25-09-06

Verstoppertje in de Gavers ...

’t Voorbije weekend werd weer duchtig aan de conditie gewerkt : vrijdagavond een goeie tien kilometer en zondagmorgen een duurloopje van 22 km in de Gavers.
Alles verliep vlot, behalve de gewone zeurende pijn aan de enkel in het begin : ik ga daar toch een keer voor moeten kijken na Etten-Leur. ’t Is wel geen blessure, anders zou ik sowieso niet kunnen lopen, maar eerder een stijfheid voor en kort na de inspanning. Tijdens het lopen vermindert de pijn geleidelijk aan.
Wellicht volgt in november een bezoekje aan een sportarts.
Ik had met collega-blogger Steven Trimmer afgesproken om een rondje voor te lopen, waarna we nog drie rondjes liepen met de andere Gavertrimmers.
Gespreksonderwerp nummer één was uiteraard de halve marathon “Rapper dan een Ezel” van komende vrijdag in Kuurne. Traditiegetrouw staan er heel wat Gavertrimmers aan de startlijn en wordt er druk gespeculeerd over eindtijden en plaatsen. Iedereen wil immers zijn beste beentje voorzetten en vooral gelijkwaardige trimmers kloppen, zodat men zondagmorgen met de breedste glimlach op de training kan verschijnen. Op het forum circuleren weer weddenschappen over wie er nu wel wie moet kloppen.
Gisteren werd heel rustig gelopen, zodat ik zelfs nog in het kopgroepje zat in de laatste ronde, terwijl ik er dan al een extra rondje had opzitten. Normaal gezien vertoef ik meestal in een achtervolgend groepje. Denk nu niet dat ik zo goed zat, maar blijkbaar werd er verstoppertje gespeeld en wilde niemand in zijn kaarten laten kijken. Menige topconditie en blakende “forme” werd vakkundig weggecamouffleerd.
Na de training maakte Frank Spencer zijn naam en reputatie weer waardig, want ik had mijn autolichten laten aanliggen met als gevolg een platte batterij. De wagen werd dan maar in gang gelopen door een viertal Gavertrimmers. Ik was efkens de kluts kwijt, want terwijl men aan het duwen was, draaide ik een éénrichtingsstraat verkeerdelijk in, tot hilariteit van de bende, die zich luidop afvroeg waar ik mijn rijbewijs gekregen had. Gelukkig zijn daar geen foto’s van gemaakt.
Ik ben eens benieuwd naar de halve marathon van vrijdag : ondergetekende zal er helaas niet bijlopen, want we vertrekken dan naar Zee voor een weekendje met de bende van Den Ast, de jeugdclub van Heule. We trekken op stap naar een vakantiehuisje in Oostduinkerke met de ex-bestuursleden, 't is te zeggen : elf koppels en zestien kleine kinderen.
Ik zal komend weekend bijgevolg niet kunnen lopen en moet dus ’t één en ’t ander in mijn trainingschema verschuiven. Gezien de bestelling van x-aantal bakken Leffe en Duvel belooft het op alle gebied een zwaar weekend te worden.
Frank Spencer zal opnieuw zijn “laatste” Joker kunnen inzetten …

12:54 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

joker? en die is?

Gepost door: geert | 25-09-06

joker wie en wat is de joker??

Gepost door: martine | 25-09-06

training Zie dat je training goed gaat met de bekende pijntjes. Sinds kort loop ik met speciale kousen ; bij mij helpt het erg goed. Voor info www.sportkousen.nl

ps: kijk ook eens op http://runforthehungerproject.web-log.nl/

Gepost door: Bjorn Paree | 26-09-06

Oostduinkerke wie weet loop ik langs jullie vakantiehuisje

Gepost door: Koen | 26-09-06

De commentaren zijn gesloten.