04-01-07

Rotterdam marathon : ingeschreven !

De kop is eraf : ik had al verkondigd dat ik mijn marathonschema deze week effectief zou oppikken. Bijgevolg zit de eerste training voor het nieuwe jaar erop en ’t is meteen ééntje die kan tellen.
Gisterenavond heb ik ruim 21 km gelopen in 2u06’, waarbij de hartslag vakkundig in Z1 (onder de 130) werd gehouden.
Ik moest toch mijn dochter Marie naar de turnles brengen in Moorsele en 2 uur later weer oppikken. Waarom dan niet het nuttige aan het aangename koppelen en zelf de loopshoes aantrekken ? Het alternatief was twee uren in de sportbar “pintelieren”, maar dit tijdverdrijf dateert intussen uit een ver verleden.
Zo gezegd, zo gedaan en dus trok ik op pad voor een tochtje langs grondgebied Moorsele, Wevelgem en Menen. Eigenlijk was het een beetje met de natte vinger werken qua parcours en straatjes, waar ik het bestaan niet van kende, op goed geluk inslaan. Zo liep ik in een rustig tempo op de tast. Ik moest alleen de kerktorens in de gaten houden en zien dat ik twee uur later terug op het vertrekpunt stond.
Uiteindelijk is dit me zonder veel problemen gelukt : het was wel beuken tegen de wind, want als je meer dan twee uren in het getouw bent, heb je wiskundig gezien toch één uur tegenwind.
Hoewel ik goed verlicht was – geel fluohesje en twee verlichte armbanden – was het toch oppassen geblazen. Je staat soms versteld hoe snel sommige wegpiraten langs landelijke wegen op een avondlijk uur durven te vlammen.
Telkens ik er één hoorde afkomen verdraaide ik mijn lichtjes in de richting van het aanstormend gevaar om verder onheil te voorkomen.
Je mag er niet aan denken dat je weggemaaid zou worden door zo een snelheidsduivel. Dan zou mijn beloftevolle loopcarrière – in geval ik het nog kan verder vertellen natuurlijk – wellicht voltooid verleden tijd zijn.
Gelukkig liep mijn beschermengel ook mee : ik heb deze dan maar meteen ook ingeschreven voor Rotterdam, want op mijn eerste vrije dag van het jaar, heb ik Betty Spencer en mezelf officiëel ingeschreven voor de marathon van Rotterdam. Zo werd ik op slag 120 Euro (2 x 60) lichter. Ook deze formaliteit is nu van de baan.
There ’s no way back anymore …

13:16 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Rotterdam! Gefeliciteerd met jullie inschrijving! Rotterdam zal jullie met open armen verwelkomen. Heel veel succes met de trainingen, maar als je zo doorgaat zoals gisteravond gaat dat zeker weten lukken.

Gepost door: Petra | 04-01-07

Je meent het! Je meent het wel he, een eerste training en je hebt er al meteen een halve marathon opzitten! Hallo! Daar moet je moed voor hebben. Proficiat met de inschrijving voor R'dam... no way back now!

Gepost door: Julie | 04-01-07

op schema al goe bezig zo te lezen. Ikzelf wacht nog een beetje om me in te schrijven. De conditie moet dringend verbeteren. Succes.

Gepost door: etienne | 04-01-07

Goed bezig Je bent zeker goed bezig, lange duurloop in 2uur en 6min, tegen de wind in beuken en de hartslag rond de 130 houden, is de conditie nu beter dan de vorige editie, toen had je last van een blessure.

vriendelijke groet,

Fred

Gepost door: Fred | 04-01-07

Rotterdam Proficiat met de inschrijving, nu kan je niet meer terug. Veel geluk met de training .. Ik ga nog even wachten.

Gepost door: edith | 04-01-07

Mont Ventoux Misschien komen we elkaar wel eens tegen in Rotterdam, veel succes alvast met de voorbereidingen! Staat het oplopen van de Mont Ventoux nog steeds op je programma? Ik ben dit namelijk ook van plan dit jaar als ik enigszins de kans zie... Heb één andere loper gevonden die dit al gedaan heeft (http://yoeri.skynetblogs.be/archive-month/2004-07) maar ben nog op zoek naar meer nuttige info.
Groetjes!

Gepost door: David | 05-01-07

bravo - Albena proficiat met je inschrijving en veel succes gewenst met het lopen in 2007.
Als trouw lezer van je blog nog een vraagje, jullie zijn met de ganse familie vorig jaar naar Bulgarije geweest, blijkbaar was bestemming en hotel meegevallen, wij zijn ook aan het uitkijken om te boeken voor deze zomer, het wordt kroatie of bulgarije, wil je me indien mogelijk eens de naam van het hotel waar jullie geweest zijn doormailen??
dank bij voorbaat.

Gepost door: lUCAS | 05-01-07

vraagje dag frank. Tot tegenstelling van je vrouwke train jij met een ander schema , dan dat ik gemaakt heb. Ik ben dan ook altijd heel benieuwd wat die voorschrijven . Staat daar echt nu al trainingen op van 21 km , of is dit op eigen initiatief ?

Gepost door: mario | 06-01-07

Den engelen zongen De engelen zongen bij na-a-a-chte ... Of waren het de herders. Indien het de herders zijn, moet je wel oppassen voor hun loslopende honden. Dat is in de buiten ook een groot gevaar voor de vrije loslopende joggers.
Veel plezier met je beschermengel

Gepost door: Byrntie | 06-01-07

@ Mario Inderdaad, Mario. In mijn schema - van Rob Veer - staat voor deze week 2 uur lopen in Z1.
't Was wel voorzien voor zaterdag, zodat ik de dagen wat omgewisseld heb.
Betty volgt jouw schema, waar de afstanden wekelijks opgedreven worden, en ik datgene van Rob Veer : voor ons beiden is het uiteraard leuk om te vergelijken en dan hoeven we niet telkens dezelfde trainingen te lopen.
Beide schema' s hebben al in 't verleden hun waarde bewezen, zodat we er allebei wel de Coolsingel zullen halen in Rotterdam.
Tot in Mol !

Gepost door: frank spencer | 06-01-07

Rotterdam Hartstikke goed. Samen naar Rotterdam. Mijn vrouw loopt ook mee.; alleen wij zijn iets goedkoper uit 2 x 33,50

Gepost door: hans | 06-01-07

goeie voornemens ... ... heb jij duidelijk gemaakt, zie je snelle inschrijving ;-) K wens jou en je gezin alvast een prettig en vooral gezond 2007. Hopelijk zien we elkaar nog es aan de start van één of andere loop ... Groeten !

Gepost door: Bart | 06-01-07

Rotterdam beetje late reactie.. maar goed..
Rotterdam!! super! het wordt jullie dag.. en ik weet zeker dat je onder de 4 uur zal komen Frank!

Gepost door: Ronald | 08-01-07

De commentaren zijn gesloten.