29-05-07

Op naar de 200.000 bezoekers …

Het was me bijna zelf ontgaan, maar inmiddels dendert mijn teller opnieuw in rotvaart naar de klip van “200.000”.
Op dinsdag 20 februari laatstleden overschreed ‘deze counter’ de magische kaap van 100.000 bezoekers.
Dat betekent statistisch gezien dat ongeveer 1.000 “verlichte geesten” hier dagelijks een virtueel bezoekje brengen.
Eigenlijk snap ik het suc6 van dit blogje niet zo goed : zoveel zinnigs wordt hier ook niet verteld … en over mijn “fantastische loopprestaties” ga ik veiligheidshalve ook maar best zwijgen.
’t Is me – eerlijk gezegd - ook een mysterie …
Laat het ons maar houden op de macht der gewoonte.
Je moet dit getal uiteraard wel met een korreltje zout – of een volledig zoutvat – nemen : daar zitten ongetwijfeld een pak zappers of verloren gelopen googlers tussen.
Bovendien zijn het zeker ook niet allemaal unieke bezoekers : sommigen keren meerdere keren per dag terug, wellicht om te zien of ze niets verdachts achtergelaten hebben.
Wie weet heb ik misschien maar één hardnekkige fan, die dag in, dag uit, constant op de “refresh” knop drukt.
Ik denk ook wel dat de “silly” naam “Frank Spencer” enigszins de nieuwsgierigheid opwekt van nietsvermoedende surfers tot zelfs de achterdocht van de “enige echte” Frank Spencer.
Gelukkig voor hem – en voor mij – zag men er geen graten in en mocht “that Belgian guy” zorgeloos verder bloggen zonder zich te bekommeren over copyright, auteursrechten e.d. .
Maar soit, nu breek ik wel mijn kop over de verrassing voor diegene, die mij “als eerste” een printscreen van 200.000 bezorgt, want jullie herinneren zich wellicht nog dat Jogginggirl, Betty Spencer en Homer de vorige keer mijn champagnekelder gepluimd hebben.
Homer heeft de “toffe jongens” van Skynet al vastgelegd en Jogginggirl heeft uitgerekend wanneer het ultieme moment er zit aan te komen om een extra verlofdag op te nemen.
Deze lui zitten op vinkenslag, maar er zijn naar verluidt nog andere kapers op de kust.
We zullen nog eens moeten brainstormen : any suggestions … ?
En nu op naar de 200.000 !
Meer moet dat niet zijn .....

17:23 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

28-05-07

Frank en Betty, the Movie and the Sequel

Siksjog.jpg
Vrijdagavond heb ik voor de verandering nog eens “out of the blue” aan een wedstrijdje deelgenomen.
Toen ik thuis kwam van ’t werk, stond Betty al vertrekkensklaar met rode web-log-t-shirt om naar de Sinksenjogging in Harelbeke te trekken.
Aanvankelijk ging ik gewoon achterkomen, want die korte kermiskoersen – met alle respect trouwens – spreken me niet echt aan.
Nu ja, éénmaal aangekomen, kon ik evengoed meelopen : er stonden toch maar 15 dames en 60 heren aan de start.
Voor de dames stond 5,65 km op het programma en voor de heren de dubbele afstand (11,3 km) in vier rondjes rond de kerktoren en de kermiskramen.
De eerste wedstrijdhelft liep ik “zij aan zij” met Betty als trouwe haas in 29’33.
We zijn ook eens verloren gelopen in het schooltje langs het parcours, want de seingevers waren blijkbaar spoorloos en de pijltjes stonden iets verderop.
Nu ja, erg was dit niet, maar menig rappe loper sneed hierdoor toch een flinke hoek van het parcours af.
Wij liepen “als trage loper” toch louter voor de fun.
Na haar finish moest ik alleen op pad en kon als nog finishen in 56’50 ( = 11,9 km/u) en uiteraard een stevige negatieve split van meer dan twee minuten : mijn tweede helft “solo” heb ik afgelegd in 27’17”.
De prijsuitreiking was ook hilarisch temidden een heuse travestietenshow in de biertent.
Laat het er ons maar op houden dat de Sinksenjogging “not my cup of tea” is.
Nu ja, zo een kermisloop is en blijft toch een beetje folklore en mag uiteraard niet verloren gaan.
Dankzij Gavertrimmer Rony is er zelfs een ware film van gemaakt : klik hierop voor “Frank en Betty, the Movie” en daarop voor “Frank en Betty, the Sequel”.
Je moet niet rap het huis verduisteren, de “home cinema” uit de kast halen of popcorn uitscheppen, de beide filmpjes duren amper een handvol seconden.
Binnenkort volgt een Oscar-nominatie.
En nu ga ik zelf nog een toerke lopen, vooraleer Betty vertrekt naar de Ladies Run van Kortrijk loopt.
Loop ze ...

