26-03-07

Rotterdam : three more weeks to go …


Sharleen spiteriDe voorbije week werd weer duchtig getraind : 67 km in 5 sessies.
De komende dagen worden nog relatief zwaar en vanaf volgende week kunnen we beginnen afbouwen richting 15 april.
De laatste loodjes wegen nog zwaar, maar het eind van de tunnel is gelukkig in zicht … (slaakt diepe zucht).
Het gevoel is in ieder geval stukken beter dan vorige zondag na het fiasco van Sluis, toen Frank Spencer weggeblazen werd door de stevige rukwind – eigen schuld, dikke bult , hij had maar niet zoveel moeten vermageren, hé :-) - en het vertrouwen een ferme knak kreeg.
Hout vasthouden, maar met de huidige conditie zou een duikje onder de vier uren toch realistisch moeten zijn.
Na die dertiger van donderdag zat er het voorbije weekend geen lange langzame duurloop meer in. Gezien Betty moest werken, heb ik dan maar mijn trainingen op de loopband afgewerkt.
Ik plaats dan mijn laptop op een barkruk net voor de loopband, plug mijn draadloze koptelefoon in en laat het schijfje van een muziek-dvd in mijn laptop glijden.
Deze keer een live-concert van Texas, één van mijn favoriete bands met Sharleen Spiteri, de Schotse versie van Betty Spencer als frontvrouw.
Dat is ook een hevige en kan het publiek goed opzwepen met haar grappig Schots accent.
Met stevig rockende muziek in de oren kan je uiteraard niet blijven stilstaan, wat nu ook niet direct de bedoeling is als je op een loopband staat :-).
Ik kon bijgevolg al lopend het concert, waar we in levende lijve getuige van waren, nog eens herbeleven vanop de eerste rij en zit op de koop toe weeral een training dichter bij Rotterdam.
Vandaag is Betty Spencer haar zwaarste training van 32 km aan het afwerken. Ik ben eens benieuwd hoe dit zal afgelopen zijn, want ze was er deze morgen niet echt gerust in.
Ze heeft nog nooit zover en zo lang gelopen in haar leven. Nu ja, in Rotterdam is het nog een brug en stapje verder ….
Ze is in Bissegem vertrokken voor een tochtje langs de Leie. Een fietsende vriendin gaat haar morele en logistieke steun verlenen tijdens haar eenzame tocht.
Gelukkig is het vandaag een ideaal loopweertje en is er amper wind, zodat we langs het jaagpad geen herhaling krijgen van het Sluis-scenario.
Ze zal van hieruit zelfs een stukje tot in Frankrijk lopen en dan op haar stappen terugkeren. Hopelijk loopt ze niet tot in Parijs – ’t is namelijk in Rotterdam te doen op 15 april, hé :-) !
Hoe dan ook, ’t is ongetwijfeld een knappe parcoursverkenning voor de Leiemarathon van 16 september.
Als beloning voor haar – hopelijk – knappe training gaan we samen met die fietsende vriendin en haar man vanavond een hapje eten in de Cantate te Kortrijk.
We kunnen alvast klinken op een goede beurt in Rotterdam.
Santé !

12:55 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

dat ziet er goed uit,... die laatste trainingen - én wat nog belangrijker is, ook je goed gevoel is terug na het dipje tgv Sluis. Houden zo en rustig verder de komende weken naar R'dam ! En soigneer je vrouwtje als ze straks terug thuis komt van haar lange duurloop ! Greets en geniet van 't prachtige lenteweer,

Gepost door: Steven | 26-03-07

3uur maw frank, een concert van 3 uren ?!? Ik neem aan dat je ong 3u hebt gelopen ? hahaha....

Gepost door: kj | 26-03-07

bye bye Sluis goed dat Sluis al is doorgespoeld! En smakelijk deze avond hé ... geef er maar een kaloriearme lap op!

Gepost door: geert | 26-03-07

aftellen het einde van de trainingen nadert hé, nog efkes aftellen. Mentaal is het nu effe de zwaarste periode maar je bent je er blijkbaar goed aan 't doorworstelen. En die duik onder de 4u zit er zeker in voor jou! En nu ga ik Betty haar blogske lezen! :-)

Gepost door: Ruthje | 26-03-07

Bergopwaarts Het gaat weer bergopwaarts zo te lezen. Je gaat gewoon de top in Rotterdam bereikken. Succes met de laatste 3 weekjes!

Gepost door: M@urice | 26-03-07

Sterk Sterke bende, die Spencertjes, rijgen de lange duurlopen aan elkaar alsof het niets is. Dat etentje hebben jullie verdiend, geniet ervan!

Gepost door: Julie | 26-03-07

sportiefste blogfamilie Zo samen naar dezelfde marathon trainen , welliswaar met verschillende schema's is toch iets bizonder . Ik heb net als jij een enorme bewondering voor de prestatie die je vrouwke neerzet. Natuurlijk ook voor een ervaren rot als gij blijft dit altijd speciaal . ge zijt goed bezig en hou nog even vol en we staan met zen allen op de coolsingel .

Gepost door: mario | 26-03-07

lopen met een schotse "Rondlopen" met Sharleen. Dat moet energie geven.

Gepost door: etienne | 26-03-07

Zwaar Het lijkt toch zwaar zo'n Marathonvoorbereiding voor jullie beiden, gecombineerd met het werk en het familiale leven... Jullie verdienen een schitterende eindtijd in Rotterdam!

Gepost door: Homer | 27-03-07

De commentaren zijn gesloten.