22-11-06

The Sisters of Mercy

sisters9Gisterenavond heb ik voor de afwisseling terug een klein toerke gelopen van 40 luttele minuten.
Ik zit momenteel in een kalme Interbellum-periode tussen de twee veldslagen van Etten-Leur en Rotterdam in, zodat lange duurlopen in deze fase nog niet echt hoeven.
Op eenzame winteravonden loop ik dan meestal met mijn mp-3-player - met Betty’s flashy oortjes - op mijne kop. Dan kan ik luidop meebrullen, want in den donker ziet men mij toch niet :-)
Dan grijp ik meestal terug naar songs uit lang vervlogen tijden, toen Frank Spencer zowaar nog een new-waver was : uit de tijd van de lange zwarte frakken, de eyeliner, de puntschoenen, de idealen en de volumineuze kapsels met potjes en tubes gel.
Dat van dat kapsel is inderdaad al héél lang geleden :-) .
Jeugdsentiment of nostalgie heet zoiets in de terminologie van een veteraan.
In mijn oortjes weergalmen dan bekende namen zoals The Sisters of Mercy (foto), Anne Clark, Killing Joke, New Order en A Flock of Seagulls. Maar ook songs van The Sound, XTC, Heaven 17, Siouxie and The Banshees, The Psychedelic Furs, Fad Gadget en Men without Hats zijn best te pruimen.
Allemaal muziek uit de roemrijke tijden van het legendarische Seaside-festival “zaliger” van De Panne, waar Frank Spencer zijn eerste stapjes in het uitgangs- en festivalcircuit zette.
Lopen en muziek beluisteren : ’t is heerlijk om beide passies te kunnen combineren in één en dezelfde vloeiende beweging.

17:57 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Frank,
het is straf maar ik hield van ongeveer dezelfde artiesten.Zet er nog maar gerust Joy Division, John Cale enz bij. Fad Gadget heb ik zelfs nog ontmoet in het BRT-gebouw in het legendarische tv-programma Villa Tempo van Bart Peeters, en ook aan seaside heb ik nog goede herinneringen. Dan.

Gepost door: Dan. | 22-11-06

those were the days de goede oude tijd Frank... ik was meer van het soulwerk maar de namen van jou brengen ook goede herinneringen terug

Gepost door: Ronald | 22-11-06

Muziek Schitterende muziekkeuze. Zelfs onze tieners moeten toegeven dat er vroeger echte muziek gemaakt werd. Je moet bij een volgende weblogloop toch nog eens je outfit boven halen vind ik...

Gepost door: Homer | 22-11-06

Dangerous minds Nu snap ik waarom er op bepaalde plaatsen niet zoveel lopers meer te bespeuren zijn ... een gevolg van 1 of ander vreemd brullend lopend dier!
Zouden we niet eens een top 100 aller weblog tijden samenstellen ? We moeten die jonge kinderen pers lot van rekening toch wat kultuur bijbrengen, niet ?

Gepost door: Byrntie | 22-11-06

zwart gelieve op te merken dat de kleur van de karakters in deze reactie zwart is!
Ik denk dat wij perfect van platencollectie kunnen ruilen zonder het door te hebben :-)

Gepost door: geert | 23-11-06

vanavond in het zwart lopen in wevelgem ?

Gepost door: jogginggirl | 23-11-06

the city Frank, als ik me niet vergis was "the city" op het conservatoriumplein te Kortrijk de "place to be" voor al deze prachtige muziek. En Seaside ... ik ben weg, ik ga muziek opzetten.

Gepost door: etienne | 24-11-06

The City ... a wasting Disease @ Etienne
Yep, right man !
"The City" op het Schouwburgplein was idd "the place to be ...". Grandioze muziek, excellente DJ's.
Ik heb er menig ... euh ... paar dansschoenen versleten :-)

Gepost door: frank spencer himself | 24-11-06

schouwburgplein!!! nu weet ik waarom niemand de "City" vond op het conservatoriumplein. Hoe ben ik ooit op die naam gekomen?

Gepost door: etienne | 25-11-06

De commentaren zijn gesloten.