08:11 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-05-07

Tips van een “20 km van Brussel”-veteraan

Wuk ... !
Deze morgen ben ik opgestaan met lichte rugpijn. Waarschijnlijk lag ik vannacht nog krom van het lachen na het optreden van Freddy De Vadder .
’t Was uiteraard crimineel goed, alhoewel ik de meeste grappen – als trouwe fan – al een keer eerder gehoord had. Door sites als “You tube” kan je hedentendage uiteraard ook al hele flarden van de show bekijken.
Betty en ikzelf waren nogal aan de late kant – de babysit, hé – en bijgevolg zaten wij heel vooraan op twee meter vlak in ’t gezichtsveld van de komiek. Ergens heb je dan wel de vrees dat je de ganse show gebruikt zal worden als “pispaal”. Frank Spencer kan wel tegen een stootje, maar toch …
Nu ja, je moet open staan voor het genre en ergens kunnen een knop switchen in de bovenkamer. Iemand, die dit niet kan, zal het optreden ongetwijfeld ongelooflijk platvloers en ordinair vinden.
Ik zou "de Freddy" nooit boeken voor een optreden in 't Koninklijk Paleis :-).
Nu ja, wij zijn nogal “in” voor dit soort humor en Betty en ikzelf betrappen er ons zelfs al op dat we ook al “vuilbekkend” schunnige taal tegen elkaar beginnen te praten.
“Wuk, bende jeanetten …”
Na het optreden hebben we dan nog ene – uiteraard onze nieuwe sportdrank Leffe - gedronken met Jogginggirl Veerle.
Dat was een gezellige babbel temidden haar natuurlijke arbeidsbiotoop van de Katho.

Dit weekend loopt ze – net zoals vele andere web-loggers - de “twintig kilometer van Brussel”.
Wij zelf lopen deze keer niet mee, maar schuiven onze voeten onder de rijkgevulde tafel voor het Eerste Communiefeest van Maud, onze jongste dochter.
We wensen echter alle deelnemers veel sukses en ik geef ter info -als Brussel-veteraan – graag nog enkele raadgevingen mee voor alle debutanten op de “twintig”.
Geniet vooral van de unieke sfeer en zet misschien een mooie tijd eventjes uit je hoofd, tenzij je helemaal vooraan start.
Trouwens, als je een hoog nummer hebt en ergens achteraan moet starten, kan je het helemaal schudden. Kort na het kanonschot slibt het parcours immers dicht in een flessenhals en mag je opnieuw beginnen wandelen.
Het is in den beginne bijgevolg constant slalommen, zigzag lopen, afremmen en terug optrekken.
De startmatten liggen ook ruim een halve kilometer na de start, zodat het ook niet exact 20 km is, maar wellicht iets meer (20,6).
Bovendien starten vele ongetrainde lopers en wandelaars – op hun dooie gemakjes in ’t midden van de weg - vanop de eerste rijen.
Begrijpe wie kan : enkele royale sponsors zijn blijkbaar heel erg gul met het uitdelen van borstnummers, zodat het de eerste kilometers eerder een reuzenslalom is dan een ware loopwedstrijd.
Ook bij de begeleiders van de vele rolstoelen – met alle respect trouwens - zitten er enkele cowboys. Vorig jaar zaten mijn enkels of achillespezen “skorteblauw”. Als je niet te snel opzij ging, werd je van je stokken gelopen.
Hou ook nog wat kruit in de benen over voor de laatste twee kilometers, dan gaat het flink bergop op de Tervurenlaan.
Hoewel, ook hier zijn de meningen verdeeld : het varieert van niemendalletje over “vals plat” tot molshoop, stevige kuitenbijter tot zelfs de “Mont Ventoux” van Brussel.
Wie goed gedoseerd heeft, moet echter geen schrik hebben.
Maar begrijp me vooral niet verkeerd : het hoort allemaal bij de aparte folklore van Brussel, de sfeer is verder fantastisch.
Geniet er met volle teugen van en laat je maar eens volledig gaan.
Vele lopers zijn trouwens heel origineel verkleed : vorig jaar liep ik verschillende clowns, kelners, apen tot zelfs een heuse bende holbewoners voorbij.
Have fun !
We zijn al razend nieuwsgierig naar de verschillende verslagjes.

