12-02-07

Groet uit Schoorl Run – verslag halve marathon

groepsfotoschoorlZoals gisterenavond – toen de vermoeidheid toesloeg en de bedsponde riep – beloofd het verslagje van de – dixit organisatie – mooiste en zwaarste wedstrijd van Nederland.
We waren al op zaterdagmorgen vertrokken voor een reunie-weekend met het dreamteam. Er was een grote bungalow afgehuurd met allemaal ex-leden.
Zoals steeds is dit een gezellige boel, het bekende “schoolreis-gevoel”.
’s Namiddags hebben we eerst een strandwandeling gemaakt, maar door de gure strakke wind was die wandeling van biezonder korte duur : nu ja, het parcours was intussen toch al voor een stukje bekend.
Inmiddels sijpelden alle bekende en minder bekende ex-dreamteamleden de bungalow binnen en was het tijd voor een hartelijk "bakkie koffie" - kan ook wel een biertje geweest zijn :-) - en het onvermijdelijke “schaatsen” kijken.
In de vooravond werden we op uitnodiging in de “Jan van Scorel” verwacht voor de atleten-pasta-party : eigenlijk is dit best leuk om aan te schuiven en een praatje te slaan met al die rappe mannen en vrouwen, die je "als gedubbelde loper" anders in de wedstrijd enkel ziet voorbijzoeven.
Toen we op zondag wakker werden was het “typisch Schoorl-weer”, met andere woorden, het was oude wijven aan het gieten. Nu ja, er zat niets anders op dan richting de Blinkerd te vertrekken : daar bevond zich de stand van “Stichting Bloedlink”, tevens de ontmoetingsplaats voor de vele bekende en onbekende gezichten van Nederlandse web-loggers.
Nooit eerder waren zoveel Nederlandse web-loggers samengekomen als in het Noord-Hollandse Schoorl.
Betty en ikzelf hebben er echter de eer hoog gehouden als trotse Vlaamse web-log-ambassadeurs.
Na de obligate groepsfoto en het steunen van het goede doel (lees aankopen x-socks en een aantal pakketjes rode veters) was het tijd om in de gietende regen naar de start te trekken.
Ook hier weer een primeur voor Frank Spencer : nooit eerder meegemaakt op een loopwedstrijd. Ik had – ongetwijfeld per vergissing – een speciale sticker – op mijn startnummer gekregen, waardoor ik voor het eerste startvak, nl. dat van de toppers mocht plaatsnemen. M.a.w. ik mocht warmdraaien tussen Kamiel Maase, Rik Ceulemans, Anja Smolders en dito Keniaantjes.
Aanvankelijk heb ik nog met het idee gespeeld om als een hazewind van start te gaan en als eerste uit de bocht te schieten met Kamiel in mijn kielzog, maar dit waanzinnige idee heb ik maar snel laten varen en heb dan braafjes maar bescheiden plaats genomen in het startvak van "de blanke Keniaanse Betty Spencer".
Maar goed ook, want door de enkel- en scheenbeenproblemen van de voorbije weken wou ik alleszins niet te hard van stapel lopen.
De eerste vijf kilometer heb ik nog samengelopen met Martine, maar daarna heb ik me toch laten afzakken om een iets trager tempo rond te draaien. Mijn tussentijden waren ongeveer 25’ op de 5 km, 51’ op de 10 km en 1u18’ op het 15-km punt. Ik wist dat het zwaarste stuk in de duinen tussen het 14 en 17-km punt lag, dus moest ik nog wat kruit in de benen overhouden.
Op dat stuk heb ik het dan ook behoorlijk zwaar gehad en heb toen wat terrein verloren om uiteindelijk moe maar tevreden te finishen in 1u49’49".
Een tijd waar ik mee kan leven, maar ik was vooral tevreden dat mijn enkel – behalve wat ochtendstijfheid - prima stand had gehouden en dat Rotterdam weeral een stapje dichterbij komt.

Startnummer 20009
Naam Philippe Lagae
Woonplaats Bissegem (BEL)
Afstand 21 kilometer
Categorie M40
Totaal plaats 1045 / 2405
Categorie plaats 194 / 331
Snelheid 11,526 km/uur
Bruto tijd 1:50:11
Netto tijd 1:49:49

Uw relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de 21 kilometer:

schoorl-uitslag

09:57 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Zeer plezant! Ha Betty en Frank! Leuk om jullie eventjes gezien te hebben. Van Maurice kreeg ik in de sporthal je briefje....lol! Hele goeie foto trouwens met Kamiel! Jullie hebben het ook erg leuk gehad met de Dreamteamers re-united! En het lopen dan? Super Frank! Na alle toestanden met schenen, kruiden, tenen en enkels...loop je 1.49!! Geweldig goed!
De weg naar Rotterdam wordt alleen maar beter en beter! Groetjes!

