29-09-06

Prima duurloopje van 34 km

Gisteren heb ik dan mijn geplande LLD (lange langzame duurloop) van 34 km afgewerkt. Meteen de langste en zwaarste training in aanloop naar de marathon van Etten-Leur toe.
Betty, die in Etten-Leur de halve marathon loopt, liep samen met me bij het eerste rondje van ruim 18 km. Zo was ik zeker dat ik niet te hard van stapel ging lopen.
Het tochtje verliep op grondgebied van Bissegem, Heule, Lendelede, Sint-Eloois-Winkel en Gullegem. Voor diegenen die de streek een beetje kennen een redelijk ruime landelijke lus.
Op een sanitaire stop in de bosjes na verliep alles in den beginne prima. Gelukkig had Betty wc-papier mee : zo een stop is uiteraard gênant, maar ik troost me met de gedachte dat het wellicht al menig loper overkomen is. Opnieuw voor de streekgenoten : mind your steps in Steenbeke-bos, derde boom links !
Ik had daarna het gevoel dat ik tien kilo lichter liep en kon mijn veroveringstocht snel hervatten en had Betty bijna onmiddellijk te grazen.
Na ruim 18 km waren we weer thuis en zat de duurloop van Betty erop (1u53). Ik trok nog snel een nieuwe t-shirt aan en na een plasje en een drankje zette ik me weer in gang : het gevaar is immers dat, wanneer je te lang stilstaat, je moeizaam op gang komt.
Gisteren klopte dat helaas, want rond km 22 had ik een moeilijk moment. Gelukkig was Betty intussen al op haar fiets gesprongen om me te voorzien van de nodige drankjes. Na een flesje Isostar liep het stukken beter en vanaf dan ging het haast moeiteloos. We konden de hele rit gezellig keuvelen en zolang je blijft praten zit het meestal wel snor met de hartslag.
Na 3u30’45” was ik terug binnen (of toch bijna), want bij mijn tussenstop had ik de sleutel van onze achterdeur binnengelaten, omdat Betty toch nog ging meefietsen. Maar zij was langs de voordeur op haar fiets gesprongen, zodat we daar allebei voor een gesloten deur stonden. Typisch Spencers !
Ik kan je verzekeren dat dit niet plezant is na ruim drie en een half uur lopen.
Gelukkig raakten we toch nog tijdig binnen, maar om bloggende inbrekers geen inspiratie te bezorgen, kan ik moeilijk de spencer-inbraak-methode hier uit de doeken doen.
Hoe dan ook, dit was een geslaagde generale repetitie voor de marathon van Etten-Leur. Had het echt gemoeten, dan hadden die resterende acht kilometer ook nog wel gekund, maar “le moment suprême” reserveer ik uiteraard liever voor 29 oktober. Heel belangrijk is ook dat ik op geen enkel moment last heb gehad van kleine blessuurtjes.
Als ik mijn tijd van gisteren converteer naar een marathontijd kom ik uit op een kleine 4u20’. Weliswaar geen toptijd, maar voor een training ben ik daar ruimschoots tevreden mee.
Ik kan me bijgevolg met een gerust gevoel inschrijven voor de marathon van Etten-Leur.
Vanavond vertrekken we op “Bourgondisch weekend” met de mannen van den Ast naar Zee. Goed om de verloren calorieën terug aan te vullen en koolhydraten te stapelen. Absoluut geen Kustmarathon voor deze jongen !
Ik ga de benen een paar dagen laten rusten en deze keer de maag en lever eens laten werken.
Volgende week ga ik er dan uiteraard weer stevig tegenaan ...

12:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Sanitair tussendoortje Ik heb deze sanitaire ervaring ook eens gehad en het is inderdaad niet voor herhaling vatbaar. Ik had dan ook nog de pech dat ik geen wc-papier bij had en dus kon ik zo weer vertrekken. Geniet nog van je weekend en ik wens je nu alvast veel succes tijdens je marathon.

Gepost door: Christophe | 29-09-06

Goed hoor, 34 km is toch een eind in de training. Etten-Leur heb ik vorig jaar ook gedaan. Toen was het 23 graden. Hopelijk nu iets minder

Gepost door: Hans | 29-09-06

komt goed goed gelopen alle 2 ! komt goed in ettenleur.
En was een leuk stukje inderdaad, en tot die conclusie was ik ook gekomen, wij zijn er goed door gekomen.

Gepost door: martine | 01-10-06

komt wel goed da komt wel, goed met die kolidraden .

Gepost door: mario | 01-10-06

Knappe training hoor. Etten-Leur zal zeker lukken zo. Geniet van jullie weekendje!

Gepost door: Ruthje | 01-10-06

Bosvervuiling? Oh ho oh, wij kregen al een melding van rookoverlast vanuit het zuiden....(nee hoor gekheid)
Iedereen doet deze week volgens mij zijn of haar laatste lange duurloop. 34 km..top hoor. Geniet van je weekend(het zal wel bijna over zijn rond deze tijd).
Etten kan niet anders dan supergezellig worden.....

Gepost door: Petra | 01-10-06

De commentaren zijn gesloten.