13:41 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

24-05-07

Freddy De Vadder

freddy devadder
De voorbije dagen werd twee keer gelopen : dinsdagavond een uurtje met de mannen van joggingclub Wevelgem (11,5 km) en gisteren solo in ’t park van Heule (8,5 km in 48’).
Zo kan ik weeral probleemloos twintig km aan mijn teller toevoegen.
Vanavond eventjes geen lopen op ’t programma, maar dan gaan Betty en ikzelf naar een optreden van mijn favoriete komiek Freddy De Vadder , een stand-up comedian, wereldberoemd in West-Vlaanderen en omstreken.
Hij treedt op om 20u00 in de Katho (Hoger Onderwijs) te Kortrijk en Jogginggirl heeft galant twee kaartjes in onze brievenbus gedeponeerd.
Thanks, dat kost me weeral een Leffe(s) aan verzendingskosten.
Het wordt ongetwijfeld weeral een avondje gieren van de pret met de vuilbekkende komiek.
Verwacht geen avondje verfijnde gedistingeerde poëzie van de ex-winnaar van Humo’s Comedy Cup, – “ Wuk, bende kissak’n , moe ‘k up junder mulle dessen !” – maar eerder complexloze “je m’ en fou”-humor.
Ik ga bijgevolg een beetje inspiratie opdoen voor dit blogje :-).
So long !

12:52 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

21-05-07

Du vin, du pain et du boursin

De familie Spencer is sinds gisterenavond terug in ’t land na een vierdaagse kuur ontstressen in ‘la douce France- region la Normandie’.
Hoewel je in normale omstandigheden toch ook moeilijk van stress kan spreken bij een Spencer.
Dit ras kan wel tegen een stootje en laat zich niet te snel opjagen. Daarvoor moet men al van flink wat verder komen …
Nu ja, we hebben er stevig van genoten : we hebben relatief veel bezocht : o.a. de klassiekers zoals de krijtrotsen van Etrétat, de invasiestranden van D-Day et le Mont-Saint-Michel.
Voor een reisverslag verwijs ik je met plezier door naar Betty Spencer.
Verder werd de tijd rustig ingevuld met zwemmen, lezen en “bourgondic running”.
Ten gepaste tijde werd een flesje gekraakt, maar we hebben toch – om het geweten te sussen - ook wel wat gelopen langs de Normandische kust : de eerste keer was het een rustig traag loopje, de tweede keer ging het tempo stevig in de hoogte, want Betty wil immers de snelheid wat opdrijven met enkele wedstrijden (“Kortrijk loopt” en de Vlerkejogging) in het vooruitzicht.
Ondergetekende zit momenteel in een “interbellum” tussen twee marathons in, zonder direct concreet doel. Ik profiteer bijgevolg wat mee van haar trainingsijver en laat me gewillig meedrijven op Betty’s trainingsgolven.
Gisteren zaten we in een Normandisch pretpark – Festyland nabij Caen – en mijn dochters hadden er niets beters op gevonden dan om de ganse tijd van de reuze waterglijbanen naar beneden te glijden met een rubberbootje.
Dolle kinderpret uiteraard !
Frank Spencer was het gewillige slachtoffer van dienst om de rubberbootjes constant op en af naar boven te dragen langs de smalle en hoge trappen.
Dat was zweten geblazen en afzien.
Hebben we niet veel gelopen vorige week, dan kan dit “op en af draven” toch doorgaan als een stevige heuveltraining.
De conditie kan er alleen maar wel bij varen : “we are still in the running mood …”

