16-10-06

De Ronde van Vlaanderen

rondeGisteren heb ik een duurloopje van 16 km afgewerkt in de Gavers. ’t Eerste rondje was heel rustig aan 10 km per uur, het tweede rondje ging iets sneller (12 km per uur) en het laatste rondje heb ik mij laten afzakken om mijn marathontempo rond te draaien.
Tijdens het lopen kon ik gezellig keuvelen met roadrunner Jan over spreekwoordelijke koetjes en kalfjes (lees bloggers en blogsters) en andere loopperikelen.
Komende zaterdag zakken we samen af naar Lier voor de derde web-log-loop. Aangezien wij van de “verre vlaanders” komen, spreken we redelijk vroeg af om te carpoolen. We gaan onze pistoletjes in de wagen moeten opeten.
Normaal gezien lopen we beiden de tien mijlen, maar het allerbelangrijkste van deze web-log-lopen is en blijft uiteraard het gezellig samenzijn met de verschilllende bloggers.
Gisterennamiddag genoten Betty Spencer en ikzelf van een stralende dag in het zonovergoten Oudenaarde. We brachten er een bezoekje aan het Centrum Ronde van Vlaanderen, een interactief museum over de bekendste wielerklassieker aller tijden, de Ronde van Vlaanderen.
Bij aankomst mochten we elk een renner uitkiezen, waarvan we een kaartje met barcode kregen en ons het ganse parcours het alter-ego waanden. Ik koos Eddy Merckx en Betty ging voor Briek Schotte, de laatste der oerdegelijke Flandriens.
Het was een heel prettig doe-museum : we konden zo op een koersfiets springen om een simulatie van het gedokker op de kasseien te voelen : echt niet te doen, …, ik zou nogal wat zeemvellen en biefstukken in mijn koersbroek mogen naaien.
Zo kon ik ook interactief de Oude Kwaremont opklimmen in het “virtuele” kielzog van Peter Van Peteghem, die me op een reuzescherm uit de wielen reed – dat was zweten en blazen - en besteeg ik als winnaar het “echte” podium van de Ronde.
Op het eind deden we beiden ook een fitheidstest op een supersonisch fietstoestel : we moesten allerlei coördinaten invullen (leeftijd, gewicht, hartslag …) en dan vijf minuten fietsen op weerstand. De resultaten waren verbluffend.
Ik beschik “volgens de fietscomputer” over de conditie van een betere beroepsrenner en Betty scoorde warempel nog een puntje beter. Dat was lachen geblazen !
Ik heb de verkeerde sport uitgekozen : volgend jaar zie je Frank Spencer vlammen over de Poggio en de Koppenberg …
Nu ja, ’t is natuurlijk appelen met peren vergelijken, maar laat de beroepsrenners maar eens een marathon uitlopen : die zouden waarschijnlijk ook verschieten.
Hoe dan ook, het was een prima opsteker na een gezellige zondag.

18:00 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Fietsen? De eerste plek voor.....de familie Spencer!
Tot zaterdag, ik kom ook en loop samen met Ruth de 5 km.

Gepost door: Petra | 16-10-06

Ronde van Vlaanderen-run Nu op naar het uitlopen van de Ronde van Vlaanderen met alle nodige Koppen-kluis-kwaremontbergen ?

Gepost door: Bruno | 16-10-06

Money ge wordt blijkbaar zwaar gesponserd door de KBC, Primus en Het Nieuwsblad ? (foto)

Gepost door: kj | 18-10-06

Een overvloed aan spieren Beste Mr Spencer,
Ik kan je verzekeren dat je een hoop andere beenspieren voelt na het voltooien van een "lang" fietstochtje dan diegenen die je nu zo vertrouwd zijn ;-) Maar inderdaad, je hebt gelijk, 't is appelen met peren vergelijken, maar het blijft natuurlijk fruit.

Gepost door: Jo | 19-10-06

De commentaren zijn gesloten.