01-01-07

Terugblik 2006 : een jaaroverzicht

PintjeRDDeze periode is het ideale moment om wat weg te mijmeren over wat geweest is en wat nog komen moet.
2006 was voor mij – op loopgebied althans - alvast een schitterend jaar of “boerenjaar” zoals men dat hier plastisch omschrijft : ééntje om in te kaderen met als hoogtepunt het memorabele avontuur on the road to Rotterdam met het Dreamteam van Runner’s World.
Dit was een “once in a lifetime” – experience, waar we later steeds met weemoed en opgeheven hoofd kunnen op terugblikken. Ik kreeg trouwens van Betty een prachtige foto-album met de mooiste kiekjes van dit onvergetelijke avontuur. Ik blader er nog steeds regelmatig in, steevast met een glimlach op het gelaat.
Ook privé en op werkgebied liep alles op wieltjes : soms voel ik mij wat schuldig dat alles ons zo voor de wind gaat en lig ik wel eens wakker of dit eeuwig zal blijven duren : het lijkt er steeds meer op dat de “zeven vette jaren” gevolgd worden door nog vettere jaren.
Ik ga maar ophouden met ronkende verklaringen af te leggen en blijf nederig hout vasthouden om het noodlot niet te tarten.
Bijgevolg hou ik het hier op een loopoverzicht.
Vorig jaar liep ik 2027 km in 170 beurten : dat komt neer op ongeveer 12 km per training, bijna om de andere dag.
Hiervoor was ik ruim 191 uren in het getouw : dat is acht dagen dag en nacht onafgebroken lopen … en nog werd Frank Spencer niet moe … :-)
Ettelijke kilometers werden gelopen in de Gavers en in Wevelgem en misschien leuk om te vermelden is dat ik ruim 600 km op onze loopband afgehaspeld heb met een muziek-dvd in het vizier. Op die manier kon ik het nuttige aan het aangename paren en vele memorabele concerten nog eens herbeleven.
Ik liep vorig jaar 14 wedstrijden, waaronder twee marathons (Rotterdam en Etten-Leur), één 30 km-wedstrijd (Meslin) en drie halve marathons en dan nog wat korter werk.
Ik was ook heel trots dat ik aan de start mocht staan van alle drie de web-log-lopen in Vlaanderen : we gaan toch eens een regelmatigheidscriterium moeten in het leven roepen :-).
Ik was trouwens de initiatiefnemer van de allereerste web-log-loop in Harelbeke en het gezin Spencer kijkt al reikhalzend uit naar het volgende treffen in Mol op zondag 14 januari.
Met dit gegeven komen we al bij het nieuwe jaar :
In 2007 hoop ik mijn marathon-PR wat aan te scherpen in Rotterdam en in het najaar sta ik aan de start van de gloednieuwe Leiemarathon op zondag 16 september, ingericht door de mensen van joggingclub Wevelgem.
De komende weken ga ik daar meer info over geven op deze blog, er komt immers ook een aparte website. Ik kan wel al verklappen dat het een soort Gent – Wevelgem wordt met een knap parkoers langs het kronkelende jaagpad van de Leie.
Verder heb ik geen specifieke loopwensen – dat noodlot, hé … :-) - maar hoop zo rustig verder te doen, zoals ik momenteel bezig ben en probeer vervelende blessures zover mogelijk uit de buurt te houden.
Ik heb nu een aanvaardbaar tempo gevonden, waarbij ik al lopend een praatje kan slaan en vooral niet vergeet van te genieten van elke stap.
Meer moet dat niet zijn, hé … !

14:58 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Het belangrijkste van het lopen is na terugkomst te kunnen zeggen we hebben lekker gelopen vandaag.

vriendelijke groet,

Fred

Gepost door: Fred | 01-01-07

De wens Frank, ook jij een in alle opzichten goedlopend 2007 toegewenst met uiteraard weer veel mooie kilometers.

Gepost door: Lodewijk | 01-01-07

De beste wensen Vanuit Eindhoven de beste wensen voor de gehele Spencer family. Ik wens jullie een heel sportief 2007!

Gepost door: M@urice | 01-01-07

Terecht fier. Zoals bij alle andere bloggers merk ik ook bij jou een terechte fierheid over jouw prestaties in 2006. En gelijk heb je hoor, ze mogen er wezen. Doe zo verder in 2007 en je zal nog vele jaren plezier beleven aan onze mooie sport. En die marathon langs de Leie interseert mij wel. Laat maar vlug iets weten want ik loop heel graag langs de Leie.

Gepost door: Christophe | 01-01-07

Stap na stap Juist, genieten van elke stap.... Phillippe, ik wens je een sportief gezond en gelukkig 2007 !

Enne, als jullie club ook een halve marathon organiseert, zal ik er zeker bij zijn. Een volledige marathon zal rond die periode moeilijk passen want dan ben ik in volle voorbereideng voor de NY-marathon.

Gepost door: kj | 02-01-07

Ik wens je een sportief en gezond 2007 toe! En tot ziens in Schoorl.

Gepost door: Lourens | 02-01-07

Straffe kadee Zo noemen ze bij ons iemand met zo'n palmares. Doe zo voort in 2007 !!

Gepost door: Michael | 02-01-07

foto Aan de foto te zien, was het ook een goed bierjaar
dit jaar weer eens een gezamenlijke snelle run ?

Gepost door: Byrntie | 02-01-07

Een heel goed en snel jaar 2007
Groeten wanno

Gepost door: wanno | 02-01-07

Boerenjaar Allereerst mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!
En vergeet dat noodlot ... de vruchten die je dit jaar hebt geplukt, zowel op persoonlijk, professioneel als sportief vlak zijn stuk voor stuk het gevolg van hard werken. Geniet er dus van; je hebt 't verdiend!

Gepost door: geert | 03-01-07

Op naar Rotjeknor! Mooi overzicht Frank.. op naar Rotterdam zou ik zeggen.. gaat helemaal goed komen

Gepost door: Ronald | 03-01-07

Toch mooi! Toch zeer mooie dingen bijeen gelopen Phillippe. Hopelijk wordt 2007 voor jouw ook een sportief jaar. Met msschn dat tikkeltje meer. Groeten, Frank

Gepost door: Frank | 03-01-07

mooi jaar Mooi overzicht van een toch wel geslaagd jaar. Mag dit jaar minstens zo goed zijn, met enkele P.R.'s er bovenop. Dat van die weelderige haarbos geloof ik niet, daar zul je als bewijs toch een foto op je blog moeten zetten.

Gepost door: Dirk | 04-01-07

De commentaren zijn gesloten.