Mont-st-Michel

12:55 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

16-05-07

De landing van Normandië

Les-falaises-dEtretatDeze morgen hadden Betty Spencer en ikzelf het illustere idee gepland om voor dag en dauw op te staan om samen een ochtendloopje af te haspelen.
Toen de wekker afliep zag ondergetekende het echter totaal niet zitten om zo vroeg te lopen en heb allerlei excuses gezocht om haar tegen te houden, tot zelfs plezantere alternatieven toe, maar Betty was deze keer niet te vermurwen.
Toen ze een uurtje later na een volgens haar heerlijk ochtendloopje terug thuis kwam, was ik natuurlijk kwaad op mezelf dat ik “een sissy” geweest was en het had laten afweten.
Zo zie je maar, als er geen druk op de ketel zit, valt de loopmotivatie grotendeels weg.
In volle marathoncampagne lukken die ochtendloopjes veel makkelijker.
Straks wordt het hier wat rustiger op “den blog”, want de familie Spencer trekt voor een extra lang weekend naar “La douce France”.
We gaan voor een viertal dagen naar de Westkust : we gaan de landing van Normandië imiteren en heerlijk onthaasten.
De loopschoenen gaan mee in de valies, al wijst de realiteit meestal uit dat die onaangeroerd terugkeren.
Nu ja, ’t is de intentie die telt, da ’s toch al iets, hé …
Of we kunnen ten minste op “Leffekuur” gaan : het bewijs werd vorige zondag nog geleverd dat deze zeer lonend is voor de conditie.
Volgende week kunnen we er dan herboren terug tegenaan.
“ Bon weekend … ! “

13:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

14-05-07

Premier Verhofstadt

verhofstadtGisteren heb ik –zoals gepland - deelgenomen aan een 30-km trainingsloop, ingericht door Joggingclub Deerlijk en Sport Finish.
De meeste joggingclubs uit Zuid-West-Vlaanderen hadden een delegatie afgevaardigd.
We verzamelden met een veertigtal dapperen rond 8u00 aan ’t voetbalveld van Deerlijk voor de volle rit van 30 km in 3 rondjes van telkens ongeveer een uur.
Het tempo was vooraf bepaald op 10 km/u, wat zorgde voor een heel rustige duurloop.
Het eerste rondje ging richting Beveren-Leie. Na een uurtje passeerden we opnieuw aan het vertrekpunt, waar een nieuwe lading lopers inpikten voor hun 20-km loop.
Er was ook telkens een ruime bevoorrading voorzien met sportdrank, peperkoek, banaan, appelsien, etc …
Het derde en laatste rondje ging over vertrouwde bodem, want toen trokken wij richting de Gavers. Intussen was nog een bende ingepikt voor de laatste 10 km.
Daartussen zaten enkele Deerlijkse start-to-runners, zodat het tempo gevoelig gedrukt werd.
Na 3u11’45” was ook deze missie geslaagd – de Garmins spraken over een tochtje van 31,7 km – en na een kwieke douche was er een gezellig samenzijn met enkele Leffes – weeral, blijkbaar wordt dit de nieuwe sportdrank – en pasta party.
Dit alles voor de schamele som van drie simpele Eurootjes, pasta inclusief.
Waar vind je dit nog in commercieel Vlaanderen ?
Bovendien ging Timon, de organisator van de Leiemarathon met de hoofdprijs van de tombola lopen.
Slotconclusie : weeral een geslaagde training en opnieuw een dertiger in de benen.

Kort na de middag kreeg ik dan een sms’ ke van onze held uit de Maasmarathon Koen Vansteenkiste.
Hijzelf - en alle andere bloggers – hadden een fantastische tijd neergezet in Visé.
Voor het uitvoerige verslag verwijs ik je met plezier door naar zijn blogje, by the way, nogmaals proficiat, Koen !
Vrijdagavond had hij nochtans geprobeerd mij om te praten om alsnog “out of the blue” mee te lopen in de Maasmarathon.
Toemme toch, had ik een paar Leffes méér gedronken, dan had ik wellicht in een impulsieve bui toegehapt en waren wij samen over de meet gelopen in Visé, beiden in een PR.
Maar soit, gedane zaken maken geen keer : spijt is wat een ezel schijt …

Eén pittige anekdote over vrijdagavond wil ik jullie echter niet onthouden.
Na de Rembertcorrida wilden Betty Spencer en ikzelf nog efkens “verleggen” en op Heule-plaats “een slaapmutsje” drinken.
Voor één keer dat we toch een babysit hadden.
In Heule zagen we aan ’t Park echter een kermistent staan en ik had de illustere ingeving om daar eens binnen te wippen om van de ambiance te proeven.
Plots stonden wij oog in oog met Premier Verhofstadt.
Blijkbaar zaten wij - zonder het zelf te beseffen - temidden een VLD-meeting, waar Staatssecretaris Vincent Vanquickenborne – “mister Q” - alle westvlaamse verkiezingskandidaten aan het voorstellen was met als apotheose een vurige speech van onze Eerste Minister.
Betty had het al “een verdacht sjieke bedoening” gevonden :-).
Wellicht hadden wij via een achterpoortje de security omzeild.
Het was precies een aflevering van “Jim Uninvited”, typisch Spencers.
Wij zijn dan ook maar een kwartiertje gebleven, eventjes geluisterd en beleefd mee geapplaudisseerd – we waren er trouwens niet op gekleed – en zijn via dezelfde uitgang terug naar buiten geglipt.
Frank Spencer en politiek, blijkbaar geen geslaagde combinatie …
“Frank for President !”

12:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

12-05-07

Sint-Rembert-Corrida : 10 km in 46'25"

Gisterenavond was Torhout “the place to be” voor de Sint-Rembert-Corrida.
Rond zes uur werd ik opgepikt door Jogginggirl, Patrick en Bernadette om gezamelijk naar Torhout te carpoolen.
Thanks !
Betty Spencer moest werken tot 19u, maar zou zoals alle grote sterren nog afzakken voor de après-run aan den toog.
Een halfuurtje later werden we direct begroet door Koen Vansteenkiste, die net een grote enveloppe met bierbonnetjes in ontvangst mocht nemen van de organisator.
Dit was bijgevolg de man om in de gaten te houden.
Intussen druppelden verschillende bloggers de sporthal binnen : sommigen reeds bekend, voor anderen was het een heel aangename kennismaking.
Ik had min of meer afgesproken om met Bruno samen te lopen.
Toen we nog luidop aan het tetteren waren, was de meute plots weg – ik schat een drietal minuutjes te vroeg – en was het direct zoeken en slalommen naar het juiste ritme.
Onderweg pikten we nog Werner op, ook al een blogger.
Toch handig die rode web-log-shirtjes, die vallen goed op : ik betrapte er me zelfs op dat ik bij elke “rode loper” omkeek of het er ook al geen blogger was.
Bruno en Werner trokken echter goed door, zodat we halfweg in 23’20 doorkwamen.
Ik had al een paar keren teken gedaan dat ze niet moesten wachten op mij, maar blijkbaar was dit het juiste tempo.
Ik ben namelijk een slow starter, een dieseltje, dat pas na een vijftal kilometer zijn motor op gang trekt.
Na zeven kilometer moest Werner afhaken – dwars door Brugge zat wellicht nog in de benen – en werd ik verder gehaasd door Bruno.
Ik was volgens hem zijn omgekeerde haas. Hij werd als het ware vooruitgestuwd door mij, zo kan je natuurlijk alles uitleggen.
Toen hij in de laatste kilometer nog versnelde moest ik toch eventjes passen en kon finishen in 46’25”, bijna 13 km/u.
Naar de normen van Frank Spencer een puike tijd, want ik had vooraf een tijd van rond de 50 minuten in mijn hoofd zitten.
Blijkbaar heeft Julie dan toch vleugeltjes genaaid aan dat knalrode web-log-lopers shirtje.
Na de douche was het zoals steeds aangenaam verbroederen aan den toog met alle bloggers.
De cake kwam deze keer van Sjarlot in ware Petra-stijl en voor de drooglegging van de Leffe-voorraden zorgden we zelf.
Het was ook aangenaam bijpraten met enkele anonieme lezers van dit blogje. Het is altijd leuk om wat feedback te krijgen.
Torhout was een heel leuke wedstrijd.
Bedankt, Koen voor het initiatief en volgend jaar zie je ons zeker terug !

10:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

10-05-07

Sint-Rembert-Corrida te Torhout

Rembert


Morgen staat opnieuw iets leuks op mijn programma, namelijk de Rembertcorrida van Torhout .
Daar debuteert Frank Spencer immers in knalrode web-log-shirt, met dank aan Julie .
Het belooft er super druk te worden, want er zijn al ruim 720 lopers vooraf ingeschreven.
Tel daar nog de last-minute inschrijvingen bij en we komen een stuk boven de duizend lopers uit.
Het zal ongetwijfeld weer gezellig worden in Torhout, want organisator Walter geeft “uit sympathie voor de bloggers” een rondje aan elke web-log-loper en de Koen trakteert er nog ene bovenop uit eigen zak.
Komt daarbij dat ik deze week een laat telefoontje kreeg van Guido om te zeggen dat er vijf Gavertrimmers gratis mogen starten in Torhout omdat wij de Brouwersrun speciaal van datum verzet hebben ten voordele van de Rembertcorrida.
Aangezien ik toch al vooraf betaald had (7 Euro) deed ik de pientere suggestie om mijn bijdrage te compenseren met drankbonnetjes.
Bijgevolg gaat het vrijdag een “bacchanaal” worden in Torhout.
Gelukkig heb ik met taxi Jogginggirl een nuchtere BOB mee.
We zouden beter onze tien kilometer starten vanaf den toog …
Laat maar komen, die Leffe’ s !
In de royale prijzentas zit deze keer voor iedereen een pak van die lekkere biscuits Destrooper.
Bovendien kan je in de tombola een cruise voor twee personen naar Egypte winnen.
Met Jogginggirl in de buurt weet je maar nooit.
Deze kan redelijk goed wedstrijden manipuleren en tombola’s naar haar hand zetten.
Spijtig dat Homer verstek moet geven, zoniet gingen de bloggers met alle prijzen naar huis.

