27-11-06

Geslaagde conditietest op een pikkedonkere piste

Opnieuw is een rustige loopweek voorbijgevlogen : deze week kom ik aan 43 km in vier shiften.
Vrijdagavond heb zoals gepland naar de huidige toestand van de conditie gepeild op piste : ik heb 10 km stevig doorgelopen en kon na 25 eenzame toerkes afklokken in 49’36”. Da’s ruim 12km per uur en dat stelt deze burger meer dan tevreden.
Eerst en vooral is het maar een training, niet meer dan dat, maar ook niet minder.
Bovendien wou ik voor deze eerste test nog niet al mijn pijlen verschieten. Aangezien ik op deze manier de stand van zaken van de conditie maandelijks wil opvolgen, moet er toch nog enige marge voor progressie inzitten.
Enig minpunt is dat ik er geen rekening mee gehouden had dat de piste van Wevelgem op een doorsnee vrijdagavond in het pikkedonker ligt : de heren voetballers – vierde klasse of bevordering - waren immers op een veld een beetje verder aan het trainen (?) onder de kundige leiding van gewezen Rode Duivel Gilbert Bodart.
Dus mocht Frank Spencer in de plassen lopen onder een flauw afkooksel van een lichtpilaar.
Wellicht had Bodart het energiebudget van FC Wevelgem reeds vergokt of had Zheyun Ye alias de Gokchinees de verlichtingspalen in beslag genomen.
Maar soit, ’t is me uiteindelijk toch gelukt : gelukkig beschik ik over de gave om in de inktzwarte duisternis min of meer in te schatten dat een piste ovaal is.
Lopen op een wielerpiste is na ’t voorbije weekend blijkbaar ook geen goed idee meer, tenzij je aan heuveltraining wil doen.
Gisterenmorgen ben ik zoals elke week gaan trainen in de Gavers : goed voor 15 km lang ploeteren in de modder en plassen ontwijken. Ik kon bijna tot op het einde aanpikken bij het kopgroepje Gavertrimmers.
Enkel de laatste drie kilometer heb ik me wijselijk laten afzakken om mijn eigen tempo rond te draaien.
Ik merk dat de conditie de laatste dagen “crescendo” aan het evolueren is. Blijkbaar pluk ik nu toch de vruchten van mijn marathontraining. In Etten-Leur liet die me wat in de steek, maar met enige weken vertraging komt de “topform” er nu aan.
Hopelijk kan ik deze conditie nog een drietal weken behouden om in de Kerstcorrida van Deerlijk (15 km) een goede prestatie neer te zetten, zodat ik zonder schuldgevoel van de gluhwein mag nippen en de eindejaarsfeesten mag induiken.

12:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Schitteren Een "schitterende" prestatie helpt natuurlijk om in het donker te zien ;-)

Gepost door: Jo | 27-11-06

25 rondjes Zeg frank wat gaat dat geven in Deerlijk daar zijn het maar 3 rondjes , als ge der nu al makkelijk 25 loopt !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 27-11-06

25 25 rondjes draaien en toch niet duizelig worden, en dat aan die snelheid! chapeau!!

Gepost door: Ruthje | 27-11-06

Knap Leuk dat je terug 'je draai' (letterlijk en figuurlijk blijkbaar na die 25 rondjes) hebt gevonden in het lopen. Dat wordt knallen in Deerlijk!

Gepost door: Julie | 27-11-06

Ik heb al een paar keer meegemaakt dat je aan 't lopen bent op die felverlichte piste en dan plots, vb klokslag half negen, ist stekedonker ! dus is den truc om exact te voorspellen wanneer en je training daarop af te stellen. Op de sportdienst hebben ze wellicht roosterkes, maar ik vind het nog eens leuk dit proefondervindelijk te ontdekken !
Op maandag zijn er trouwens veel 'parklopers' op de piste, ook al eens leuk om een klapke te doen !

Gepost door: jogginggril | 27-11-06

Frank "the cat" Spencer Heb jij tegenwoordig katteogen om in het donker te kunnen lopen!
doe je dit dan ook in de Gavers ? Of wacht je tot je in alle plassen getrapt bent om te weten waar ze allemaal liggen ?

Gepost door: Byrntie | 27-11-06

Donkere piste Het kan er inderdaad donker zijn hé. Op maandag loop ik daar nu ook en tot 18 uur is het inderdaad pikdonker. Als je nu nog een marge hebt dan kan ik uitrekenen dat je 0:45 kan halen. Goed zeg. Ik ga dat ook eens proberen want gewoon wat rondlopen op die piste is toch wel saai. Hoe geraak jij de tel niet kwijt?

Gepost door: Christophe | 28-11-06

bang in het donker Ik ben eigenlijk bang om te lopen in het donker. De kans op een misstap met alle gevolgen vandien is te groot. De 'form' is er zeker. Alhoewel ik ouder ben dan jou is ook inderdaad de punk en de new-wave mijn eerste uitga-muziek en nog altijd luister ik er graag naar en kan er nog steeds van genieten. De kinderen kijken soms raar op dat de 'ouwe' zulke knoeiharde muziek beluistert.

Gepost door: Dirk | 28-11-06

conditietest als je écht eens een vergelijkende conditietest wil afleggen dan loop je best op eenzelfde parcours 10k aan een constante hartslag (in de grootteorde van de 140 of zo). Als je dan het aantal minuten vergelijkt dan heb je een nog exacter overzicht.

Gepost door: geert | 28-11-06

Deerlijk Die kerstcorrida loop je op je gemakkie Frank!

Gepost door: Ronald | 28-11-06

uitleggen!!! vertel nu es hoe je je tel niet bent kwijtgeraakt!!!

Gepost door: Koen | 29-11-06

De commentaren zijn gesloten.