15-04-07

Rotterdam Marathon : heet – 4u21’12”

Net terug van een "heet weekendje Rotjeknor".
We waren zaterdag net op tijd om de Rotterdamse bloggers te ontmoeten aan de marathon-Expo op de Coolsingel.
Daarna zijn we nog een glas gaan drinken met Ruthje, Muriel, Christophe en Dirk en mateke. Vince en Geert waren toen al “verschwunden” in de massa.
Toen was het ook al serieus warm op het terras : dat beloofde al voor de volgende dag, maar het pintje smaakte desondanks toch lekker.
Na een onrustige nacht – veel wakker geworden en ook opnieuw een beetje rugpijn – was het tijd om ons klaar te maken voor de marathon.
Toen ik mijn shirt aantrok merkte Betty dat er een heleboel blaasjes op mijn rug zaten : na grondige inspectie bleek ik zona (gordelroos) te hebben, een virale infectie, vandaar mijn grieperig gevoel (zie postje van 3 april) en mijn rugpijn van de voorbije dagen.
Het advies van een arts luidde “zo veel mogelijk rusten”, maar net voor de start van de marathon had ik daar uiteraard geen boodschap aan.
Even werd nog overwogen om toch niet te starten, want de combinatie gordelroos - hitte - lichte koorts is toch onvoorspelbaar, maar dan heb je al die maanden voor niets getraind : dat kan je toch niet maken.
Voor de start was er dan een gezellig weerzien met enkele Nederlandse bloggers (en onze marathon Geert) onder aanvoering van Running Ronald – ik ga geen namen noemen om niemand te vergeten – en daarna trokken we richting Coolsingel.
Na Lee Towers – altijd kippenvelmoment – en “Pirates of the Carribean” – mochten we op pad.
Het was toen al serieus warm aan het worden, maar ik voelde me nog goed en kwam aan een gelijkmatig tempo door, goed voor een eindtijd rond de vier uren.
Dit tempo kon ik meer dan drie uren volhouden – 30 km in 2u55’ – maar toen begon de hitte echt door te wegen en werden de resterende 12 km een heuse kalvarie-tocht.
Bovendien kreeg ik darmkrampen en diende ik in allerijl een dixie – toilet – op te zoeken aan km 33.
Wellicht het gevolg van de combinatie hitte - sportdrank - gelletjes en lauw en ijskoud water, die mijn darmen overhoop haalde.
Daar heb ik toch een vijftal minuutjes verloren, maar verlost van alle druk in de darmen, kon ik terug op pad met vernieuwde moed.
Niet voor lang, want een km verder kregen we de melding van de seingevers dat de wedstrijd was stilgelegd en dat we te voet verder moesten naar de finish.
Eerst kon ik dat moeilijk geloven – ik dacht dat het “een Hollandse grap” was - maar iets verder verplichtte de politie ons nogmaals te stoppen.
Blijkbaar waren de hulpdiensten totaal overstelpt en kon de organisatie de veiligheid niet meer garanderen.
Dan maar opnieuw stappen, eerst met tegenzin, maar bij de volgende vermaningen, vond ik het al zo erg niet meer.
Mijn rug begon opnieuw pijn te doen en een PR lopen was toch hopeloos.
In die hitte – bijna 30 ° - was lopen quasi onmogelijk en gezien we meerdere malen verplicht werden te wandelen, heb ik maar het gezond verstand laten regeren en kon ik uiteindelijk finishen in 4u21’12”.
Weliswaar verre van een PR, maar gezien de heroïsche omstandigheden toch acceptabel.
Bovendien had mijn virale infectie (zona) wellicht mijn conditie enigszins aangetast.
Blijkbaar is de overgang van koude temperaturen naar deze tropische omstandigheden voor velen toch te groot geweest.
Betty Spencer liep een dijk van een wedstrijd, maar daar lees je wellicht alles over in haar blogje.
En nu gaan we een goede fles kraken …
Santé !

Rotterdam-finish

21:00 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (37) |  Facebook |

Commentaren

Laat het smaken Jullie hebben het verdiend. In zo'n helse omstandigheden lopen. Hoed af.

Gepost door: Michael | 15-04-07

Ik heb je vandaag twee keer langs zien komen. Nu heb ik je ook eens in levende lijve gezien ;-) Zo bij de 28 KM liep je nog (naar omstandigheden) kwiek en fit achter de pacer aan (bocht links na de Erasmusbrug). Bij de finish was het echter een geheel ander verhaal...

Gezien je doelstelling (4 uur; uitlopen), temperatuur, infectie én toiletbezoek mag je niet ontevreden zijn. De Coolsingel opstrompelen waren je eigen woorden in een eerdere blog meen ik te herinneren. Daar leek het een beetje op...

