25-05-07

Tips van een “20 km van Brussel”-veteraan

Wuk ... !
Deze morgen ben ik opgestaan met lichte rugpijn. Waarschijnlijk lag ik vannacht nog krom van het lachen na het optreden van Freddy De Vadder .
’t Was uiteraard crimineel goed, alhoewel ik de meeste grappen – als trouwe fan – al een keer eerder gehoord had. Door sites als “You tube” kan je hedentendage uiteraard ook al hele flarden van de show bekijken.
Betty en ikzelf waren nogal aan de late kant – de babysit, hé – en bijgevolg zaten wij heel vooraan op twee meter vlak in ’t gezichtsveld van de komiek. Ergens heb je dan wel de vrees dat je de ganse show gebruikt zal worden als “pispaal”. Frank Spencer kan wel tegen een stootje, maar toch …
Nu ja, je moet open staan voor het genre en ergens kunnen een knop switchen in de bovenkamer. Iemand, die dit niet kan, zal het optreden ongetwijfeld ongelooflijk platvloers en ordinair vinden.
Ik zou "de Freddy" nooit boeken voor een optreden in 't Koninklijk Paleis :-).
Nu ja, wij zijn nogal “in” voor dit soort humor en Betty en ikzelf betrappen er ons zelfs al op dat we ook al “vuilbekkend” schunnige taal tegen elkaar beginnen te praten.
“Wuk, bende jeanetten …”
Na het optreden hebben we dan nog ene – uiteraard onze nieuwe sportdrank Leffe - gedronken met Jogginggirl Veerle.
Dat was een gezellige babbel temidden haar natuurlijke arbeidsbiotoop van de Katho.

Dit weekend loopt ze – net zoals vele andere web-loggers - de “twintig kilometer van Brussel”.
Wij zelf lopen deze keer niet mee, maar schuiven onze voeten onder de rijkgevulde tafel voor het Eerste Communiefeest van Maud, onze jongste dochter.
We wensen echter alle deelnemers veel sukses en ik geef ter info -als Brussel-veteraan – graag nog enkele raadgevingen mee voor alle debutanten op de “twintig”.
Geniet vooral van de unieke sfeer en zet misschien een mooie tijd eventjes uit je hoofd, tenzij je helemaal vooraan start.
Trouwens, als je een hoog nummer hebt en ergens achteraan moet starten, kan je het helemaal schudden. Kort na het kanonschot slibt het parcours immers dicht in een flessenhals en mag je opnieuw beginnen wandelen.
Het is in den beginne bijgevolg constant slalommen, zigzag lopen, afremmen en terug optrekken.
De startmatten liggen ook ruim een halve kilometer na de start, zodat het ook niet exact 20 km is, maar wellicht iets meer (20,6).
Bovendien starten vele ongetrainde lopers en wandelaars – op hun dooie gemakjes in ’t midden van de weg - vanop de eerste rijen.
Begrijpe wie kan : enkele royale sponsors zijn blijkbaar heel erg gul met het uitdelen van borstnummers, zodat het de eerste kilometers eerder een reuzenslalom is dan een ware loopwedstrijd.
Ook bij de begeleiders van de vele rolstoelen – met alle respect trouwens - zitten er enkele cowboys. Vorig jaar zaten mijn enkels of achillespezen “skorteblauw”. Als je niet te snel opzij ging, werd je van je stokken gelopen.
Hou ook nog wat kruit in de benen over voor de laatste twee kilometers, dan gaat het flink bergop op de Tervurenlaan.
Hoewel, ook hier zijn de meningen verdeeld : het varieert van niemendalletje over “vals plat” tot molshoop, stevige kuitenbijter tot zelfs de “Mont Ventoux” van Brussel.
Wie goed gedoseerd heeft, moet echter geen schrik hebben.
Maar begrijp me vooral niet verkeerd : het hoort allemaal bij de aparte folklore van Brussel, de sfeer is verder fantastisch.
Geniet er met volle teugen van en laat je maar eens volledig gaan.
Vele lopers zijn trouwens heel origineel verkleed : vorig jaar liep ik verschillende clowns, kelners, apen tot zelfs een heuse bende holbewoners voorbij.
Have fun !
We zijn al razend nieuwsgierig naar de verschillende verslagjes.

13:41 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

freddy rules... tes topn da me niet te vele kisszakkn tegenkoemn in brussel,
dank je voor de ervaringsdeskundigheid ! Ik stuur een SMSke nar Bernadette zondag met tijden van Patriek D. en ik. Zal na 17 uur zijn dus....
Proficiat met de communie en smakelijk !

Gepost door: jogginggirl | 25-05-07

proficiat voor het communicantje Holbewoners ? Hebben die kerels van paars wit vorig jaar meegelopen? Heel veel plezier op het communiefeest en een dikke proficiat voor de kleine meid.
Freddy de Vadder vind ik trouwens ook crimineel goed. Ik heb wat afgelachen tijdens the Comedy factory enkele maanden geleden.
Ook 'Veronique' ( Gunther Lamoot) vind ik fantastisch.

Gepost door: Hansy | 25-05-07

Jij moet gaan schrijven bij "Thomas Cook" wedden da ge wil blijven is hun leuze niet ? wel ik krijg er echt zin in voor zondag als ik dit hier zo lees , bedankt voor de nuttige tips hoor ;-)

Gepost door: katrien r | 25-05-07

De commentaren zijn gesloten.