“Place to be” voor de bloggers is zaal de Mast in Torhout : je vindt ons ongetwijfeld … niet ver van den toog.
Join the club !

12:54 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

08-05-07

Leiemarathon, 131 days to go …

Vorige week werd de draad opnieuw opgepikt na een wat trainingsarme periode : er werd 47 km gelopen in 4 sessies, wat niet eens zo slecht is in een after-Rotterdam periode.
Om de motivatie wat op te krikken in een periode tussen twee marathons in en de conditie intact te houden, heb ik efkens gezapped op verschillende loopsites om her en der wat wedstrijdjes in te plannen.
Zo blijven we "in the running" en blijft de focus gericht op mijn volgende target : de Leiemarathon van zondag 16 september.
Volgende wedstrijdjes staan al met stip genoteerd in de spencer-agenda :

- vrijdag 11 mei : de Rembertcorrida in Torhout – 10 km
- zondag 13 mei : 30-km loop te Deerlijk
- zondag 24 juni : Leiecorrida te Lauwe – 12,5 km
- zaterdag 30 juni : Kastelenloop te Izegem – halve marathon
- zaterdag 1 september : Dwars door Izegem – 30 km
Het is ook niet uitgesloten dat ik ergens als “mystery guest out of the blue” op één of andere wedstrijd verschijn.
Dat hangt wellicht van verschillende factoren af : agenda van de familie en kids, klimaat, conditie en goesting.
Wellicht hebben de pientere zielen gemerkt dat er nog wat hiaten en bokkensprongen in dit schema zitten.
You’ ll never know …

12:41 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-05-07

Fotoshoot te Wevelgem


Gisteren ben ik terug gaan lopen bij joggingclub Wevelgem : voor aanvang van de training werd een groepsfoto genomen.
Amai, dat was nogal schuiven en verplaatsen om iedereen netjes op het plaatje te krijgen : de kleintjes vooraan en dan verder opschuiven in meerdere rijen.
Ik kreeg ineens een flash-back over de klasfoto’s van jaren terug. Allemaal netjes lachen naar het vogeltje, “cheese …” en click.
Nu ja, wat wil je met meer dan 200 aanwezige lopers …
Ongelooflijk hoe het lopen in de lift zit in Wevelgem : elke start-to-run sessie is daar precies bingo.
Nu ja, de lopers worden ook uitstekend begeleid : er zijn verschillende tempo-makers volgens het gewenste niveau.
Geen enkele tragere loper wordt aan zijn lot overgelaten.
De snellere lopers lopen extra kilometers, zodat iedereen ongeveer gelijktijdig terug aan het startpunt (sporthal) arriveert.
Deze keer liep ik samen met Lies, een Rotterdam-debutante.
Uiteraard gingen de gesprekken over onze heroïsche marathon van 3 weken geleden.
Blijkt dat ik van alle clubgenoten (6) in Rotterdam de beste tijd neergezet heb : alle andere tijden varieerden van 4u27 over 5u00 tot opgave.
Dat plaatst mijn “mindere tijd” weeral in een ander perspectief.
Lies – een snelle loopster - beweerde ook dat ze niet echt genoten heeft van haar marathon, ze had haar debuut heel anders voorgesteld.
Nu ja, ook die ontgoocheling zal snel wegebben en over enkele jaren nog een voetnoot in een knappe marathoncarrière wezen.
Verder wens ik nog alle web-log-lopers veel sukses in “Dwars door Brugge”.
Geniet maar met volle teugen van “Brugge, die Scone …” !

14:06 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |