15-09-06

De rode loper naar Meslin (30 km)

Gisterenavond ben ik nog eens gaan lopen bij de joggingclub van Wevelgem. Dat was weeral een tijdje geleden. In Wevelgem trainen ze op dinsdag- en donderdagavond.
Aangezien ik bijna elke zondagmorgen train in de Gavers met de Gavertrimmers zijn dat extra trainingsopportuniteiten.
Met een marathon in zicht probeer ik op deze manier toch elke week minstens 1 à 2 groepstrainingen mee te pikken. Als je dan in groep traint en een babbeltje kan slaan, gaan de tijd (en de kilometers) veel rapper voorbij.
Gisteren was opnieuw een ganse meute present voor een rondje van een goeie 10 km : de eerste 5 km waren in groep op een rustig tempo, waarna het peloton uiteenspatte in kleine groepjes volgens het gewenste tempo. Op het eind heb ik nog eens een versnelling geplaatst en gemerkt dat het snor zat.
Vanavond heb ik dan het aangename aan het nuttige gepaard : nadat ik Maud en Marie naar de turnclub in Moorsele gebracht heb, heb ik een uurtje gelopen : van Moorsele naar huis, een drankje en rechtsomkeer. Anders zit ik daar toch een uur te wachten in de bar met een Leffe, terwijl dochter(s) lief van de brug met ongelijke legger springen. Je kan dan evengoed een uurtje lopen, of toch niet, hmm, wrong choice …
Het leven van een duurloper kan soms hard zijn !
Zondag loop ik de jogging van "Les Tortues Meslinoises” , een wedstrijd van 30 km in en rond Meslin-l’Eveque, een nietig dorpje in Henegouwen : dit wordt dan meteen de eerste grote test voor mijn marathon-aspiraties in Etten-Leur.
Bedoeling is om het “lastige” parcours rustig uit te lopen in een kleine drie uren. Zonder ongelukken moet dit wel te doen zijn, alhoewel dertig km toch nog altijd een aanzienlijke afstand is. ’t Is wel gene marathon, maar toch : il faut le faire … .
‘t Is trouwens al van Rotterdam geleden dat ik er nog dertig in de benen heb.
Van de andere kant : als je geen dertig km aankan, heb je niets te zoeken in een marathon, vooral met het gegeven in je achterhoofd dat de echte marathon pas aan km 32 begint …
Ik ben trouwens van plan om bij de doortocht in Ghislenghien – je weet wel, van die ontploffingsramp – op het eind eens goed gas te geven en alle registers open te gooien.
Zondagmiddag ga ik bijgevolg weer flink wat wijzer geworden zijn.

20:32 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Lopen te Wevelgem Hey,
Je loopt soms in Wevelgem. Voor jou is dat waarschijnlijk normaal, voor mij niet. Ik woon daar 55 km vandaan. Maar maandag liep ik daar ook. Is het op de piste aan de Schelp dat je loopt? Ik heb daar immers gelopen en ik ben van plan om daar iedere donderdag interval te gaan doen. Of weet jij een andere oplossing daar in de buurt?Omdat onze dochter aan AGD doet (net zoals de jouwe blijkbaar) in Lauwe, ben ik daar iedere maandag en donderdag. Op maandag moet ik daar dan 3 uur wachten en op donderdag 2 uur. Op maandag zou ik dan een LSD langs de Leie doen (Lauwe-Wervik-Lauwe) en op donderdag interval. Heb jij een beter idee? Misschien kunnen we eens afspreken en samen lopen? Lijkt me leuk zo af en toe.

Gepost door: Christophe | 15-09-06

succes Succes zondag Frank... ik voorspel een mooie 2:52 !!

Gepost door: Ronald | 15-09-06

Re : lopen te Wevelgem Hey, Christophe :
samen lopen is een goed idee en een oplossing voor je lange wachten in Lauwe : let wel, binnenkort zal het wellicht te donker worden voor een lange duurloop langs de Leie op maandag.
Ik loop (bijna) elke donderdag in Wevelgem : verzamelen geblazen om 19u00 aan het zwembad/sporthal. Alles in natuurlijk afhankelijk van de trainingsuren van dochterlief.
Let me know !

Gepost door: frank spencer | 16-09-06

9/11 Frank Spencer "ontploft" ter hoogte van Ghislenghien...ik zou toch op een ander moment in de wedstrijd mijn demarrage inzetten

Gepost door: Steven Trimmer | 16-09-06

lijkt een mooie wedstrijd Veel plezier daar, lijkt me echt een aangename formule om een lange duurloop-training af te leggen, moet ik in het vervolg ook eens overwegen...

Gepost door: woudloper pi | 16-09-06

veel succes Ik zal zondag ook een 30 km aan het lopen zijn ten voordelen van een goed doel. Niet echt een wedstrijd maar een bosloop met een vrij vertrek.
Ik hoop het te doen in juist 3 u , ik had eigenlijk liever wat trager gedaan , maar ik moet tijdigthuis zijn om naar ne doop te gaan van een dochtertje van mijn schoonzus.

Gepost door: mario | 16-09-06

30'er veel plezier daar in het verre Henegouwen. Op die manier je 30'ers afwerken is inderdaad wel een goeie manier (als je niet té snel loopt dan natuurlijk). Ga ik ook wel overwegen om op die manier eens wat langere duurlopen te doen voor 15/4/07 :-)

Gepost door: Ruthje | 17-09-06

De commentaren zijn gesloten.