08-12-06

“Jeneverbus” naar de Kerstcorrida

KerstcorridaGisteren en dinsdagavond ben ik gaan trainen bij de joggingclub van Wevelgem :dinsdag waren we met 8 dapperen en werd er duchtig de pees opgelegd : ’t was beuken tegen de genadeloze stormwind, maar al bij al kon ik met een goed gevoel onder de douche stappen.
Gisterenavond was de massa terug aanwezig : ik schat een tachtigtal lopers, zodat het tempo de eerste kilometers nogal laag lag : éénmaal de Schelpe uitgedraaid, schieten de rapsten dan als een pijl uit een boog weg en vormen zich verschillende kleinere groepjes.
Ik koos me een rustiger groepje uit om wederom te vechten tegen de wind. Gelukkig was de zondvloed van een paar uren tevoren voorbij en kon ik een uurtje later tevreden terugblikken.
Morgen loop ik nog 45’ “solo” en zondagmorgen vroeg anderhalf uur in de Gavers met de gelijknamige trimmers.
Bijgevolg voel ik me stilaan klaar voor de volgende uitdaging : de 15 km van de Kerstcorrida in Deerlijk (17/12), waar ik een tijd van 1u12’ vooropstel.
Een scherpe tijd voor Frank Spencer, ik weet het, maar ik ga proberen streekgenoot en blogger Bruno te volgen, die een identieke eindtijd in zijn hoofd heeft zitten. Ik heb hem, raar maar waar, nog nooit in levende lijve ontmoet. Ik hoop alvast om de 17e toch meer dan enkel zijn hielen en rug te kunnen bewonderen en achteraf nog een gluhwein'tje of jeneverke te kunnen consumeren. Wellicht kunnen hier nog andere bloggers bij aansluiten.
Ik zit echter met een vestimentair dilemma voor Deerlijk. Sinds ik nu lid ben van twee joggingclubs weet ik niet welke outfit ik best ga aantrekken.
Neen, een singlet van de Gavertrimmers en een jogging-tight van Joggingclub Wevelgem is misschien wel een kleurrijke combinatie, maar 't is toch geen modieus zicht. Aangezien ik deze keer geen weddenschap verloren heb, loop ik ook niet in knaloranje outfit.
Ik ga bijgevolg de kerk in ’t midden houden en mezelf maar iets neutraals uitzoeken, om niemand voor het hoofd te stoten.
Leuk weetje is uiteraard dat Joggingclub Wevelgem een heuse autocar inlegt naar Deerlijk, de zogenaamde “jeneverbus”. Hmm, niet dat de afstand onoverbrugbaar is (15 km), maar men maakt er een gezellige uitstap van met achteraf een paar verrassingen. In een mum van tijd was de bus volzet en stonden er nog twintig lopers op een reservelijst. Een onverhoopt sukses, want Betty Spencer en ikzelf waren ook te laat om in te schrijven. Nu ja, we gaan dan maar met de eigen wagen naar Deerlijk rijden.
Volgend jaar misschien een dubbeldekker boeken … ?

12:42 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Frank gebruikt blijkbaar ook duistere krachten om toch die reserve bus-plaatsen te bemachtigen ... voodoo ? zelfs zijn zus doet hij bijna verongelukken...
Lopen of niet, jenever en koppijn ga ik toch hebben !
PS : weet je al waar den jeneverbus parkeert ?

Gepost door: jogginggirl | 08-12-06

Mijn Parijsbuddy Ge gaat lol hebben met mijn Parijsbuddy Bruno daar in Deerlijk! Geef er samen ne goeie lap op. 'k Zal duimen dat jullie de beoogde 1u12 halen;

Gepost door: Julie | 08-12-06

@ Julie Julie, we gaan toch niet te veel lol mogen tappen, anders halen we nooit die 1u12' ... :-)

Gepost door: frank spencer | 08-12-06

Succes veel geluk daar in Deerlijk. Leuk zo'n sportieve familie, en na de kerstcross allen naar onze sponsor "Mc Donalds", voor een lekker gezond slaatje.
Kim Gevaert wordt trouwens ook gesponsort door Mc Donalds.

Gepost door: Geert | 08-12-06

Jeneverloop Ik begin zo kalmpjesaan de indruk te krijgen dat de kerstcorrida eerder een jenever-gluhwein activiteit aan het worden is.
Zou er toch nog een extra bus ingelegd worden, dan kom ik met plezier naar Wevelgem af en kaap 's avonds wel 1 of andere taxi om weer in het verre Kaster te geraken.
Over hielen gesproken : ik dacht juist hetzelfde over de jouwe ... het wordt spannend.
Zullen we elkaar hazen ? Of zou het beter lukken om elkaar te stimuleren met elk een glas jenever en gluhwein in de hand

Gepost door: Byrntie | 08-12-06

Ge kunt natuurlijk, zoals 2.500 anderen, met nen witten t-shirt van de Kim lopen, maar of we u dan gaan herkennen ?
Ik wou deze eigl. aandoen, met het nieuwe shirt van wevelgem erboven, maar ik denk niet dat het al geleverd is....

Gepost door: jogginggirl | 09-12-06

doelstellingen en wat zijn de doelstellingen ivm het jeneverdebiet?

Gepost door: geert | 10-12-06

De commentaren zijn gesloten.