Gepost door: Petra | 12-02-07

Webloggers. Inderdaad een mooie ontmoeting daar in Schoorl en echt genoten...Helaas niet veel met je gepraat en een volgende keer zal ik dat zeker doen..en de link op mijn weblog zal ik aanpassen, was niet helemaal juist.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 12-02-07

Opdracht... ...prima volbracht. Het gaat duidelijk goed met je. Nog veel succes verder!

Gepost door: Sven | 12-02-07

leuk was leuk om jullie weer te zien phillipe, en beide goed gelopen hoor!
Tot in job in het goor,of hoe heet het ook weer?
en ja, wij zijn toch het gezelligste dreamteam he....

Gepost door: martine | 12-02-07

SCHOORL plezante foto... ik dacht al dat je zo'n niveau als Kamiel Maase had.. :-)...geweldig sterk gelopen hoor, zeker op zo'n selectief parcours als schoorl...
ps ; ik heb gehoord dat er een dode zou gevallen zijn in schoorl..jammer voor die deelnemer..

Gepost door: vince | 12-02-07

Fun Jullie hebben jullie duidelijk geamuseerd en gezien de probleempjes de laatste tijd was sat het belangrijkste vermoed ik. Behoorlijke tijd nog uiteindelijk (maar we zijn ondertussen meer van jou gewoon ;-))

Gepost door: Wim | 12-02-07

tevreden dat je goed gelopen hebt en geen pijn gehad hebt

Gepost door: Koen | 12-02-07

Conform Inderdaad Frank, als ik jou gouden popetje ziet en die van mij dan moet de afstand minimaal geweest zijn. Het was super om jullie een te ontmoeten en het was beregezellig. Gelukkig hebben de pijntjes zich niet uitgebreid dus op naar ons mooie Rotterdam.
Hiephoi

Gepost door: Rich@rd | 12-02-07

knap!! knappe wedstrijd gelopen Philippe en gelukkig géén last van scheen en enkel, nu maar duimen dat dat zo blijft hé.

Gepost door: Ruthje | 12-02-07

Kostelijk Het was een kostelijk weekend, daar in Schoorl. Complimenten aan jou en je vrouw voor een prima resultaat. Vol goede moed op naar Rotterdam!!

Gepost door: Selma | 12-02-07

Mooie prestatie van de Spencers!!

Gepost door: Homer | 12-02-07

goede prestatie! Beste Frank,
Je kunt toch weer trots terugkijken op een geslaagd weekend, oude bekenden gezien en je hebt wederom een goede prestatie geleverd, er zijn genoeg van die jonge veulens die je het niet na doen.

vriendelijke groet,

Fred

Gepost door: Fred | 12-02-07

Memory lane Zo'n weekendje met alle dreamteamers moet een serieuze wandeling down memory lane geweest zijn. Leuk! En knap gelopen hoor!

Gepost door: Julie | 12-02-07

mooi dikke proficiat, weer een prima wedstrijd gelopen

Gepost door: etienne | 12-02-07

Mr. Dreamteam 2006 Hi Frank, leuk om je weer even te zien.. helaas hebben we maar heel even met elkaar gesproken.. het was gewoon te druk met alle die bloggers. Wel top dat jullie helemaal naar Schoorl zijn gekomen! en.. prima gelopen!

Tot snel!

Gepost door: Ronald | 12-02-07

(internationale) dank. Dank voor je bericht op mijn log. Goed om te zien dat vele lopers dit goede doel hebben gesteund en daarbij vooral veel plezier hebben en goede prestaties neerzetten, zoals ook die van jou.

Gepost door: JeeWee | 13-02-07

wat betreft dat weekendje schoorl, zouden we dat niet beter op 2de pinksterdag houden ? (op de klimduin)

Gepost door: jogginggirl | 14-02-07

Leuk verslag van jullie wedstrijd.. en een dikke prodiciat ook natuurlijk !
Het zal vooral wel een hele opluchting zijn dat je zonder noemenswaardige problemen de wedstrijd hebt uitgelopen ... Veel succ6 nog met de verdere training en tot schrijfs !

Gepost door: Steven | 14-02-07

knap hey Philippe, leuk verslag & knap gelopen. Rotterdam wenkt ...

Gepost door: Bart | 14-02-07

De commentaren zijn gesloten.