15-01-07

Web-log-loop te Mol : 10 km in 46’21”

Mol


Wat een schitterende dag gisteren aan het prachtige Zilvermeer te Mol met een oprecht woordje van dank aan de plaatselijke atleten Mario en Bob.
Wellicht heeft initiatiefnemer Mario een hele container eieren naar de Heilige Clara gebracht, want het winterse stormweer van de voorbije dagen had plaats geruimd voor een stralend lentezonnetje. Nooit eerder meegemaakt in “putteke winter”.
De familie Spencer was vroeg opgestaan omdat we toch nog een eindje moesten rijden (170 km) naar de stille Kempen, maar – met dank aan opa voor het uitlenen van zijn gps - stonden we na ruim anderhalf uur “blind rijden” reeds aan het strandhuisje, plaats van de afspraak.
Daar stond een stralende Mario zijn discipelen reeds op te wachten : het was een prettig weerzien met heel wat bekende gezichten, maar ook een aangename kennismaking met een hele schare nieuwe en onbekende bloggers.
Nogmaals het bewijs dat de loop-bloggers-familie gestadig groeit de laatste maanden en dat het bijna een onmogelijke opdracht wordt om al die loopavonturen te blijven opvolgen.
Na de obligate groepsfoto op het strand – niet in badpak – had trainer Mario nog een opwarming in petto, namelijk een korte verkenning van de mooie omloop.
Net voor de start kreeg ik nog een fles wijn cadeau van “deus ex machina Jo”, omdat ik een tijdje geleden zijn pronostiek “doet ie het of doet ie het niet” had gewonnen : qua motivatie kon dit uiteraard tellen. Onze gezellige babbel werd echter abrupt afgebroken door het atoom-startschot.
Ik stond geheel achteraan de loopmeute, zodat het onmogelijk was om te snel van stapel te lopen en mijn motor op te blazen : zo heb ik het eerste rondje in een rustig tempo losgelopen om elk rondje (van de 4) iets harder te gaan en uiteindelijk te finishen in 46’21” netto, een uitstekende tijd voor iemand van mijn niveau.
Vorig jaar liep ik nog 49’ over dezelfde afstand. Ik was dan ook totaal niet moe en had wellicht een vijfde rondje nog harder kunnen gaan.
Je hebt zo van die dagen dat alles lukt en op wieltjes loopt. Die dagen worden steeds zeldzamer, maar als je net zo ene te pakken hebt, dan moet je die dag uiteraard koesteren.
Deze wedstrijd was alvast een uitstekende barometer voor mijn conditie, want uiteindelijk kan je deze nergens beter testen dan in een “echte” wedstrijd. Trainingen zijn daar minder geschikt voor.
Dit belooft alvast veel goeds voor Rotterdam, want dit blijft toch mijn belangrijkste target voor dit jaar. Deze prestatie bewijst ook dat lopen zonder een aantal kilogrammen ballast veel makkelijker afgaat en dat mijn Spartaans dieet begint te lonen. In Rotterdam ga ik bijgevolg voor “een vet PR”.
Na de warme douche en de tombola, gingen we de “bloggers kiddies” – ook al een plezante bende – oppikken op het “bèire-leuke speelplein” en trokken we naar de “Kleppende Klipper” voor een royaal koud en warm buffet.
Ik heb daar mijn dieet eventjes uit mijn hoofd gezet – mag ook wel eens, anders hou je het niet vol - en als Bourgondiër met volle teugen genoten van het lekkere eten. Daar heb ik mijn duik onder de 70 kilo’s iets te uitbundig gevierd met als resultaat dat de weegschaal deze morgen opnieuw met een zeven begon : stoute weegschaal, dat wordt bijgevolg deze week opnieuw punten tellen …
Als kers op de taart trokken we daarna terug naar het Zilvermeer om onze toppers in de Cross Cup aan het werk te zien : daar werden we als modale lopers meteen met onze beperkingen geconfronteerd, want die verschroeiende versnelling van die Ethiopiër op het einde van de knappe wedstrijd zette ons terug met beide benen op de grond : “back to reality …”
Bedankt Mario en Bob voor deze prachtige dag : volgend jaar zie je ons zeker terug in Mol …

12:41 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

Mol 2008 Staat ook volgend jaar op mijn agenda ... zo'n mooie cross mag je niet laten liggen!

Gepost door: geert | 15-01-07

top goed gelopen!!! Het dreamteam gaat u vruchten afwerpen!

Gepost door: martine | 15-01-07

volgend jaar awel, volgend jaar hé, dan zal ik proberen ook van de partij te zijn. Jullie schuld door al het positieve dat ik kan lezen op de verschillende blogs. Proficiat met uw tijd.

