13-11-06

New York City Marathon 2008

NY’t Is maandag en zo is weeral een aangename loopweek voorbij gekabbeld : ’t was een doorsnee week, zoals een jaar er zoveel telt, tussen twee marathons in met vooral rustig loslopen zonder kwaaltjes en noemenswaardige pijntjes.
Donderdag heb ik een uurtje gelopen in Wevelgem, waar ik blijkbaar zonder het zelf te weten de wegen gekruist heb van blogger Christophe, die me aan het opsporen was in de loopmeute – de volgende keer verkleed ik mij in een neushoorn :-) - en zelf eenzame rondjes aan het malen was op de looppiste.
Zaterdag heb ik 40 minuten losgelopen in ’t park van Heule en zondagmorgen vroeg een duurloopje van anderhalf uur in de Gavers van Harelbeke met de gelijknamige Trimmers. Het ging er heel rustig aan toe, want de meesten moesten nog recupereren van de halve marathon van Ploegsteert van de dag tevoren. Zo kon ik de ganse tijd standhouden in het kopgroepje en dat gebeurt ook niet elke week.
Ploegsteert heb ik - zoals voorzien - aan me laten voorbijgaan. Een halve marathon in wedstrijdvorm zo kort na mijn marathon, waar ik behoorlijk diep ben gegaan, zou immers niet verstandig zijn. Je moet de problemen – lees blessures - immers zelf niet opzoeken.
Ik was wel van plan om te gaan supporteren aangezien het slagveld van Ploegsteert nu ook niet zo ver uit de buurt is, maar toen ik zaterdag opstond was het “oude wijven aan het gieten”, zodat ik om geen snotvalling op te doen de plannen in extremis gewijzigd heb.
Toen de wedstrijd startte klaarde het blijkbaar helemaal op en kon men lopen onder een aangenaam herfstzonnetje. Soit, volgende keer beter.
Gisteren heb ik ook weer met meer dan gewone belangstelling gekeken naar het programma “Marathon” op Canvas. ’t Is een heel interessant project over de haalbaarheid van een marathon voor zetelatleten, hoewel het de laatste tijd meer op een ziekenhuisprogramma “Medisch Centrum West-Canvas” begint te lijken.
De conclusie is overduidelijk dat van nul naar 42 km lopen in één jaar tijd veel te kort is : de spieren, botten en gewrichten hebben er duidelijk veel meer tijd voor nodig om zich aan te passen aan die opgedreven loopbelasting.
Van nul naar “de Twintig van Brussel” had wellicht een betere optie geweest …
Daarbij komen we naadloos bij mijn eega Betty Spencer, die het nu ook zwaar te pakken heeft : ze heeft haar eerste marathon nog niet eens gelopen en heeft al haar zinnen gezet op een volgende !
En ’t is dan nog geen gewone maar de “marathon der marathons” : New York City Marathon 2008.
Canvas en Running Ronald werken blijkbaar stimulerend. Ze heeft al verkondigd dat ze gaat lopen met mijn Visa-kaart in de hand. Help !
Frank Spencer gaat weer overuren moeten kloppen …

13:05 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Marathon... Marathon op Canvas was inderdaad heel inspirerend en motiverend... Ze hebben mij althans uit mijn zetel gekregen... Wanneer ik er een zal lopen? Wanneer de dieren terug kunnen spreken ...

Gepost door: Homer | 13-11-06

Uit het mannenhandboek Regel nr 1: nooit de kaart afgeven!

Gepost door: Jan | 13-11-06

Dure grap Dure grap he, die vrouwen, mijn zetelatleet klaagt daar ook soms van. Maar ja, voor wat plezier moet je ook iets over hebben he :-) Bekijk het positief: als Betty Spencer NY loopt, heb je meteen ook een reden om zelf te gaan!

Gepost door: Julie | 13-11-06

Sponsers 2008 zie ik wel zitten, misschien vinden we wel een sponsor en een coach die een stelletje bloggers kan steunen .. Canvas programma: Marathon bloggers

Gepost door: Edith | 13-11-06

Zelf sparen... ik heb wel al 4 euro gespaard, hé. Maar die Visa-kaart zal wel van pas komen in NY zelf.

Gepost door: betty spencer | 13-11-06

2008 Ik zou er dolgraag ook bij zijn ... een goed idee om een sponsor te zoeken voor de loopbloggers!

Gepost door: Koen | 13-11-06

NY ook ik wil erbij zijn in 2008. Al 30 euro in 't spaarpotje, nog zo'n 2000 te gaan peis ik :-(

Gepost door: Ruthje | 13-11-06

geweldig mooi vooruitzicht voor Betty!! Het is inderdaad geweldig maar wat Jan zegt.. geen creditcards meenemen.. ik heb die fout gemaakt.. je blijft kopen.. zeker op de Expo met het ophalen van je startnummer.. zoooo veel mooi spul daar

Gepost door: Ronald | 13-11-06

Swartwald-canvas-kliniek zouden jullie geen geld kunnen verdienen door een Canvas-kliniek te openen en met de inkomsten naar NY te zwemmen

Gepost door: Byrntie | 13-11-06

Wevelgem Ik liep inderdaad net voor jullie, aan hetzelfde tempo. Maar in zo'n grote groep is het niet zo gemakkelijk om iemand te herkennen. Donderdag doe ik daar Yasso's 800 en dan zal ik nog eens goed opletten als jullie voorbijkomen.
Gek hé, wat een programma over marathon zoal teweeg brengt. Plots wil iedereen naar New York. En ze hebben gelijk ook hoor, het moet fantastisch zijn. Mijn interesse gaat meer uit naar een bergmarathon maar New York zou ik zeker ook zien zitten.

Gepost door: Christophe | 14-11-06

goed Je bent zo te zien opnieuw goed op dreef. Rotterdam zal een hele goeie worden.

Gepost door: DijleLoper | 14-11-06

NY 2007 Ik ga in 2007 de NY Marathon lopen: dit plan had ik 2 jaar geleden al gemaakt.
Maar als ik dan de verslagen lees en reportages ziet, dan heb ik er echt zin in

Gepost door: Aad | 15-11-06

De commentaren zijn gesloten.