-Leur komt weeral wat meer in zicht.
De volgende uitdaging wordt de jogging van les Tortues Meslinoises over exact twee weken : vrij vertaald de jogging van de schildpadden. Als gepatenteerde schildpad zal Frank Spencer daar uiteraard thuishoren, alhoewel met een afstand van 30 km over een loodzwaar parcours in en rond het Henegouwse dorpje Meslin-l'Evêque zal het toch niet van de poes zijn.
Maar als ik mijn vijfde marathon over exact 56 dagen tot een goed eind wil brengen, moet ook deze klip eraan geloven.
We weten weeral wat gedaan …

16:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Schildpaddensoep Succes inde marathonvoorbereiding! De "najaarsklassiekers" komen er inderdaad snel aan.

Gepost door: Sven | 03-09-06

frank spencer alhoewel ik vroeger de fratsen van mister spencer heb gezien, zal ik mandagavond zeker weer kijken.

Gepost door: etienne | 03-09-06

Go turtle go ! succes in Meslin-l'Evêque !

Gepost door: Jo | 04-09-06

goed ingevlogen Meteen er goed ingevlogen, en de komende 'jogging' van 30 km zal niet van de poes wezen. De Spencers ga ik zeker volgen op TV, bedankt voor de tip.

Gepost door: Dirk | 05-09-06

Ooooooh Frank ... 'Some mothers do have em' is, naast 'Allo Allo' en 'Fawlty Towers' inderddad het beste wat televisie ooit te bieden heeft gehad. Ik WIST dat ik je naam ergens van kende :-)
Probeer in de schildpaddenloop wel om gewoon recht te lopen en a-Spencergewijs niets te breken!
Succes!!

Gepost door: geert | 05-09-06

nog vergeten ... Sorry om je nogmaals wakker te maken, maar ik was 'Keepin' up appearances' nog vergeten!
Slaapwel :-)

Gepost door: geert | 05-09-06

komt goed het gaat goed komen met eindhoven !!
~~~~~~~~ik geloof in jouw``````````

Gepost door: martine | 05-09-06

tv Heb een aflevering gekeken en inderdaad schitterende humor !! Ben te jong om het orgineel te hebben gezien maar leuk dat het wordt herhaald.

Gepost door: Bjorn Paree | 06-09-06

dvd? Hoi, ik zie dat jij ze op dvd hebt. Hoe heten ze dan? Want net als bij de Freerecordshop en bol.com kan ik ze onder Some mothers do 'ave em, Moeders Mooiste en Het zal je kind maar wezen niet vinden. En mijn moeder wil ze namelijk graag. Kun je me mailen met de titel?

Gepost door: Cynthia | 11-09-08

De commentaren zijn gesloten.