Gepost door: etienne | 15-01-07

Topvorm Het gaat supergoed met de conditie van de heer Spencer! Goed gelopen zeg, Rob zal trots op je zijn.
Als ik alle verhalen lees over Mol vind ik het driedubbel zo jammer dat we er niet bij konden zijn. Volgende keer heel graag! In ieder geval, tot in Schoorl!!

Gepost door: Petra | 15-01-07

Mol Ja hoor, De Heer Spencer heeft een hele goede tijd neergezet, als dat zo doorgaat zul je me nog moeten hazen in Rotterdam ! Jij bent ondertussen al een ervaren rot op de 42.195 km, niet ?

Gepost door: kj | 15-01-07

twas een aangename "live" kennismaking, Mr Spencer.
Tot een volgende gelegenheid !

Gepost door: Jo | 15-01-07

Weegschaal op maandag Een weegschaal op maandag is zoals een weekdier op zondag : slechte timing. Prima prestatie neergezet, ik duim al voor Rotterdam.

Gepost door: Sven | 15-01-07

Stomme weegschaal Leuk verslag Philippe, 'k heb spijt dat ik er niet bij was, het moet ongelofelijk gezellig geweest zijn. Knappe prestatie heb je neergezet en je hebt er duidelijk van genoten, meer moet dat niet zijn. En die weegschaal, geef die gewoon nen 'djoef' tot over een dag of twee en haal ze dan weer boven. Wedden dat die 7 in geen velden te bespeuren is!

Gepost door: Julie | 15-01-07

46 en .. sterke tijd jong ... knap gelopen!

Gepost door: Koen | 15-01-07

Super ... Mooie tijd Frank !! 't Gaat je goed blijkbaar naar Rotterdam toe. Ik blijf je op de voet volgen maat , succes verder. Je zal er neit de enigel Cavertrimmer zijn samen met je vrouw.Ook Werner Maes en Pascal D. gaan in Rotterdam van de partij zijn ...

Gepost door: Guido | 15-01-07

Kei goed! Dat heb je kei goed gedaan! Het was idd een zalige loop!Proficiat!

Gepost door: Carmen | 15-01-07

Weegschaal Rot he, die weegschaal... Volgens mij hebben we dezelfde... Alhoewel, ik zou blij zijn dat het bij mij eens met een 7 begon ...

Gepost door: Homer | 15-01-07

Als een hazewindhond! Ik heb je verslag gelezen en ben toch wel onder de indruk, je heb er flink aan getrokken, knap gelopen sta je nu vooraan op de coolsingel?

Fred

Gepost door: Fred | 15-01-07

Plezant Het was idd weer leuk om iedereen nog eens te ontmoeten en te bekampen. Ik kijk al uit naar een volgende keer!

Gepost door: michael | 15-01-07

Dat wordt een mooie marathon Mooi gelopen zeg. Wist je trouwens dat een dergelijke tijd op de 10 kilometer volgens de statistieken garant zou moeten staan voor een marathontijd tussen de 3:30 en de 3:45? Dat wordt dus inderdaad een heel vet PR in Rotterdam. En dan houden we er nog geen rekening mee dat je achteraan gestart bent.

Gepost door: Christophe | 15-01-07

Balans op maandag De ergste vijand van iedere sporter : de maandagse balans.
Mooie prestatie gisteren !

Gepost door: Byrntie | 15-01-07

topvorm je bent echt in superconditie Frank, dat heeft deze wedstrijd wel bewezen. Leuk ook dat je er weer bij was! Tot de volgende! (Rotterdam zeker?)

Gepost door: Ruthje | 15-01-07

gezellige dag Wat een gezellige dag daar in Mol. De volgende keer proberen we weer van de partij te zijn!

Gepost door: M@urice | 15-01-07

dikke proficiat Ik had eigenlijk niet anders verwacht. Je gewicht tip top in orde en volop in voorbereiding. Je topform komt er aan!

Gepost door: Dirk | 16-01-07

Mol Er zijn inderdaad van die dagen dat alles goedzit en die moet je zoveel mogelijk koesteren. Op zulke momenten mag je best even je dieet vergeten.

Gepost door: Marc | 16-01-07

Wispelturige weegschaal Nooi hetzelfde gewenste gewicht willen aangeven. Ik heb er boven ook zo een staan ;-))

Gepost door: Michael | 16-01-07

Even... ...eventjes hoopte ik bij je aan te pikken, of je minstens in het vizier te houden. Voor jouw vooropgestelde 48' wilde ik me nog wel inspannen, maar 46' was voor mij te snel. Proficiat dat je zoveel onder je prognose liep!

Gepost door: AnnAlice | 17-01-07

Gewicht Zelf ben ik ervan overtuigd dat een laag lichaamsgewicht in zeer grote mate bijdraagt aan snellere tijden! Zeker op langere afstanden. Mooi tempo trouwens, 46 minuten, ik moet het zondag nog zien te lopen.

Gepost door: Fred | 18-01-07

De commentaren zijn gesloten.