08-03-07

Probleemloze dertiger in 3u00’22”

Deze morgen was het dan zover : mijn eerste dertiger van deze marathoncampagne.
De stormwind en gietende regen hadden netjes plaats geruimd voor een stralend zonnetje. Kortom, het was ronduit schitterend loopweer.
Ik had me voorgenomen om toch niet in de Gavers te lopen, want ik was een beetje bang om kopje onder te gaan in het drijfzand van de Gavers en weg te zinken in de modderpoel, zodat Frank Spencer voor eeuwig en altijd onvindbaar zou blijven.
Vandaar mijn idee om drie rondjes te lopen in de buurt van mijn woning.
Bijkomend voordeel is dat je elk rondje thuis je drinkbusjes kan aanvullen en een propere shirt kan aantrekken. Nadeel is dat je er op een minder moment de brui aan kan geven.
Maar dan kennen ze Frank Spencer uiteraard nog niet.
Het eerste rondje was er ééntje van 18,5 km over het grondgebied van Bissegem, Heule, Sente, Lendelede, Sint-Eloois-Winkel en Gullegem – voor de streekgenoten – en ging aan een traag tempo – 10 km per uur – met bijhorende lage hartslag (125).
Dat ging heel vlot, zodat ik na 1u50’ terug aan mijn achterdeur stond : tijd voor een korte pauze om de drinkbusjes om te wisselen en een gelletje te nuttigen.
Nu zat er al een tijdje een bruin gelletje – caffeine power fast fuel gel, voor de kenners, fs - in de kast, als toebehoren van het geschenkenpakket van de web-log-loop van Mol van 14 januari laatstleden. Bijgevolg een ideale gelegenheid om dit ook eens uit te testen.
Amai, Jezuslief, bah, bweik, …, wat een gore troep was dit.
Zelden heb ik zo een slechte smaak in mijn mond gehad en ik heb dan maar ter plekke een literfles water soldaat gemaakt om die beerputsmaak een beetje weg te spoelen.
Onmiddellijk afvoeren die vieze brij …
Maar eerlijk is eerlijk, ik kreeg er wel een energie-boost van en ook het tweede rondje van 7,5 km liep alles op wieltjes.
Na een tweede pitstop ten huize Spencer heb ik het tweede gelletje maar wijselijk onaangeroerd gelaten. Ik heb wel een droge shirt aangetrokken, want anders krijg ik steevast bloedende tepels.
Ik heb dan wel geen D-cup als boezem, maar plezant is anders.
Het laatste geïmproviseerd rondje van 4 km – om aan 30 km te raken – verliep nu wat moeizamer, maar na iets meer dan drie uren rook het paard terug zijn vertrouwde stal.
Mission completed !
Deze lange langzame duurloop geeft de burger opnieuw vertrouwen voor Rotterdam.
Had het echt gemoeten, dan gingen de resterende 12 km er ook nog wel als zoete broodjes in.
En misschien nog belangrijker : ik heb geen noemenswaardig pijntje meer gevoeld.
En nu ga ik met veel plezier naar Betty’ s massagetafel en word ik voor één avond zetelatleet.

17:48 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

knap knappe duurloop Frank en aan dat tempo zo'n lage hartslag, dat belooft voor Rotterdam! Heb je een eindtijd voor ogen daar?

Gepost door: Ruthje | 08-03-07

Bah Bweik ... In het woordenboek bestaan er heel wat b-woorden of beter gekend woorden om de smaak van die energiegels uit te drukken : biek, brrraaa, berispelijk-slechte-smaak,... (ok da laatste is een samengesteld woord)

Gepost door: Byrntie | 08-03-07

vies spul Michael en ik hadden dat vies spul ook is geprobeerd en dat was inderdaad niet voor nog een keer te proberen :-) Knappe training!

Gepost door: Carmen | 08-03-07

Beerputsmaak? Beerputsmaak? Dat ken ik niet... Nog nooit geproefd... Hoe smaakt dat?

Gepost door: Homer | 08-03-07

Wat een verhaal Wat een verhaal man van die vieze brij. Ga je het volgende keer toch weer nemen, het had wel een positief effect.
En bij de marathon je tepels afplakken met pleisters, want lopen met opengeschuurde tepels is niet fijn en nog minder plesant dan die smerige gel.

