08-01-07

An Inconvenient Truth

Het werd opnieuw een erg vruchtbare loopweek op minder dan 100 dagen van ons target : de voorbije dagen werd immers ruim 60 km gelopen in 4 sessies.
’t is te zeggen : een lange langzame duurloop van 21 km, een “uurtje rap lopen” in Wevelgem, een intervalsessie in ’t park van Heule en een duurloop van 15 km in de Gavers.
Bij mijn intervalsessie van zaterdag moest ik onwillekeurig terugdenken aan vorig jaar, toen ik op precies dezelfde training bij mijn derde sprintje mijn kuit voelde verstarren en al mankend naar huis mocht.
Het was toen bitter koud, echt ijsberen-weer : deze keer kon ik één jaar later in short en t-shirt rondhuppelen. Echt niet meer normaal dat weer, maar sinds Al Gore ons geweten wakker geschud heeft in zijn angstaanjagende film “An Inconvenient Truth” weten we allen reeds dat er iets mis is met ons klimaat.
Maar soit, dit is niet het gepaste moment noch plaats om deze discussie te voeren, waar waren we gebleven ?
Ik had toen vorig jaar net het dreamteam-schema van Rob Veer aangevat en zag in mijn “worst case scenario” de marathon van Rotterdam al in rook opgaan.
Gelukkig werd ik toen vakkundig opgelapt door fysiotherapeut Ronald Dercksen van het Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum van Amerongen (NL) met een pijnlijke kneed- en masseerbeurt.
Met zijn gouden vingers kon hij de blessure als het ware laten openspatten, zodat de doorbloeding van de kuitspieren weer zijn normale gang kon gaan. Hij had gezegd dat ik een paar dagen nog meer pijn zou hebben als tevoren, maar dat ik op die drastische manier twee weken later opnieuw als een dartel veulen zou ronddansen.
Zo gezegd, zo gedaan : een echte vakman, die Ronald.
Eén jaar later loopt alles op wieltjes “on the road to Rotterdam” : houden zo …
Deze week wordt alvast iets rustiger op loopgebied, aangezien we beiden ons pijlen gericht hebben op de web-log-loop van Mol van zondag, waar ik toch een stille hoop koester om de 10 km onder de 48’ te lopen. Bijgevolg ga ik de benen wat laten rusten om zondag eens goed te kunnen doorvlammen.
Nu ja, die tijd is bijkomstig : het is ons vooral te doen om de bloggers opnieuw eens “in real life” te ontmoeten en gezellig bij te praten tussen een natje en een hapje.
De familie Spencer kijkt er al naar uit !

12:47 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Prima Leuk om lezen dat je op schema zit. Ook mij was het al opgevallen dat ik deze winter nog nooit sneeuw hoorde kraken en dat de vriestemperaturen zelfs niet benaderd worden. Succes ook zondag, ik zal (met mate) genieten van een Glühwein tijdens onze straatreceptie, maar probeer er de volgende weblogloop te zijn.

Gepost door: Sven | 08-01-07

Mol Hopelijk wordt dat "natje" niet letterlijk... 'tis te zeggen : regen ! Ik neem alvast mijn KW mee ! tot zondag.

Gepost door: kj | 08-01-07

Rotterdam Je kent 't parcoours dus an je Betty perfect door Rotterdam loodsen binnen een dikke 90 dagen! Tot zondag in Mol!

Gepost door: geert | 08-01-07

A comfortubla truth Het voordeel van dat weer is dat onze oren niet van ons lichaam af vriesen en dat onze vingertjes niet donkerblauw zijn aan het einde van onze training.
Nadeel, als we ijslollies willen moeten we naar onze friezer stappen in plaats van die gewoon van onze neus te halen (alhoewel die laatste zijn niet echt lekker)

Gepost door: Byrntie | 09-01-07

Leuk Heel leuk te zien dat je trainen vordert! Wij zijn ook blij om de bloggertjes weer te mogen ontmoeten!

Gepost door: Carmen | 09-01-07

De commentaren zijn gesloten.