20-11-06

Taxibedrijf “Frank Spencer”

Opnieuw een rustige loopweek is voorbijgevlogen : ik heb deze week 29 km gelopen in drie sessies.
Deze keer zat de klad er wat in na een hektisch weekendje, want zondagavond had ik totaal geen zin in lopen. Dat was ook lang geleden en kan uiteraard eens gebeuren.
Ik heb me dan maar zelf figuurlijk uit de warme zetel gesleurd en de loop-knop in mijn hersenpan op “on” geswitched om toch nog een veertigtal minuten in de gure wind te lopen.
Het was echter een baalweekend : zaterdagmorgen vroeg was ik al bij het achteruitrijden tegen de garage-poort gereden. Een druk op dat rotbakje en de poort gaat automatisch omhoog, maar die ene keer was ik nog niet goed wakker en hoor ik achteraan een snerpend gekraak.
Resultaat : een kapot derde stoplicht en de poort uit de kom. Gelukkig viel de schade met de vriendelijke hulp van onze buurvrouw - in pijama, hopelijk heb ik ze niet uit bed gebeld :-) - achteraf nog een beetje mee.
De rest van ‘t weekend werd hoofdzakelijk aan taxi spelen besteed – Betty moest namelijk het ganse weekend werken – om “mijn lieverdjes” her en der rond te voeren :
Marie heeft bvb. deze week 9 uren aan keurturnen gedaan, omdat het Vlaams Turnkampioenschap dichterbij komt, Louise heeft een judo-tornooi gevochten en Maud en Liza hebben afwisselend gevolleybald en geturnd. Bovendien sluiten de diverse uurschema’s ook niet zo goed aan op elkaar.
Dus mag Frank Spencer kilometers rijden : ik zou beter mijn spaarpotje aanleggen voor rondgereden kilometers ipv. loopkilometers, dan zat ik al lang in New York … :-)
Je zou dan kunnen opperen dat de oudste meiden als opwarming toch met de fiets kunnen gaan sporten, maar sinds een bevriend 10-jarig meisje enige jaren geleden op “het rondpunt” verongelukt is met haar fietsje, is dat voor geruime tijd toch geen optie.
Wanneer iedereen dan terug is en ik lekker gezond gekookt heb voor mijn meiden en eindelijk in mijn zetel plof om de krant te lezen, mag ik dan op de koop toe rondrijden naar allerlei feestjes her en der.
En volgend weekend is 't weer van dat ...
Ik heb het er uiteraard voor over, want ik heb altijd luidop verkondigd dat het voor onze jeugd veel gezonder is om aan sport te doen dan voor de computer of tv te hangen, maar soms wordt het wel een beetje veel : “teveel is trop en trop is teveel …”
Je begrijpt dat er dan niet veel tijd en goesting meer overschiet om zelf te gaan lopen en dan sleep ik me soms wel eens naar een eenzame training in “the cold november rain”.
Maar éénmaal terug binnen en een hete douche later ben je toch happy dat je gelopen hebt :
life can be so easy …

12:39 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Taxibedrijf "HOMER" Overal hetzelfde liedje lees ik...

Gepost door: Homer | 20-11-06

Stom he Jammer van je auto en die garagepoort! Enkele maanden geleden reed ik uit een parkeerplaats in zo'n parkinggebouw en ik dacht dat ik de betonnen paal goed ingeschat had, maar plotseling "stond" die gewoon achter de auto en toen was er ook een grote kras in de carrosserie. O wat voelde ik me dom! Gelukkig viel de schade bij jou precies nog mee.

Gepost door: Julie in Amman | 20-11-06

Ik weet wat je bedoeld Frank. Ik heb ook 2 dochters en er zijn van die dagen dat het echt crossen is van teen naar tander.
Van de logopedie naar de dictie vandaar naar het keurturnen, gaan zwemmen. En Isabel is verpleegster dus op sommige weekends is het ook al voor ondergetekende. Ma we doen da graag zunne voor de zussen! Groeten, Frank

Gepost door: Frank T | 20-11-06

knap ik heb er wel bewondering voor hoe jullie zo'n hectisch schema in jullie leven weten in te bouwen. Wij hebben geen kids en komen soms al tijd te kort...

Gepost door: Ruthje | 20-11-06

"On" knop Je bent er toch in geslaagd om te gaan lopen ondanks een geblutste auto.
Alles voor de liefde van het vak?
Heb je trouwens iets te doen op 14 april volgend jaar ?
Ik zoek nog een taxi

Gepost door: Byrntie | 20-11-06

Frank wie ? Je zou geen Spencer zijn mocht je nu en dan eens niet tegen je garagepoort knallen...;-)

Gepost door: Steven Trimmer | 20-11-06

Oeps! Oh jee, heb je niet van die waarschuwingspiepjes (parkeersensoren) die je vertellen dat je te dichtbij zat? Misschien kan Philippe Lagrou er iets aan doen?
Trouwens, heb je gezien dat er iemand uit Driebergen in het Dreamteam zit? Ikben het niet, want ik heb me niet opgegeven, maar ene Francien, die ik wel via via ken......
Groetjes!

Gepost door: Petra | 21-11-06

taxi taxi spelen is bij ons ook een tijdje hectich geweest , maar sinds onze oudste dochter ook gekozen heeft om te lopen kunnen we dit samen doen .Maar de jongste begint ook al allerlei plannen te maken dus zal ik ook klant worden bij taxi spencer.

Gepost door: mario | 21-11-06

Kilometervreters Hoe je het wendt of keert, je komt zo aardig aan je kilometers al is dat niet alleen met lopen.

Gepost door: Lodewijk | 22-11-06

bedrijfskosten pas in business en al direct kosten gemaakt? Goe bezig! :-)

Gepost door: geert | 22-11-06

taxi Taxi Spencer,

kun je me eens ophalen als je aan de kust bent ?

;-)

Gepost door: kj | 22-11-06

De commentaren zijn gesloten.