23-10-06

Robert Cheruiyot al glijdend over de meet in marathon van Chicago

ChicagoWellicht heeft iedereen al op tv het leuke filmpje gezien van de finish van de marathon van Chicago van vorige zondag. Daar was Robert Cheruiyot de beste: na 2u07'35'' bereikte de Keniaan de aankomst. Maar net voor hij de finishlijn bereikte, gleed hij uit en kwam hij ongelukkig ten val.
Cheruiyot kwam met zijn achterhoofd op het asfalt terecht en bleef minutenlang bewusteloos liggen. Hij moest met de ziekenwagen worden afgevoerd. De man houdt een flinke buil over aan zijn uitschuiver. Gelukkig voor de onfortuinlijke Keniaan was hij net een paar cm voorbij de finish gegleden, zoniet mocht hij Chicago op zijn buik schrijven.
Het filmpje doet denken aan de finish van de marathon van Brussel van twee jaar geleden : toen was iedereen halsreikend in de verte aan het uitkijken naar de op komst zijnde winnaar. Maar de verbouwereerde Keniaan John Ekiru Kelai kwam warempel vanuit de tegengestelde richting aan tot verbijstering van de officials.
Dat was uiteraard lachen geblazen : volgens de organisatie was de blauwe verf op, die de laatste kilometers moest markeren op de weg.
Echt gebeurd, Comedy Capers op zijn Belgisch.
Dat doet me uiteraard op ideeën brengen : hoe zou Frank Spencer kunnen finishen komende zondag in de marathon van Etten-Leur. Zijn er kandidaten om de laatste kilometers in te smeren met bruine zeep : dan kan ik makkelijk al glijdend over finish roetsjen of hebben jullie nog andere suggesties.
Vuur maar af !
Deze week mag ik volgens mijn schema bijna geen poot meer uitsteken : veel rusten, goed slapen, veel drinken (water … of wat had je gedacht ?), koolhydraten stapelen en last but not least een beetje loslopen : dinsdag 40’, donderdag 30’ en zaterdag 20’.
Snelheid (in hoeverre dat in mij zit) of lange duurlopen zijn uit den boze !
En dan nagelbijtend afwachten tot zondag 11u30 om er in te vliegen en door te vlammen …

17:51 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Vergeten Wat je deze week niet mag vergeten : arnica zalf tegen blauwe plekken en builen tgv vallen over bruine zeep!

Gepost door: Bruno | 23-10-06

Veel succes... Good luck en tot zondag.

Gepost door: Jan | 25-10-06

Succes Je kan misschien eens proberen om goed wat springbonen te eten en dat dan in combinatie met springveren onder je loopschoenen. Dan is de kans groot dat iedereen op een redelijke afstand achter je blijft, al is het maar van de geur van de bonen.
Doe dat goed hé.

Gepost door: Marc | 25-10-06

frank doet dat anders Frank S zou de laatste km(s) niet insmeren maar de eerste 40 km wel.
Succes en vergis u niet van weg moest je als eerste komen te lopen.

Gepost door: etienne | 25-10-06

ver van je ik doe mijn best om er zondag ook bij te zijn ... maar ja, dat werk hé ... toch, als ik er bij zou zijn, neem ik geen risico's : ik loop zover mogelijk van je vandaan :-)))

Gepost door: Koen | 25-10-06

succes Heel veel succes enne... maak er een mooie finish van zonder te glijden !!

Gepost door: Bjorn Paree | 26-10-06

De commentaren zijn gesloten.