Waarschijnlijk was de camelbak een goede keuze omdat er veelal geen bekers meer waren. Ik wist dat je ermee zou lopen en herkende je eraan.

Succes met je bourgondic running! Dat was het vandaag niet vrees ik?!

Gepost door: Robert | 15-04-07

Dikke proficiat voor jullie beiden !!!!! jullie zijn een groot voorbeeld voor beginners zoals wij en dan nog in deze omstandigheden ! verzorg je goed ! en doe zo verder ...

Gepost door: katrien r | 15-04-07

Knap! Ik vind dat je het toch knap hebt gedaan. Zeker met dit weer en je gezondheid. Ik zou zeggen, neem nu voldoende rust, want een zona is toch niet om mee te lachen. Nog eens proficiat met de wedstrijd!

Gepost door: Carmen | 15-04-07

proficiat ! in deze hitte toch nog zo'n fantastische tijd ! Hopelijk heeft je zona wat begrip voor de situatie, en santé !!!! Wat een koppel !

Gepost door: jogginggirl | 15-04-07

argusogen uw verslagen gelezen proficiat - volgende week is het onze toer in londen
hopelijk is het daar niet zo tropisch warm...
wanneer loop je de volgende - maar geniet eerst nog maar wat na.

Gepost door: piccavet luc | 15-04-07

Mooi hoor Toch verdikke knap zenne Philippe, met zona en rugpijn toch een marathon uitlopen en dan nog in die hitte - dat verdient een applausje! Leuk dat je dat samen met veerle en de meisjes hebt kunnen beleven! Proficiat

Gepost door: Julie | 15-04-07

knap gedaan. Daar mag zeker 'n pintje opgedronken worden!

Gepost door: ingrid | 16-04-07

Toch proficiat Weliswaar geen PB maar toch een knappe prestatie gezien de omstandigheden. Heb de marathon op tv gezien en het was voor vele dik afzien in de hitte. Dikke proficiat nogmaals

Gepost door: Yves | 16-04-07

You did it 't Moet enorm zwaar geweest zijn .. maar je bent er geraakt ... een PRESTATIE om u tegen te zeggen!

Gepost door: Koen | 16-04-07

Allemaal voor die zoen Ik zou voor minder in die hitte gaan lopen, maar jij krijgt een fantastische beloning aan de aankomst : een dikke medaille en nog dikkere zoen van je teerbeminde.
Chapeau voor je prestatie in die helse omstandigheden
Volgende marathon de noordpoolmarathon ?

Gepost door: Byrntie | 16-04-07

fantastisch Wow meneer Spencer, wat heb je dat formidabel gedaan! Gefeliciteerd met deze 'nooit te vergeten' marathon!
Prachtige foto!
Nu...rust, rust en nog meer rust!

Jammer dat ik jullie onderweg niet gezien heb. Groetjes!!

Gepost door: Petra | 16-04-07

proficiat Proficiat, nu is het jammer dat je niet voluit kon gaan maar later zal dit een leuke anekdote zijn na een rijkgevulde loop carriere

Gepost door: Rony | 16-04-07

Grote Klasse Dit was een mooi stuk grote klasse en wat een super tijd. Proficiat en vat vandaag nog maar een extra pintje.

Gepost door: Rich@rd | 16-04-07

Knappe prestatie, wees daar maar trots op. Wat je tijd ook is, in zo'n omstandigheden is een marathon uitlopen al een hele prestatie. Een pr kon door de hitte toch niet en dan heb je maar één doel: uitlopen. Niet iedereen heeft het gehaald, jij wel, wees daar trots op. Ik weet waar ik het over heb. Tot de volgende.

Gepost door: Christophe | 16-04-07

Geweldig Goed gedaan. Fantastisch dat je hem hebt uitgelopen onder deze omstandigheden

Gepost door: hans | 16-04-07

PR?? Onmogelijk om een PR te lopen gisteren ... knap dat je mét infectie toch nog de eindmeet heb weten te halen; ongelooflijk hoeveel uitvallers er waren.
Het is spijtig dat je niet meer 'officieel' hebt mogen verder lopen, maar achteraf gezien denk ik dat de organisatie de juiste keuze heeft gemaakt. Geniet nog goed van de rustdagen, want voor je het weet moeten de loopveters terug strak rond de voet!

Gepost door: geert | 16-04-07

RTDM voor mij heb je een pr gelopen, officieel of niet... gezien die warmte hebben we allemaal een pr...een dikke proficiat !

