11-12-06

Web-Log-Loop IV langs ’t Zilvermeer van Mol – 14-01-07.

web 3Deze week kom ik aan een weektotaal van 45 gelopen kilometers en dit in 4 shiften.
Niet slecht voor een doorsnee loopweek, maar toch nog een aantal kilometers minder dan mijn halve trouwboek Betty Spencer , die er haar eerste week van haar gloednieuw marathonschema opzitten heeft.
Zij heeft het goed te pakken en volgt slaafs het schema van weblog-trainer Mario.
Mijn voornaamste taak als partner-coach is om haar wat te temperen en af te remmen, want “de wil van de loopgoeroe is wet”. Het is een prachtig schema, maar naar mijn bescheiden mening toch iets te zwaar voor een debutante. Je mag niet vergeten dat ze nog geen jaar aan het lopen is en nu al weektotalen neerzet, die hoger liggen dan een doorsnee maandtotaal van enkele maanden terug.
Ik spreek uit ervaring en ga niet graag “advokaat van de duivel” spelen, maar een blessure loert soms geniepig om het hoekje : ze klaagde ook de voorbije week al van enkele verwaarloosbare mini-pijntjes. Hout vasthouden dus…
Bijgevolg is mijn voornaamste taak als coach om haar in één stuk aan de start te krijgen op de Coolsingel. Als we daar al in slagen, haalt ze sowieso wel de finish, desnoods op karakter.
Vandaar een paar kleine bijsturingen in het schema : ze heeft al de woensdagtrainingen vervangen door haar wekelijkse judotraining.
Mario drukt er haar ook op het hart om eens een training te skippen als het wat minder gaat en om geen verloren trainingen in te halen of om wat minder snel van stapel te lopen, maar soms is de drang om er in te vliegen en progressie te maken groter dan het looprealisme.
Geloof me vrij, ik kan het weten, want ik heb diezelfde zonde ook al tot “in den treure” begaan en beschikte toen niet over een vrome biechtvader als Super-Mario.
By the way : gisteren hebben we bij diezelfde Mario ingeschreven voor de volgende web-log-loop van zondag 14 januari in Mol : op het programma staan een wedstrijd van 5 of 10 km in de voormiddag, een gezamenlijke maaltijd in een taverne met zicht op het Zilvermeer en ’s namiddags gratis supporteren voor het kruim van de Belgische veldlooptoppers bij de manche van de Cross Cup in Mol. Een programma om U tegen te zeggen.
Neen, verwacht geen duel tussen Frank Spencer en Pieter Desmet of Van Hooste, maar de kamp tussen Nathalie Devos en Veerle Dejaeghere zal wel niemand onberoerd laten.
Join the club en ontmoet die andere bloggers bij een waar loopfestijn : als al die mensen, die nu volgens een schema van Mario lopen , naar Mol afzakken, dan krijgen we al een schone bende aan de startlijn :-)

12:36 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Ik zou wel willen ... maar ik loop die dag de halve marathon van Egmond. Jammer, want 'k was er echt wel graag bijgeweest. En dat Mario's schema niet te onderschatten is, daar moet je mij niet van overtuigen. amai.... ik word al moe van er naar te kijken. Ga ik dat echt allemaal doen??? Zot zijn doet geen zeer zeker (de spieren daarentegen...)

Gepost door: Julie | 11-12-06

Deerlijk Jammergenoeg moet ik zondag werken tot 16 uur ... 'k kan er dus niet bij zijn.
Zaterdag loop ik wel een 12 km. in Bredene

Gepost door: Koen | 11-12-06

Bezige bij Een bezige bij die Betty met dat judo erbij. En nu ervoor zorgen dat ze in de beste vorm in Rotterdam aan de start verschijnt.
Je houdt het in ieder geval goed in de peiling.

Gepost door: Lodewijk | 11-12-06

coach Betty kan zich uiteraard geen betere coach voorstellen hé, goed dat je haar een beetje in 't oog houdt!! Ze loopt inderdaad nog niet zo lang en dan is overmoed een groot risico (kan er zelf ook van meespreken, ondertussen weet ik ook wel beter). Ik ben er in Mol ook bij voor de 10 km!

Gepost door: Ruthje | 11-12-06

Coach of boeman Af en toe is het inderdaad wel nodig dat er iemand staat die een oogje in 't oog houd.

Gepost door: Marc | 11-12-06

Coach-blogger Veel plezier met het coach-schap tijdens de komende rem-maanden.
Spijtiggenoeg zal ik er op 14/1 ook niet bijzijn, dan moet ik proberen Julie bij te houden op de halve marathon van Egmond. Dat schema van Mario zal haar tussentijd veranderd hebben in een soort supper-lopers-blogwoman
Eerst Deerlijk overleven natuurlijk

Gepost door: Byrntie | 11-12-06

blessures Inderdaad oppassen voor blessures bij de opbouw. Mijn M-schema bouwt veel trager op en ik mag zelfs niet meer dan 11 km lopen tot 6 weken voor de marathon.

Gepost door: Dirk | 12-12-06

zwaar schema??? Frank ik ben blij dat ge uw vrouwke op de voet volgt.De schema's zijn inderdaat niet zo licht , maar daarom zeg ik ook altijd luister naar je lichaam en train nooit bij de minste gewaarwording.De belangrijkste trainingsdagen zijn zaterdag , zondag , dinsdag voorlopig , woensdag en donderdag zijn daarom ook zeker van hun nut maar als ge er ééntje schrapt doe het dan die twee dagen zoals je al vermeld hebt. Ik had het eigenlijk een beetje anders moeten aanpakken door die laatste weken voor de marathon nog niet door te sturen , want ze zullen uitzichzelf wel voelen dat ze die trainingen wel aan kunnen door ze gelijdelijk vanaf nu mee op te bouwen . Er staat 1 week op van 100 km dacht ik maar ook dan schrap gerust de woensdag of donderdag en dan komen ze op 80 km . Maar ik houd echt iedeeen in't oog en geef tijdig wel eens een opmerking.Ps. het is niet eten met zicht op het zilvermeer , die namen geen reservatie's aan , maar het is die tweede optie , op een boot een koud en warm buffet lees voor meer info op mijn blog.

Gepost door: mario | 12-12-06

Amai! Echt wel knap van uw vrouwtje dat ze al zo snel aan een marathon durft wagen. Toch niet te overhaasten, want zoals je zegt blessures... Ik ga er pas voor in het najaar. Michael en ik zijn er ook in Mol bij. Michael voor de 10 en ik voor de 5! Tot dan!!

Gepost door: Carmen | 12-12-06

14-1 ? staat nog vrij zover ik weet.. ik houd 'm zeker in mijn achterhoofd :)

Gepost door: Ronald | 13-12-06

De commentaren zijn gesloten.