27-12-06

San Silverstercross te Winkel – 8,5 km in 40’10” bruto

Zo, de laatste wedstrijd – nr 14 - voor dit jaar zit er ook op.
Het werd een gezellige wedstrijd in Sint-Eloois-Winkel, hier vlakbij de deur met ruim 400 lopers bij de mannen en 200 bij de dames ( = wedstrijdje van 4,250 km).
De heren mochten dit rondje twee maal lopen.
Verdorie, brute pech onderweg, elke ronde mocht ik een keer langs de kant gaan om mijn losgeraakte schoenveters vast te knopen : normaal maak ik een dubbele knoop, maar in alle drukte was ik dit vergeten.
Daar heb ik wellicht een aantal kostbare seconden verloren, zodat mijn netto-tijd wel een stukje onder de beoogde 40 minuten moet liggen. Maar ja, who cares … ?
Ondanks dit foutje kon ik toch tevreden op mijn wedstrijd terugblikken, maar eens te meer werd duidelijk dat ik een diesel ben en dat dergelijke afstanden veel te kort zijn voor mij.
Als ik mijn tijd vergelijk met die van vorige week in Deerlijk, blijkt dat ik op 8,5 km bijna hetzelfde tempo gelopen heb als op 15 km.
Ik was dan ook totaal niet moe, maar echt versnellen en doorvlammen zat er helaas niet meer in.
Normaal gezien moet je op korte afstanden niet doseren en kan je alles uit de kast halen op het eind, maar jammer genoeg bezit ik niet over een verschroeiende turbo-motor.
Wellicht het gevolg van het feit dat ik amper op snelheid train : uit vrees voor blessures vermijd ik zoveel mogelijk interval of snelheidsoefeningen.
Als lange-afstandsloper is dit dan ook minder belangrijk, hoewel Betty beweert dat interval en snelheid ook een positieve invloed heeft op een marathontijd.
Dat zal uiteraard wel kloppen : pluspunt is dan wel dat ik dit egale tempo wel uren kan volhouden …
Zo is er aan elke medaille twee kanten.
Gezien de eindejaarsdrukte wordt het opnieuw een kalme loopweek. Volgende week starten we dan het echte marathonschema.

12:33 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

knap ondanks de veterperikelen toch een mooie tijd gelopen! Een waardige afsluiter wat wedstrijden betreft voor 2006!!

Gepost door: Ruthje | 27-12-06

Een écht koppel Jullie zijn een écht koppel he, jij en Betty: allebei schrijven jullie dat jullie een diesel zijn en allebei hebben jullie een schitterende tijd gelopen. Proficiat!

Gepost door: Julie | 27-12-06

luisteren naar Betty Ik zeg niet dat je dat altijd moet doen, maar deze keer moet je wel luisteren naar Betty. Interval en versnellingen zijn inderdaad zeer goed voor uw algemene snelheid te verbeteren. Het zal uw uithouding zeker niet verminderen. Met die veters is het toch allemaal goedgekomen. Stel je voor dat je, in 't donker en de spanning van de wedstrijd, de veters van de 2 schoenen aan elkaar geknoopt had!

Gepost door: etienne | 27-12-06

Proficiat proficiat me je mooie tijd! Tot in mol!

Gepost door: Carmen | 27-12-06

Vóór de marathon komt.... Schoorl Phillippe, ik zie / lees dat je opnieuw de halve marathon in Schoorl zult lopen. Is dit een leuke wedstrijd, aan te raden ? Wie weet dat ik er ook eens naar toe zal gaan. De dreamteamers lopen er ook. En dat is dan waarschijnlijk hun allerlaatste "test" voor het echte werk, niet ?

Gepost door: kj | 28-12-06

knappe tijd ondanks de vetersperikkelen ... 'k had begot een dag vroeger op bezoek moeten komen, 'k had gisterenavond hetzelfde aan de hand, euh voet ... . Tot in Mol !

Gepost door: bob | 28-12-06

turbo 'k zal op Toyota eens rondkijken of ik geen hulpstukken kan vinden om van je perfect gerodeerde diesel een supersonische turbomodule te maken! Toch 14 stuks netjes afgewerkt in 2006! Proficiat met je boerenjaar, op naar 2007!

Gepost door: geert | 29-12-06

veters wat is dat hier overal met die veters??? Ligt dat niet aan het soort veters dat je gebruikt? Toen ik nog tenniste had ik dat ook voortdurend, en het lag duidelijk aan het soort veters. Toch sterk gelopen zenne ... feest goed dit weekend!

Gepost door: Koen | 29-12-06

Diesel-thon Doop je dan de marathon om tot diesel-thon. De uitdaging om de marathon op een constant tempo te lopen zonder versnelling?
Toch geen slechte tijd hoor.
Die intervallekes hebben mij althans goed geholpen. Ken kan Betty goed volgen

Gepost door: Byrntie | 29-12-06

diesel Frank, de niet te stoppen diesel, heeft weer van zich laten horen.. mooi gedaan Mr. Spencer!

Gepost door: Ronald | 30-12-06

De commentaren zijn gesloten.