Gepost door: vince | 16-04-07

Proficiat !! Aan het Spencer-paar: ne groten proficiat !! Gezien de omstandigheden, nog meer bewondering en appreciatie voor beider prestatie dan in 'normale' condities

Gepost door: Pol | 16-04-07

Knap gewoon.... in die omstandigheden de finish halen is op zich al een overwinning ! Geniet nu nog maar enkele dagen na, en soigneer elkaar goed...
Groetjes,

Gepost door: Steven | 16-04-07

32°C in de zon !!! Proficiat Frank, je bent heelhuids over de eindmeet geraakt (iets wat velen niet gelukt is !!!) In dit geval was meedoen belangrijker dan winnen. Ongetwijfeld !!!

Gepost door: kj | 16-04-07

verre van ideaal de hitte, de lichte koorts, de huiduitslag, ... maar toch loop je die 42,195 km uit. Dat getuigt van karakter ! Proficiat met de prestatie.

Gepost door: patrick | 16-04-07

beide top gelopen philippe en zonder kleerscheuren dat is het belangrijkste bij deze omstandigheden!
Proficiat!!!

Gepost door: martine | 16-04-07

Knap Knappe prestatie in moeilijke omstandigheden.
Ik zou er niet aan begonnen zijn.

Gepost door: Ronny | 16-04-07

knap Dit is een prachtig resultaat. Bij deze hittegolf moet je maar doen. Proficiat

Gepost door: Geert | 16-04-07

Proficiat Mooi gedaan en laat je nu maar verzorgen. Lopen onder die omstandigheden moet zwaar geweest zijn. Rust nu maar goed uit. Toch leuk, samen een marathon lopen ....

Gepost door: Edith | 16-04-07

Held Meneer Spencer je bent een held!

Gepost door: M@urice | 16-04-07

Dangerous Een gevaarlijk "loopje" Frank. Ondanks alle slechte omstandigheden, een schitterende prestatie... Volgens mij moet er in je kelder nog een flesje champgne liggen ;-). Drink die maar samen op met je vrouwtje en supporters! Geniet ervan! Ze is je gegund!!!!!!!!!!

Gepost door: Homer | 16-04-07

R'dam Moet een vreemde ervaring geweest zijn.
Proficiat!

Gepost door: Francis | 16-04-07

TOPPIE He Frank ook van harte met de warmste marathon van nederland..
Jammer dat we mekaar even hebben gezien..
de tijd is altijd tekort groeten uit noordholland

Gepost door: WANNO | 16-04-07

Rotterdam Ik dacht in het begin ook dat het een grap was, maar dranghekkens verplichtten ons rechtsomkeer te maken. Volgende keer beter... en verzorg je "zona". Uitrusten is de boodschap!

Gepost door: Philip | 16-04-07

afzien in zo'n hitte. Echt knap van jullie beiden. Laat de bubbeltjes maar komen!

Gepost door: Smurfineke | 16-04-07

R'dam U kwam, U zag en U... het gaat niet altijd zoals gepland. Denk dat R'dam daar sinds vandaag een groot voorbeeld van. Hoop dat mn aanmoedigen U toch dat beetje extra hebben gegeven.

Gepost door: Bjorn Paree | 16-04-07

kletsnat petje af hoor 't was inderdaad niet te doen, hè Frank. Ik vind dat je gezien de omstandigheden nog een behoorlijke tijd hebt afgeklokt. Alle starters van zondag verdienen respect. Volgende keer gaan we samen voor een nieuw PR !

Gepost door: bob | 17-04-07

R'dam 'k zie net dat mijn oorspronkelijke reactie de censuur niet heeft overleefd, héhé (waarschijnlijk vergeten te enteren of zo). Dus bij deze toch nog nen ONGELOOFLIJKE DIKKE PROFICIAT!!!! Echt super super gedaan en keileuk dat we elkaar vooraf (zaterdag) en achteraf nog hebben gezien!! Geniet nog lekker na!!!

Gepost door: Ruthje | 17-04-07

2 x van harte Beste Philippe en Veerle, wat een marathon hebben we meegemaakt he? Super dat jullie 'm beide uitgelopen hebben!! en wat je zegt Phillipe, nu ik er op terug kijk denk ik alleen nog maar: De Hel van Rotterdam, ik heb 'm overwonnen!
nogmaals van harte

Gepost door: Ronald | 18-04-07

Respect ! Geweldig gedaan Mr Spencer ! Beter laat dan nooit ! Gefeliciteerd met je prestatie, een heel uniek PR is dat geworden

Gepost door: Jo | 06-06-07

De commentaren zijn gesloten.