Gepost door: Lodewijk | 08-03-07

Sjiek! Mooie duurloop en ferm lage hartslag... Dat beloofd veel goeds! Volhouden zo.

Gepost door: Wim | 09-03-07

Lekker zeg... Zo, de eerste 30 zit erop, en hoe! Heel goed gedaan Frank, megalage hartslag!
Leuk om op diverse blogs e lezen dat de Rotterdamgangers hun eesrte 30 er gelopen hebben. Loopvriend Eric (van de loopgroep) gaat ook naar Rotterdam en liep zondag 32 km. Jongens wat een eind!
Heeft Betty je goed gemasserd?

Gepost door: Petra | 09-03-07

Vaseline Lage hartslag voor een dergelijk tempo. Jij bent blijkbaar in vorm. Zaterdag is het mijn beurt voor een dertiger. Ik heb ook vaak last van bloedende tepels en daarom doe ik er voor een lange duurloop vaseline op. Een dikke laag en het helpt. Ik denk dat jij op een mooie tijd kan mikken in Rotterdam. Heb je een doel?

Gepost door: Christophe | 09-03-07

voor de borstjes Eerst en vooral knappe training en voor die borstjes van jou bestaat er bij de apotheek pleisterjes (die zelfs water bestendig zijn) in alle maten en vormen
ps bedankt voor een riem onder het hart te steken vd loopband ,ik zag alles niet echt meer zitten , maar begin er weer moed in te krijgen BEDANKT

Gepost door: katrien r | 09-03-07

vaseline... is idd prima om je tepels te beschermen.
Knappe training - moet je vertrouwen geven voor je marathon van R'dam.
Die massage had je ruimschoots verdiend hoor :-)
Prettig (loop) wknd en tot schrijfs,

Gepost door: Steven | 09-03-07

Wooha! Amai, bijna hartaanval van 't verschieten... zo'n knappe training met zo'n mooie hartslag. Jij gaat knallen in R'dam. Zo'n training zal je wel vertrouwen geven!

Gepost door: Julie | 09-03-07

Sint Eloois Winkel ahaaaa, daar heb ik mijn eerste cross gelopen in december 2006. Da stukske bergop was 't lastigst zulle... amai amai ;-)

maar daar heb ik wel de smaak te pakken gekregen om wedstrijdjes te gaan lopen.

Zelf loop ik meer kanten Hooglede, Oostnieuwkerke en natuurlijk Roeselare.

Gegroet !

Gepost door: Els | 09-03-07

vies gelleke Goed bezig man ! Oppassen dat je weer niet in 't startvak van de keniaantjes vliegt !
En die vieze smaak : hebben ze geen andere variëteiten ? best vooraf te proeven dus (kokhalsende marathonloper is ook geen zicht voor je dochter-fanclub )

Gepost door: jogginggirl | 09-03-07

smaak prachtig gewoon frank ! 30km...
Enne, ik heb die vieze brij met beerputsmaak (hahaha... goed gevonden hoor, klag dubbel van't lachen. hahaha...) ook nog ergens liggen die ik ook dit weekend eens ging uitproberen. Alhoewel... nu ik weet welke smaak er aan hangt.... pffftt...

Gepost door: kj | 10-03-07

super super frank!! Rotterdam gaat weer helemaal goed komen... maar deze keer sta ik niet langs de kant met een flesje maar misschien moeten we samen maar even stoppen bij Petra... en ja, vaseline helpt!

Gepost door: Ronald | 10-03-07

super! Ook een goede dertiger gelopen, stevig tempo. Je bent er duidelijk klaar voor!

Gepost door: Dirk | 11-03-07

Mooi! Beste Frank, je hebt het toch mooi voor elkaar, een dertiger lopen, en dan met zo'n lage hartslag, dat belooft wat voor Rotterdam, misschien moet je wel een paar vakken naar voren schuiven, bij Kiplagat en consorten, proficiat.

Gepost door: Fred | 11-03-07

De commentaren zijn gesloten.