11-10-06

KBC- Toren Run

Komende zondag is er een leuke wedstrijd in hartje Antwerpen, nl. de allereerste KBC- Toren Run.
Bedoeling is om zo snel mogelijk de 26 verdiepingen van de Boerentoren op te hollen. Alle deelnemers, die om de 50 seconden starten – anders zou dat nogal een gedrum geven – moeten 479 trappen overwinnen.
Dat wordt alleszins een lastige opdracht. Niks voor mij bijgevolg.
Alhoewel, de zwaarste trappenloop ter wereld is de Niessen treppenlauf in Zwitserland. Deze is van een ander kaliber : daar moeten alle deelnemer 11.674 trappen beklimmen. Frank Spencer zou nog een paar longen moeten bijsteken …
Nee, ik vrees dat ik eveneens moet passen voor deze loop.
Morgen moet Betty op professionele bijscholing (labo ziekenhuis). “Guess once” waar deze naar toe leidt : éénmaal, andermaal …
Jawel, alle wegen leiden naar Etten-Leur. Toeval bestaat niet !
Ik heb al gezegd dat ze de finish vijf kilometer dichter mag verplaatsen. Qua parcoursverkenning kan dit alvast tellen …
Voor Betty alvast geen excuses meer.
Morgen loop ik mijn laatste dertiger van deze marathon-campagne. Volgende week start ik dan mijn tapering off naar Etten-Leur.
Voor mijn dertiger van morgen heb ik in Decathlon een aantal verschillende power gels gekocht, Isostar high energy, een Wcup Energy drink en ook nog een Nougat power bar. Jammie, nougat, I like it, ondanks het feit dat het er geen van Montelimar is.
Bedoeling is om op training eens uit te testen hoe mijn maag reageert op deze koolhydraatbommen. Volgens Rob Veer beschik ik echter over een betonnen maag. Dit na vakkundige inspectie van mijn ontbijtbord net voor de start van de marathon van Rotterdam.
Terwijl iedereen daar lichte kost aan het verorberen was, zat Frank Spencer vlijtig een gigantisch bord spek met eieren, garnalen, mosselen, charcuterie en allerlei zware kost naar binnen te spelen, dit tot afgrijzen van mijn dreamteam-collega’s.
Des goûts et des couleurs, on ne discute pas ...
We zullen morgen bijgevolg weeral een stukje wijzer worden.

18:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

30'er ik wou dat ik jouw maag had!!! die van mij ligt weeral compleet overhoop van één dingske verkeerd te eten :-( succes met je 30'er. Loop je die nog na 't werk of heb je speciaal vakantie genomen?

Gepost door: Ruthje | 12-10-06

hardlopen Hardlopen met bepaalde voeding werkt bij de een beter dan de ander. Zelf kan ik veel verdragen al zijn er ook een paar must zoals RedBull en Krentenbollen.

Gepost door: Bjorn Paree | 12-10-06

ijzeren maag ik heb ook altijd een ijzeren maag, behalve de ochtend van een wedstrijd ... dan is er tussen al de zenuwen nét genoeg plaats voor ne rijstkorrel of 4 ... succes met het taperen!

Gepost door: geert | 12-10-06

Laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Kop op en gewoon eventjes rusten en dan terug van start. Wat twijfels betreft, denk ik dat iedereen, al mag die zo goed voorbereid zijn, voor de start altijd even stil staat, heb ik wel genoeg getraind, heb ik niet te weinig km's gedaan, teveel interval, te veel gerust, te weinig getraind.... En dan loop je een goede tijd en denk je van zie je wel...

Gepost door: Rudi | 12-10-06

Ontbijt Haha, Ik had die gezichten vooraf de Rotterdam marathon graag gezien. Zelf moet ik dat trouwens niet proberen, Zeker en vast problemen! Succes in EttenLeur, ik probeer er in Amsterdam iets moois van te maken.

Gepost door: Roderik | 13-10-06

De avond er voor véél te véél wijn gedronken, de volgende dag de boerentoren opgelopen met als resultaat een 5de plaats in de einduitslag... Moraal van het verhaal! Lang leve de rode wijn en de houten kop van smorgens ;-)))

Gepost door: Jurgen Haeck | 16-10-06

De commentaren zijn gesloten.