05-03-07

Rotterdam : six more weeks to go

spinning_51De voorbije week liep het wat moeizamer : ik kwam aan amper 41 loop-kilometers in drie sessies.
Mentaal begint het ook al wat zwaarder te worden en ergens diep binnenin was er een stemmetje dat zei : “dat we maar rap zes weken verder zijn … “.
Het begint allemaal wat in de koude kleren te kruipen : een full-time job, vier kleine kinderen, een partner die debuteert in de marathon, karweien thuis, etc …
We slaan er ons uiteraard op karakter wel door. Gek, net nu de lichamelijke klachten en pijntjes wat achterwege blijven, wordt het mentaal een harde dobber.
Nu ja, ik maak me sterk dat dit mini-dipje wellicht heel herkenbaar is bij elke marathonloper.
Zaterdagmiddag stond er eens iets anders op het programma.
Met een dertigtal Gavertrimmers waren we ingeschreven voor een “spinning sessie”. Dat is een combinatie van fitness en fietsen op “boenke boenke muziek”. Het was eens leuk als alternatieve training en je maakt het zo lastig als je zelf wilt.
Goed voor een keer, maar geef mij toch maar liever het echte loopwerk.
Gisterennamiddag waren de kinderen naar de jeugdbeweging en kon ik voor de afwisseling nog eens samen een langzame duurloop afwerken met Betty .
Die is zelf heel goed bezig, doet alle zware trainingen zonder verpinken en gaat al freewheelend richting Coolsingel. Ik had zelfs moeite om haar te volgen op het einde en dat nadat zij zelfs al een halfuurtje eerder was vertrokken.
Ik voelde me trouwens ook niet echt kiplekker en ben dan maar extra vroeg onder de wol gekropen na een verkwikkende massage gekregen te hebben van Betty.
Vanavond ga ik trouwens mijn chronisch slaaptekort opnieuw wat herstellen en vroeg de lakens induiken, want morgen staat me een eerste dertiger te wachten en voor die drie uren lopen wil ik goed uitgerust zijn.
Morgen rond die tijd ga ik weer wat wijzer geworden zijn.

12:43 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Hoe doe je het Inderdaad, hoe doe je het. Dat vraag ik me regelmatig af bij het lezen van je blog. Zoveel kinderen, fulltime job, enz. en dan nog zoveel kms malen. Chapeau. Courage.

Gepost door: caroline | 05-03-07

marathon tjah Phillippe, vorig jaar had je een uitstekende begeleiding. Dat moet waarschijnlijk enorm motiveren. Nu die is weggevallen lijkt het niet meer zo evident, die voorbereidingsweekjes naar de marathon, niet ? En dan met al die meiden rondom je... je zou voor minder...
hahaha....

Gepost door: kj | 05-03-07

Kop op! Frank, ga naar mijn blog en lees de raad die je me zelf gegeven hebt. Dat mentale dipje is meer dan normaal, maar een Frank Spencer moet nu toch wel al weten dat een marathon lopen voor jou geen enkel probleem kan zijn! Straf hoor, wat jullie gezinnetje presteert!

Gepost door: Julie | 05-03-07

mentaal ze horen erbij philippe...mentaal moet het ook af en toe even goed gezet worden...

Gepost door: martine | 05-03-07

nog even volhouden en dan gaan jullie er samen van genieten

Gepost door: hans | 05-03-07

Fysieke ongemakken Een marathonvoorbereiding is voor iedereen heel zwaar. Somsis het een voordeel om lichte fysieke ongemakken te hebben, dan kan je volledig daar op focussen. Véél slapen en volop rusten als het mág, daarin schuilt het geheim (ps : ik lig zelf nu al vaak wakker van de marathon in Antwerpen, maar raad geven is zoveel eenvoudiger dan raadopvolgen). Animo!

Gepost door: Sven | 06-03-07

Pittig Volgens mij is dat spinning gedoe loodzwaar. Rustig aan doen is er niet bij, want je wordt opgejaagd door de muziek en je medespinners, die je erop aan kijken als jij achteraan in het peleton hangt.

Gepost door: Lodewijk | 08-03-07

De commentaren zijn gesloten.