08-02-07

Worst Case Scenario

Maandag heb ik opnieuw probleemloos en vooral vrij van alle pijntjes 40’ losgelopen.
Het liep zo lekker dat ik gisteren zelfs een geplande intervalsessie afgewerkt heb : in totaal één uur lopen met 6 sessies van 3 minuten gas geven. Ook dit verliep probleemloos, geen pijn meer gevoeld aan ‘t scheenbeen.
So far, so good !
Tot deze morgen, toen ben ik opnieuw opgestaan met een pijnlijke enkel. Vreemd genoeg heb ik het gevoel dat de boosdoener iets gezakt is : de pijntjes zijn blijkbaar eventjes “verkropen” van het scheenbeen naar de enkel.
Vooral boven de knoezel zit momenteel een verdomd pijnlijke plaats : als ik daar op druk, doet het alleszins niet veel deugd.
Eigenlijk is het een mysterie : terwijl ik loop voel ik amper pijn, maar wanneer ik gestopt ben begint deze demon zich opnieuw te manifesteren.
Ik zal dan maar moeten blijven lopen zeker :-)
Zondag volgt alleszins een serieuze test met de halve marathon van Schoorl , waar ik toch ruim 1u45’ denk te lopen. Als ik dan nog meer last heb aan de enkel dringt zich een nieuwe - en langere - rustpauze op en komt Rotterdam ook stilaan in het gedrang.
Blijven rondsukkelen met een nakende blessure als tikkende tijdbom kan immers mijn hele seizoen hypothekeren.
Schoorl wordt dus op alle gebied een heel belangrijke barometer.
Ik weet het, veel atleten zijn meestal zageventen en zeurpieten, en alle pijntjes worden gretig geregistreerd.
Toegegeven, je voelt altijd wel iets dat ambeteert, maar deze keer is het toch een sluimerende, zeurende pijn, die al wekenlang mijn onderstel teistert.
Je kan het niet echt catalogeren onder de noemer blessure, want ik kan verder blijven lopen, maar pijnscheuten voor en na het lopen zijn toch niet echt gezond.
Ik heb echter al een “rampscenario” geschreven voor het geval de enkel het definitief begeeft : dan plan ik een lange loopvrije rustperiode tot april en begraaf ik sowieso mijn PR-poging en dan loop ik gewoon in Rotterdam samen met Betty Spencer als trouwe steun en toeverlaat in haar debuutmarathon onder het motto “liefde is … samen een marathon lopen”.
Geef toe, dat klinkt ook niet slecht.
Maar laten we toch maar hopen dat de enkel standhoudt in Schoorl …

12:45 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Man man miserie Wat een miserie met al die pijntjes he. Enerzijds doen ze niet genoeg pijn om te stoppen met lopen en anderzijds voel je telkens opnieuw dat het niet snor zit. 'k Duim voor jou voor zondag!

Gepost door: Julie | 08-02-07

Oei oei oei Ik hoop dat de problemen echt verdwijnen! Ik duim mee voor een goede afloop zondag!

Gepost door: Carmen | 08-02-07

ik kan er van mee spreken tis zo'n miserie die scheenbenen en kuitbenen en ze komen enkel voort uit te zware belasting , ik ga hout vasthouden , 't gaat de goede kant uit van mij . Hopelijk ben je kwijt in schoorl en kan je met gerust gemoed de trainingen hervatten vooor rotterdam

Gepost door: roadrunnerke | 08-02-07

Kruiden uit Nederland.... Kom zo snel mogeljik naar Nederland! We gooien een zakje 'kruiden' (je weet wel, die uit A'dam) op die enkel en je zult weer lopen als een kievit!
Alle gekheid op een stokje.....ik hoop dat het zondag een stuk beter is. We contacten nog wel even over de rode veters koeriersdienst.....tot in Schoorl

Gepost door: Petra | 08-02-07

Optimism is a moral duty Houd er de moed maar in. Hopelijk lukt het in Schoorl, en zo niet, er is leven na de marathon want het mooiste moet nog altijd komen. Succes !

Gepost door: Pol | 08-02-07

En hopelijk was ons herstelloopke daarnet echt herstellend voor dienen enkel.... aan het tempo zal het wel niet liggen zeker ?
Morgenochtend zachtjes wakker worden, beentje masseren (Betty ?)....

Gepost door: jogginggirl | 08-02-07

véékaa Dat de véékaa zich maar bekaf speelt tegen brugge. Ze mogen zelfs winnen. Als ze 4 dagen later dan maar punten laten liggen... Trouwens goed gespeeld vorig weekend.

Gepost door: johan | 08-02-07

en ook ik.. wens je véél beterschap en sterkte voor zondag !
Houd er de moed in én verzorg je goed,
Steven

Gepost door: Steven | 09-02-07

Rustig aan Ha die Frank dat is even terug..
Ik lees nog regelmatig je blog..
Ik vind het top dat je er zondag ben samen met je vrouw..
Dan kan ik eindelijk de man een hand geven die mij aan het bloggen heb gezet..
rustig aan tot zondag

Gepost door: wanno | 09-02-07

De commentaren zijn gesloten.