17-09-06

Loodzware klus geklaard – 30 km te Meslin in 2u58’11”

“Blood, sweat and tears” – dat is zowat de korte samenvatting van mijn lange duurloop van vanmiddag in Meslin.
Ik heb het superzwaar gehad, in die mate dat ik ernstig twijfel over de goede afloop van mijn marathonplannen. Ik zat op het eind stikkapot, zodat ik me nauwelijks kan inbeelden dat een marathon nog 12 km langer is.
Ik heb natuurlijk enkele verzachtende omstandigheden :
- ’t is maar training en ik had me voorgenomen om rustig uit te lopen in 3 uurtjes.
- ’t was weeral flink warm over de middag (11u00 – 14u00) en ik kan sowieso al niet goed tegen de warmte.
- de benen waren wat vermoeid na 4 dagen trainen na elkaar (56 km in 4 dagen).
- de “ongeplande” wedstrijd van zaterdag, the day before, in Kortrijk : 5,8 km in 26’29" ( = > 13 km per uur).
- het loodzware parcours, eigenlijk was het 30 km aan één stuk vals plat (helling op, helling af) in “le pays vert des Collines “ met twee serieuze kuitenbijters op het eind.
Dus moet ik gezien de omstandigheden (dixit Betty) wel tevreden zijn met de geleverde prestatie. Toch wringt het ergens in mijn kopke dat ik in Etten-Leur uit een ander vaatje ga moeten tappen, wil ik ook die klus blijven klaren.
Nu ja, ik heb nog zes weken om het trainingsvolume wat op te krikken. Dat moet nog net te doen zijn …
Ik schreef het hierboven nog : gisteren heb ik samen met Betty Spencer “out of the blue” nog deelgenomen aan een wedstrijdje in Kortrijk, vlakbij onze deur. Klik gerust op Betty’s naam voor haar verslagje !
In de Kastanjejogging met een parcours langs de Leieboorden nemen nogal wat bevriende lopers deel. Ik ging me wat sparen met de 30 km van de dag erop in het achterhoofd, maar éénmaal gestart lijd je meestal aan geheugenverlies, zodat ik weeral veel te snel langs de Leie aan het draven was. Ik finishte in 26’29” : dat is meer dan 13 km per uur. Voor een loper van het kaliber van Frank Spencer is dit supersnel.
Nu ja, 't is blijkbaar opnieuw een bevestiging dat de conditie crescendo aan het evolueren is. We zijn bijgevolg op de goede weg …

20:49 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Knap hoor Héél knap gedaan Frank,da's een prima resultaat, zelfs zonder alle verzachtende omstandigheden die je opnoemt. Gun jezelf nu maar een dag rust he! En vooral nagenieten van het gebeuren en het bereikte resultaat.

Gepost door: Julie | 17-09-06

knap voor een training heb je toch wel zeer snel gelopen hoor, zeker op zo'n zwaar parcours en met nog een wedstrijdje in de benen! Heel knap hoor, 'k zou me niet te veel zorgen maken om Etten-Leur, dat komt zeker goed!

Gepost door: Ruthje | 18-09-06

Alleszins... een stevige training. Dat komt wel goed voor E-L.

Gepost door: Wim | 18-09-06

Out of the... Blijkbaar wordt onverwacht deelnemen aan een loopwedstrijd een nieuwe trend, we zagen eerder al Koen Vansteenkiste wel heel sterk uithalen door zomaar een marathon te lopen, en nu ook de heer Spencer die er zomaar eventjes een ferme lap gaat op geven... Amai, zou ik zo zeggen. En train maar door tot in Etten-Leur, dat wordt een weblogmarathonfeestje...

Gepost door: Achieltje | 18-09-06

gene paniek gene paniek frank , ge hebt nog zes weken en je conditie kan nu al een 30 km aan .Bij mij bedraagt dat rond die periode zo rond de 16 - 18 km, ge zit dus weel zeer goed . Ik kom michien wel kijken en een klein kansje om mee te doen .

Gepost door: mario | 18-09-06

Les Pays des Collines Inderdaad. Ik weet wat je bedoelt. Die lange duurloop liep je zowat in mijn achtertuin. Ik woon daar niet zo ver vandaan en het is er meer vals dan plat. Maar ongetwijfeld heb je genoten van de groene omgeving. Niet? Een lange duurloop kan er een martelgang worden maar geloof me, uit ervaring, je wordt er beter en sterker van. Laat de boel de week voor de marathon maar goed rusten en dan haal je een mooi PR. Ik zou zeggen: ga er voor!

Gepost door: Christophe | 18-09-06

6 je hebt nog 6 weken, uitrusten en dan nog een lange loop, die gaat dan weer een stuk beter. En dan is el geen probleem

Gepost door: martine | 18-09-06

beloofd is beloofd Je hebt verteld dat als je binnen de 3u zou eindigen je onmiddelijk de inschrijving voor E-L in orde zou brengen ... dus twijfelen hoef je zelfs al niet meer te doen.
Ga ervoor ... je weet dat je het kan!

Gepost door: geert | 18-09-06

met de vingers in de neus Etten-Leur wacht je op!!!

Gepost door: Koen | 18-09-06

knap resultaat Toch wel heel knap gedaan, zeker na de zware trainingsweek en het zware parcours. De M. zal zeker lukken. Ik zat in Brussel ook na 30 km stikkapot en toch lukken die laatste 12 km dan. Nog zes weken, dus mooi op schema om een PR te lopen aldaar!

Gepost door: Dirk | 19-09-06

Geweldig!! Het is zo super van jullie marathonlopers om zo'n enorm eind hard te lopen! Echt, ik vind het zo top!

Gepost door: Petra | 19-09-06

proficiat Ik dacht dat het objectief was om door middel van 'bloed, zweet en tranen' in Meslin, in marathonmodus te geraken. Dat lijkt me goed gelukt. Niet twijfelen.

Gepost door: DijleLoper | 20-09-06

Meslin Jaja Phillippe... het fysieke aspect is zeer belangrijk, maar als het kopje niet meewilt... Hoedanook : congratz !

Gepost door: kj | 21-09-06

De commentaren zijn gesloten.