29-01-07

Reculer pour mieux sauter

“Reculer pour mieux sauter”, zo zegt het franse spreekwoord : eerst een stapje terug zetten om achteraf harder terug te slaan.
Dat gaat het devies worden voor de komende dagen.
Yep, bad news.
In een vorig postje schreef ik al van opkomende scheenbeenproblemen, die na een paar dagen rust van de baan bleken te zijn.
Niet dus, vrijdag had ik nog gunstig getest in een 7 km-loopje, waarin rustig en vooral pijnloos werd losgelopen.
Zo, dit varkentje bleek alweer gewassen. Zaterdagnamiddag stond ik bijgevolg klaar voor een lange langzame duurloop van 1u45’. Anderhalf uur leek dit probleemloos te verlopen, maar het laatste kwartier sloeg het scheenbeen weer toe met toenemende zeurende pijn.
Ik zit dus met een dilemma : ik zou dolgraag de halve marathon van Schoorl – en tevens dreamteam-reunie – van 11 februari meelopen en wil absoluut de finish halen in de marathon van Rotterdam over 11 weken, maar wil ook mijn steeds zwaarder wordend schema zo goed mogelijk opvolgen.
Ruthje zit – of zat – met gelijkaardige scheenbeen-problemen en kreeg van coach Mario één week loopverbod. Ondergetekende meende het probleem te klaren met enkele extra rustdagen.
Eigenlijk is het geen echte blessure, maar eerder een sluimerende, vervelende pijn in de rechterscheen : er lijkt op het eerste gezicht weinig aan de hand. Je kan het vergelijken met een grote blauwe plek, die pijn doet, wanneer je erop drukt. Ik kan dan ook blijven lopen, maar wanneer ik lange duurlopen inlas, steekt de pijn geleidelijk aan zijn stekels uit, naargelang ik langer dan anderhalf uur bezig ben.
Het lijkt me aangewezen om de goede raad van Mario op te volgen.
Er zal dus niets anders opzitten dan een loopvrije week in te lassen en dan rustig opnieuw het schema op te pikken en alle lange duurlopen te verbannen tot na Schoorl.
Een hard verdict en doodzonde, want de conditie was de laatste weken uitstekend.
Op hoop van zegen …

12:39 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Wat is een weekje? Wat is een weekje als je 't op lange termijn bekijkt met Schoorl, R'dam en Eindhoven in 't vooruitzicht? 'k Weet het, als ik één dag niet mag lopen word ik al mottig, een hele week lijkt onoverkomelijk. Maar beter nu rusten en dan genieten dan nu blijven kwakkelen en al je LT-doelen in het water. Wijze beslissing Philippe. Vertroetel dat scheenbeen, vraag dat Betty haar massagekunsten nog eens bovenhaalt en geniet van een weekje rust. Die conditie is niet weg hoor na een week!

Gepost door: Julie | 29-01-07

merde! dedzju ... ik zit met ongeveer hetzelfde ... als 't erger wordt ga ik er ook efkes tussenuit!
Heb gelezen dat je aan de Erasmusbrug gelegerd zit in Rotterdam? Komt goed uit; wijle ook ... reserveer de pastatafels alvast maar ;-)

Gepost door: geert | 29-01-07

conditie je hebt een prachtige conditie, die raak je niet zo snel kwijt ... effe een volle week rusten en dan langzaam aan terug opbouwen ... no problem!

Gepost door: Koen | 29-01-07

mooie gruwelbeelden Phillippe, herinner je je nog de beelden van het canvas-programma "Marathon" ? Naast enkele prachtige, euforische beelden kreeg men ook te zien welke schokken het been te verduren kreeg. Waaronder een scheenbeenfraktuur ( of iets dergelijks ) Grafisch heel mooi en duidelijk getoont, ik zie het nu al weer voor me, die gruwelbeelden ;-)

Gepost door: kj | 29-01-07

helaas pindakaas Zo probeert mijn jongste tegenslagen te relativeren. ik duim voor een héél spoedig herstel.

Gepost door: Sven | 29-01-07

grrr lijkt idd héél veel op wat ik voorhad. Ik ben blij dat ik heb doorgebeten met de 5 dagen rust, alhoewel het toch een beetje bang afwachten wordt tot de eerste test morgen. Vorig jaar had ik hetzelfde voor en was ik er na 5 dagen rust volledig vanaf. Gewoon dus effe doorbijten, goed verzorgen (ik heb elke dag 3 x Flexium gesmeerd, + 's avonds Icepack en 3 dagen een ontstekingsremmer ingenomen). Veel beterschap!

Gepost door: Ruthje | 29-01-07

kemmel Hi ik ben die andere Oostendenaar die ook deelnam in Mol. Mijn blog actieveren is een ramp mijn (pc) . iemand komt wel eens langs bij me thuis om even natekijken. Ja die kemmelloop ga ik nooit vergeten over 2weken gaan ze daar weer lopen mij zien ze daar niet meer terug.Maar was blij dat we toch de loopschoenen hebben aangetrokken na de zware loopwedstrijd een paar bruine leffes benuttigd met Coucke francis hehe..Wat die marathon van NY betreft logeren we koen jonckheere en ikzelf in Wingate inn Manhattan Midtown hotel op +- 3km van de aankomstplaats zie www.wingateinnnyc.com Mijn blog komt wel ok Clint..

Gepost door: Lenaers Clint | 29-01-07

Ik kan mij nog voor de geest halen dat je vorig jaar in de aanloop van de marathon ook al een blessure had, denk wel dat je met deze blessure moet oppassen anders wordt het een langdurige kwestie.

Gepost door: Fred | 29-01-07

komt goed komt goed philippe, was verleden jaa rok, remember. en ik heb 6 weken niet gelopen en heb het zo weer opgepakt.

Gepost door: martine | 29-01-07

Keep it cool Koude therapie is en blijft de boodschap
Heb je al 1 van die cool gels geprobeerd ter vervanging van een cold pack. Heb zelf veel succes met Perskindol Cool (tip van Julie)

Gepost door: Byrntie | 29-01-07

Russssttt Een weekje rust is helemaal niet erg! Schoorl is pas over 2 weken en je zou er zelfs een langzame duurloop van kunnen maken...
Het komt zeker weten goed Frank! Don't worrie!

Gepost door: Petra | 29-01-07

lotgenoot Moed houden, het is maar een tijdelijke fase, en .... rusten zorgt voor een supercompensatie (zegt Runnersworld)

Gepost door: Vanneste Pol | 30-01-07

De commentaren zijn gesloten.