06-03-07

Duurloop weggewaaid …

Normaal gezien had ik vandaag een halve dag vrijaf genomen om mijn lange langzame duurloop van ruim 3 uren in de Gavers af te haspelen, maar toen ik deze morgen opstond waaide ik bijna uit mijn pijama.
Er raasde immers een voorjaarsstorm over ons dak met snelheden tot 80 km per uur.
Waarom zou ik dan als nietige marathonatleet, die amper 10 km per uur haalt, nog de weergoden trotseren ?
Op de koop toe was het ook nog "oude wijven" aan het gieten en ik zag het absoluut niet zitten om ruim drie uren enkeldiep in de blubber te ploeteren, zodat ik voor de verandering nog maar eens mijn trainingsschema overhoop gehaald heb en mijn duurloop naar donderdag verschoven heb.
Dan voorspelt men mooier en vooral droger weer.
Ik heb dan maar wijselijk mijn loopplunje weer uitgespeeld en ben terug netjes op kantoor verschenen.
Ik kreeg intussen reeds dikwijls de vraag of de opmerking hoe wij dat toch klaarspelen : full-time job, een gezin met vier kleine kinderen runnen, beiden marathon lopen, bloggen, etc …
Meermaals per week hoor ik de vraag stellen : “Hoe doe je dat toch en waar haal je de tijd ?”
Sommigen opperen zelfs dat wij Superman en –woman in hoogsteigen persoon zijn.
Niets is minder waar, maar toch een poging om een afdoend antwoord te formuleren.
Er bestaan geen toverformules, maar ten huize Spencer is het belangrijkste codewoord in feite “organisatie”.
We hebben allebei een strakke agenda en een drukke job, maar met de nodige flair en relativering slaan we er ons wel doorheen.
Eerst en bovenal primeert het gezin : het lopen mag immers niet ten koste van de kinderen gaan. Daarom loop ik vooral ’s morgens vroeg of ’s avonds laat, wanneer de kleintjes al in bed zitten.
Wij hebben trouwens ook vier brave en rustige kinderen, geheel het evenbeeld van de vader :-).
We wonen bovendien beiden vlak bij ons werk : Betty op 3 km en ikzelf op een amper één kilometer van mijn werkstek, zodat we geen uren tijd verspillen op de trein of nog beter in de file.
Ik stap elke morgen om 8u25 op mijn fiets om te werken om 8u30. Bovendien kan ik als ambtenaar absoluut niet klagen over mijn verlofdagen om eens een eufemisme te gebruiken.
Als je jezelf flexibel opstelt, kan je veel terugkrijgen van je werkgever.
Ik kijk ook amper televisie : je hoort sommigen klagen dat ze nergens tijd voor hebben, maar ze hebben godganse avonden uren voor het scherm gelegen en alle pulp op de kijkbuis gezien.
Het lopen is bovendien een investering met hoog rendement voor het familiale leven : je kan eens alle stress van je afzetten, tijdens het lopen speelt zich de film van de voorbije dag af en na een verkwikkende douche keer je herboren terug.
Door te lopen word je ook gezonder, je let op je voeding, rookt niet, je speelt enkele overtollige kilootjes kwijt en krijgt een allesomvattende betere lichaamsconditie.
Sommigen gaan elke zondagmorgen op café, drinken zich lazarus en liggen dan de ganse zondagnamiddag uitgeteld in de zetel.
Frank Spencer gaat liever lopen op zondagmorgen en voelt zich dan de ganse dag kiplekker.
De keuze is rap gemaakt.
Om maar te zeggen : als je wil kan je altijd wel ergens tijd stelen …
Natuurlijk zijn er ook hektische momenten en hebben wij onze mindere dagen, maar met de nodige flair slaan we er ons wel doorheen.
En nu rap terug aan de slag …

Go papa

19:14 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Go Papa Met zo'n supporters kan het niet meer fout gaan. Tot in Sluis (met rode veters!).

Gepost door: Harmsie | 06-03-07

Schema... Schema's voor alles!!! Mooie ge-oliede Spencermachine.

Gepost door: Homer | 06-03-07

druk Inderdaad , als je alleen al geen tv kijkt kun je vele uren lopen. Als ik 1 uur in de week zie is het veel en dat scheelt een hoop verspilde tijd. En inderdaad, organistatie is het spilwoord bij jullie denk ik, als je dat goed doet kun je een hoop, dat bewijzen jullie !

Gepost door: martine | 06-03-07

Sjiek! Echt sjiek dat je alles zo kan plannen.
En echt leuk die supportersvestje. Michael en ik zouden ook nog zo iets voor onze supporters moeten hebben!

Gepost door: Carmen | 06-03-07

prima planning Iedereen heeft zo zijn tijdsbesteding, en maakt keuzes. En idd de tv kan vele uurtjes schelen (jullie kunnen die dan nog combineren met een loopbband) Ik lig niet wakker van het missen van superhond , een dansfinale of big brother... (ik zou er misschien van het kijken wakker van liggen),
Met zijn 2tjes dezelfde hobby hebben, is misschien soms makkelijk (plannen met elkaar), maar ook moeilijk (wie schuift als planning moet verzet worden ?)
En jullie hebben wellicht ook superkids !

Gepost door: jogginggirl | 06-03-07

schoorl frank spencer, kijk eens op
http://www.imavista.com/

fotos schoorl

Gepost door: kj | 07-03-07

mooi mooi mooi by the way, .... goed gezegd !

Gepost door: kj | 07-03-07

organisatie inderdaad, als je naar die programma's zou kijken die je echt wil zien, heb je een zee van tijd gewonnen
Maar als je met alletwee loopt moet je dit dan ook goed inplannen om de kids toch niet moederziel alleen te laten.
Gelukkig ben je flexible in het verschuiven van de trainingsprogramma zodat je af en toe toch beter weer hebt om die lange trainingen te kunnen doen want dit weekend gaan we dan echt lenteweer krijgen

Gepost door: wim | 07-03-07

Impressive Heel indrukwekkend allemaal, en zeggen dat het bij ons (zonder kids) al niet lukt om boodschappen en huishouden en al de rest soms te combineren.... jullie doen dat schittreend!

Gepost door: Julie | 07-03-07

prioriteiten da's nu eens met héél mooie woorden de vinger op de wonde van velen gelegd zie ... ik krijg ook regelmatig die vraag, en dan nog dikwijls van collega's die samen met mij in 't buitenland zitten, maar zij verkiezen wel het 28-gangen menu boven 't lopen, al was het maar omdat ze het niet zelf moeten betalen. Met de juiste prioriteiten en voldoende gehard tandvlees kom je al ver in 't leven!!

Gepost door: geert | 08-03-07

De commentaren zijn gesloten.