10-04-07

Rotterdam – last week

logo RotterdamWe zitten momenteel in de laatste rechte lijn richting Rotterdam.
De benen zitten relatief goed, alleen heb ik nog wat last van mijn rug. Deze hindernis wordt momenteel met vakkundige dagelijkse massage door Betty Spencer en een spierontspanner weggewerkt.
No worries, tegen zondag raak ik wel tijdig opgelapt.
Elke loper is in deze laatste week trouwens extra alert voor allerlei kwaaltjes en pijntjes, die je anders nauwelijks voelt.
Deze week is wellicht conditioneel de makkelijkste week van de campagne, wat het dan “raar maar waar” weer extra moeilijk maakt.
De zwaarste klus is om de benen, die “in optima forma” zijn, stil te houden.
Bijgevolg ga ik deze week maar amper 2 keer loslopen, dinsdag een uurtje en donderdag een halfuurtje op het gemak.
Zondagmorgen na ’t ontbijt ga ik wellicht nog een kwartiertje losjoggen, maar dat is dan eerder om te weten hoe de benen voelen en welke kledij ik best aantrek.
Deze week is er vooral om de marathon mentaal voor te bereiden : iedereen weet dat een groot deel van de marathon vooral in het koppeke gelopen wordt.
Conditioneel zou elke loper momenteel goed moeten zitten, het zware werk is geleverd, daar kan nu nog weinig aan veranderd worden.
We moeten er voor zorgen dat we deze week extra fris en scherp worden.
Ik deel de marathon meestal in verschillende blokjes in, zoals zoveel keren “trainingsrondje x” of “ toerke y” en tijdens het lopen tel ik dan meestal af, bvb. op 7 km van het einde weet ik dan dat ik nog één toerke rond de Gavers moet lopen.
’t Klinkt misschien stom, maar op die manier kan ik de afstand visualiseren.
Bovendien helpt het echt, wanneer je in een dipje zit of de man met de hamer in zicht komt.
Hoe dan ook, een marathon is voor mij altijd twee wedstrijden na elkaar lopen, één van 30 km en ééntje van 12 km.
De eerste wedstrijd van 30 km loop ik in ieder geval op reserve, rustig tempo ronddraaien op lage hartslag, zonder een trap teveel te geven en in overdrive te raken.
De tweede wedstrijd van 12 km begint "de echte marathon" voor mij en mag de handrem gelost worden en kijk ik wat er nog overschiet. Dan mag ik “al mijn resterende cartouchen" verschieten.
De eerlijkheid gebiedt me wel om erbij te vertellen dat er meestal niet veel meer of “nada, noppes” overschiet en het beste kruit al uit mijn benen is, tenzij er een superdag wenkt komende zondag.
Soit, We zijn beiden helemaal klaar voor de marathon, we hoeven hem nu alleen nog maar te lopen ! :-))
That’ s the spirit … !

12:52 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

laatste loodjes Dat ziet er allemaal vlekkeloos uit !
Vergeet Betty geen wederdienst te bewijzen voor het massagewerk hé ! (al die ski spieren)

Gepost door: jogginggirl | 10-04-07

dik in orde komt allemaal in orde, Frank!
De marathon zit voor 80% in 't koppeke, en daar zit het alvast goed, dat lees ik zo in je berichtje!!

Gepost door: geert | 10-04-07

Ikke ook ik wil ook zonen Betty Spencer.
Geeft ze soms snelcursus beenpijnen wegmasseren ?

Gepost door: Byrntie | 10-04-07

visualisatie ik hanteer exact dezelfde techniek van visualisatie...de te lopen afstand in gedachten omzetten naar een vertrouwd trainingsrondje, het doet de afstand ineens een heel pak minder erg lijken. Daarboven scandeer ik in mijn koppeke nog één of andere mantra...momenteel is "you go girl!" mijne favoriet die me hopelijk door Rotterdam gaat heen helpen :-) tot zondag!

Gepost door: Ruthje | 10-04-07

Mind tricks Al die pijntjes en zo he, ik begin meer en meer te geloven dat de helft ervan gewoon tussen de oren zit. Iedereen voelt plotseling vanalles, maar als je dan uiteindelijk zoals ik vanmorgen effe gaat lopen, voel je helemaal niets; Dirty mind tricks, dat zijn het! Rotterdam komt helemaal goed hoor Philippe, voor jou én voor je vrouwtje!

Gepost door: Julie | 10-04-07

Volledig klaar voor ... zo te zien jullie hebben zeker getraind als echte profs dat zal zeker te zien zijn zondag !! ik duim alvast hoor ;-)

Gepost door: katrien r | 11-04-07

In beeld ... De tévé-uitzending duurt zo'n 2u40'. Maak dat jullie (Frank terwijl hij Betty uit wind zet) beiden in beeld komen..... al ben ik al tevreden als we jullie in de start te zien krijgen. Succes gewenst !!

Gepost door: pol | 11-04-07

Goede voorbereiding door in die laatste week voor het ultieme gebeuren wat extra rust in te lassen. Het lichaam wordt dan gretig. Maar kijk wel uit dat je niet te rap start.

Gepost door: Lodewijk | 11-04-07

Fris en fruitig Geniet van de rust na de zware trainingen van de voorbije weken, zodat je zondag fris en fruitig aan de start staat in Rotterdam. Veel succes en veel loopplezier gewenst !!!

Gepost door: philippe | 11-04-07

de laatste daagjes Nog maar een paar daagjes en dan eindelijk is het zover! Heel veel succes voor zondag! Doe je eigen 'ding' , loop lekker en geniet van alles om je heen!
Wie weet zien we elkaar onderweg.....wat doe je aan?

Gepost door: Petra | 11-04-07

Succes! Veel succes voor zondag. Ik heb het gevoel dat het goed ga komen voor u!

Gepost door: Carmen | 11-04-07

Doet da daar goed hé Success daar in Rotterdam. Het zal warm worden. Hopelijk niet te. Geeft er maar een goei lap op

Gepost door: Michael | 11-04-07

De commentaren zijn gesloten.