23-04-07

Communiefeestje Louise Spencer

Het voorbije weekend heb ik ondanks alle drukte toch een tweetal keer kunnen lopen.
Vrijdagavond een uurtje, terwijl mijn dochters aan het turnen waren in Moorsele, en zondagmorgen in de Gavers.
Zo kom ik toch aan een kleine 30 km in een après-marathon week : niet eens zo slecht !
De rest van de tijd werd opgeslorpt door het Communiefeest van onze Louise, waar toch meer werk om de hoek kwam loeren, dan aanvankelijk gedacht.
Ik moet eerlijk toegeven dat Betty Spencer het leeuwenaandeel van de voorbereidingen op zich heeft genomen : Communiekledij, uitnodigingen, foto’s en Communieprentjes, allerlei aankopen voor het feest.
Nu ja, ik heb daar weinig verstand van, dus laat ik liever deze kelk aan mij voorbij gaan …
Ik loop dan toch meestal in de weg.
Tot mijn grote schaamte moet ik zelfs bekennen dat ik zaterdagnamiddag, amper twee uur voor de mis nog nieuwe schoenen moest gaan halen in Kortrijk, omdat mijn laatste paar de grondige inspectie door Betty niet overleefd hadden.
Ik kon toch moeilijk op mijn Asics naar het altaar schrijden.
Van de catering heb ik dan wel een klein beetje verstand, hoewel mijn grootste verdienste wellicht bij het verorberen van al dit lekkers ligt.
We hadden voor belegde broodjes – gebakken door Frank Spencer – en een royaal dessertbuffet gezorgd met de assistentie van oma en Tine, waarvoor dank. Zonder hun hulp gingen we wellicht nooit de deadline gehaald hebben.
Nu moet je weten dat Betty Spencer alles in het groot ziet en leeft onder het motto “liever 100 te veel dan ééntje te kort”, zodat we na afloop van het feest met een berg eten zaten om de volledige “derde wereldproblematiek” op te lossen.
Zelfs na verdeling der overschotten onder familie, zat de koelkast ten huize Spencer volgestapeld met allerlei lekkers.
En aangezien ik moeilijk voeding kan weggooien, zelfs na vervaldatum, heb ik dan maar het nuttige aan het aangename gepaard. ’t Was precies carbo-loading (zonder marathon) …
Ik durfde haast niet op de weegschaal staan deze morgen : ik dacht echt dat er acht kilo was bijgekomen. Gelukkig bleef de schade beperkt tot anderhalve kilo.
Jammer is die “mooie begin-6” verschwunden en begint de weegschaal nu weer met een 7.
Nu de lange duurlopen voor een tijdje achter de rug zijn, wordt die weegschaal opnieuw de grootste uitdaging voor een “Bourgondic Runner”.
Er is bijgevolg weer loop-werk aan de winkel de komende dagen.
Er zullen deze week waarschijnlijk enkele vet-loopjes bijzitten …

17:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

was leuk hier te komen lezen, voornaamste is dat het feestje een succes was hé
groetjes

Gepost door: hartendame2 | 23-04-07

bourgondic runner prachtige naam, zo'n club oprichten en de leden stromen toe! "De Bourgondic Runners", klinkt nog goed ook.

Gepost door: etienne | 23-04-07

marathon of organisatie Jaja het valt niet te onderschatten om zo'n feest deftig te organiseren. Dat is al een ware marathon op zich :-) zeker met bourgondisch buffet. Nog een lekkere naparty!

Gepost door: Smurfineke | 23-04-07

Op rantsoen! Wat fijn dat het communiefeest een succes was. Ik kan me helemaal vinden in Betty's: 'liever teveel dan 1 te weinig'!
En ik kan me ook vinden in jou Frank...zonde om alles weg te gooien, vooral al die lekkere dingen.
Maar als de koelkast leeg is, dan is het afgelopen met het snoepen, alleen nog maar gezonde snacks! Die 7 moet toch binnen no-time een 6 worden!
Zet 'm op!

Gepost door: Petra | 24-04-07

dank u voor de aanmoedigingen londen here we come
splendid weekend - nice city - good friends - warm
phillipe vergauwe - 3h12
luc piccavet - 3h38
we zijn kontent : vlotjes begonnen, de warmte sloeg toe - krampen de laatste 10 km - toch doorzetten op karakter: ontlading euforisch - alleen mooie herinneringen
ps)weet je dat er 1 dode zien door oververhitting
what is next ?

Gepost door: piccavet luc | 25-04-07

Leiemarathon ... Tegen september ben ik nog niet klaar voor de marathon... helaas... maar als de lokale 10 km jogging ook volop in de natuur is, wil ik niet ontbreken... !!

Gepost door: Els | 26-04-07

bourgondic runners Ik wil ook bij die club ! zouden we geen t-shirts drukken ? nee serieus, zou Koen VS de rooie shirts willen meebrengen naar Torhout ?

Gepost door: jogginggirl | 30-04-07

De commentaren zijn gesloten.