31-01-07

Loopvrije week

Dit is nu de vierde loopvrije dag op rij en dat was ook al van voor Christus geleden : het geviseerde scheenbeen voelt opnieuw zo goed als pijnloos aan. Ik weet bij wijze van spreken zelfs bijna niet meer welk been er nu juist zeer heeft gedaan.
Hopelijk zijn alle botjes en spiertjes stevig aan het genezen van een schokvrije week.
Als hoofdaandeelhouder van Flexum Gel is het eigenlijk ook eens leuk om te merken wat een zee van tijd er vrijkomt als je eens een poosje niet loopt.
Zo was ik ondermeer op het net aan het rondsurfen over sportblessures enzomeer.
Daar heb ik gevonden dat die zeurende pijn aan mijn scheenbeen ook een naam heeft, “shin-splints” of te wel scheenbeenirritatie of springschenen. Ik wist niet dat ik nog zo elastisch was :-)
Er is blijkbaar maar één grote oorzaak : overbelasting. Hoe zou dat nu komen :-) ?
De remedie voor herstel is eigenlijk zonneklaar : “verminder de trainingsintensiteit”, maar in volle marathonvoorbereiding klinkt dit uiteraard niet als muziek in de oren.
Laat ons hopen dat een aantal rustdagen al voldoende soelaas brengen.
Vreemd is dat hoe meer je over loop-blessures leest, des te meer je “als hypochonder” denkt dat je dezelfde signalen ook van doen hebt.
Als je dan al die klachten analyseert, vrees je dat je het volgende slachtoffer wordt, want je voelt altijd wel iets tijdens het lopen. Eigenlijk mag je niet te veel op dergelijke sites surfen, of je krijgt nog een geblesseerde geest en wordt compleet kierewiet.
Betty heeft er me trouwens al subtiel op gewezen dat elke start van een loopvrije periode bij Frank Spencer telkens samenvalt met het openbarsten van een dopingschandaal.
Toeval bestaat niet …

12:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

dopingschandalen geef toe dat 't tegenwoordig niet moeilijk is om iets te laten samenvallen met een dopingschandaal ... bij mijn weten barst er enkel op vrijdagmiddag tussen 11 en 2 geen schandaal los ;-)

Gepost door: geert | 31-01-07

Flexium Misschien moet Flexium ons webloglopers maar sponsoren tijdens de Eindhoven marathon. Volgens mij zijn wij samen goed voor 50% van hun omzet! Vertroetelen, dat scheenbeen!

Gepost door: Julie | 31-01-07

Schandalen Dopingschandalen??? Waar???

Gepost door: Homer | 31-01-07

shin splints Hopelijk raak je hier snel van af. Scheenbeenvliesontsteking is nogal een hardnekkig probleem dat enkel verdwijnt met rust. Of 4 dagen voldoende is valt jammer genoeg te betwijfelen. Probeer het rustig aan opnieuw.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 01-02-07

SNEL HERSTEL Ik wens je een snel herstel,...heb dit vroeger ook al eens gehad (ik had dit gekregen van te snelle intervallen te doen)..toen (eind 2005) heb ik ongeveer 2 weken weining of niet gelopen...enfin, ik wil niet te deprimerend overkomen, maar rust is - zoals mario al zei- de beste remedie..

Gepost door: Vince | 01-02-07

Flexium ben al aan mijn tweede tube toe. Hopelijk raak je er weer volledig van hersteld. Ik ga blijven smeren tot aan de marathon peis ik, just to be safe...

Gepost door: Ruthje | 02-02-07

En ..... En nu hopen dat het weekje herstel je voldoende rust heeft gegeven. Een halve in Schoorl is inderdaad wel wat anders dan 40 minuutjes rustige training.

Gepost door: Lodewijk | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.