04-11-06

Halloween loop-verrassing te Wevelgem : back on track …

Nadat de ergste spierpijnen al wat waren weggeëbd en ook het scheenbeen opnieuw al vrede nam met wat beweging, heb ik donderdag toch voorzichtig mijn eerste looppasjes gezet in het post-Etten-Leur tijdperk.
Eerst een kwartiertje op de loopband om eens goed uit te testen of alle pijntjes daadwerkelijk verdwenen waren.
Eureka, mijn lichaam smachtte warempel weer naar het zalige lopersgevoel.
’s Avonds heb ik een uurtje gelopen met de joggingclub van Wevelgem met de legendarische woorden van Terminator in gedachten.
" I’ ll be back ! "
Men had gevraagd om niet te ver weg te lopen, omdat er nog een verrassing voorzien was. Ik vond het al een beetje raar dat het bestuur in geen mijlen en velden te bespeuren was : ze waren blijkbaar allen toevallig “strategisch” én op hetzelfde moment geblesseerd.
Na een uurtje lopen kwamen we terug uitlopen aan het zwembad, waar de bestuursleden verkleed waren in Halloween-outfit. Er stond een lange tafel uitgestald met lekkere pompoensoep en dito versnaperingen.
Van een verrassing gesproken, het moet trouwens niet altijd lopen zijn !
De soep smaakte bovendien overheerlijk, maar ik was vooral verheugd dat mijn scheenbeen goed stand had gehouden. De vrees voor een blessure was gelukkig iets voorbarig geweest : wellicht was het wat extra marathonstijfheid in combinatie met overbelasting geweest, niks meer !
Gisterenavond heb ik van de nood een deugd gemaakt en nog een uurtje gelopen, terwijl mijn dochters aan het keurturnen waren : ik heb van de sporthal van Moorsele naar de piste van Wevelgem aan de Schelpe gelopen en terug in exact een uur.
Als ik de volgende keer wat meer tijd heb, loop ik nog wat extra rondjes op de piste.
Nadeel is dat het parcours helledonker was : ik had wel mijn fluo-hesje aan, maar ik ga me toch wat meer op mijn gemak voelen met extra verlichting rond mijn armen, want sommige wagens raasden me voorbij op die donkere wegen.
Vandaag is het een rustdag en morgenvroeg ga ik opnieuw trainen in de Gavers bij mijn andere loopclub, de Gavertrimmers van Harelbeke. ’t Is leuk om bij twee clubs te trainen, zo leer je telkens andere gezichten kennen.
De halve marathon van Ploegsteert van volgende week laat ik wellicht aan mij voorbij gaan. Ik ga wel ter plekke supporteren voor mijn buurman, mijn clubgenoten en de vele bloggers, maar zelf lopen zal er helaas niet inzitten, want de inschrijvingen zijn inmiddels afgesloten.
Dus geen Frank Spencer aan de start, tenzij ik alsnog in verlegenheid word gebracht door een overtollig rugnummer van een geblesseerde loper. You’ ll never know !
Maar op de Kerstcorrida van Deerlijk (17/12) ben ik dan wel van de partij : daar hoop ik de 15 km tot een goed eind te brengen en achteraf mijn gluhwein-voorraad op peil te brengen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd …

12:08 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ploegsteert Inschrijvingen mogelijk aan de Hostellerie de la Place van 2 tot 10 november. Moest de verleiding toch nog iets te groot worden hé :-)

Gepost door: Ruthje | 04-11-06

Back! Jajajaja, ik zie het voor me....Maria als een Terminator!! hahaha. Goed zo Frank, gelukkig geen blessure. Als je gaat aanmoedigen in Ploegsteert doe er dan en schepje bovenop uit naam van mij!
Greetz!! (ik stuur een kaartje)

Gepost door: Petra | 04-11-06

Kerstwijncorrida Gluhwein ... nu snap ik waarom die Kerstcorrida in Deerlijk zo belangrijk is voor iedereen.
De eerste webloggluhweinloop ?

Gepost door: Byrntie | 04-11-06

WOW Een week na de Marathon zijn de gedachtes alweer bij de volgende wedstrijd. Staat Marathon nr 6 ook al op het programma ??

Gepost door: Bjorn Paree | 06-11-06

De commentaren zijn gesloten.