23-06-07

Nacht van Vlaanderen – 4u25’30"


Nacht
Moe, kapot, ambiance, krampen, nacht, stokkestijf, tevreden, …
Dat is in een paar kernwoorden kort samengevat het gevoel, dat ik overhoud aan mijn nachtelijke marathon.
Uiteindelijk waren wij toch ruim op tijd van de partij in Torhout : toen ik om 18u00 thuis kwam, stond alles al klaar, zodat ik enkel maar moest instappen om te vertrekken.
Tegen 19u stonden we al paraat aan de sporthal. Tijd zat om alles eens te overschouwen en een praatje te slaan met de aanwezige bloggers en bekenden.
Een uurtje later weerklonk al het startschot.
Klein probleem : ik zou Betty Spencer hazen in haar 10-km wedstrijd, maar gezien wij verschillende nummers hadden, stond zij in een ander startvak iets verderop. Na één km vonden we elkaar terug en begonnen gezamenlijk aan een inhaalrace.
Ik had al snel door dat dit tempo dodelijk zou zijn voor mijn marathon, en na een vijftal km was Betty mij al aan het hazen.
Ik volgde nog een tweetal km haar voetsporen, maar zij ging er van door als een speer.
Na 7 km liet ik haar wijselijk lopen – uiteindelijk zou Betty Spencer finishen in 51’51”, een PR-verbetering van ruim drie minuten. Op haar blogje lees je haar persoonlijk verslag.
Ik besloot om het te hoge tempo wat te laten zakken en vond een groepje, waarmee ik doorging tot het half-marathonpunt (1u58’).
Betty zou me vergezellen met de fiets, maar tegen dat we elkaar terug gevonden hadden, was ik al het 22-km punt voorbij. Vanaf dan had ik een fietsende gezel, die me moed zou inpraten en voor de bevoorrading kon zorgen.
In Handzame was een stukje, waar je lopende tegenliggers zag passeren en zo kon ik verschillende bloggers spotten : Francis, Filip, Achieltje en Anke. Die waren allen al een paar km verder en blijkbaar in heel goede doen.
Net op het keerpunt van 25 km nam Koen - met een fietsende Inge aan zijn zijde - me te grazen en kon ik amper aanpikken.
Ik kreeg wellicht een mentaal tikje, want toen had ik een serieus dipje : ik besloot toen om een stukje te wandelen, om de hartslag weer wat te laten zakken.
Maar het was nog ver, heel ver in de nacht … .
Ik kwam door aan 30 km in 2u57’. Toen wist ik al dat een tijd onder de vier uren – laat staan een PR – niet voor vandaag zou zijn.
De doortochten in de dorpskernen (Werken, Handzame, Kortemark), waar telkens veel volk samengetroept was rond de kroegen en er veel ambiance was, gaven me telkens weer extra moed.
Na km 32 had ik tot mijn eigen grote verbazing Koen weer te pakken. Deze keer waren de rollen omgekeerd en kon hij door krampen niet aanpikken.
De laatste 10 km werden door maag- en darmklachten – ik kon amper iets binnenhouden – nog een ware kalvarietocht.
Had je me een Leffe voor mijn neus gezet, ik had hem ongetwijfeld uitgespuwd.
In de nacht lijken de kilometers ook echt veel langer …
Gelukkig stond een fietsende Betty Spencer aan mijn zijde, zoniet was ik wellicht definitief gekraakt.
Ik heb gisteren een eindeloos respect gekregen voor die ultralopers, die nog twee rondjes van 30 km extra moesten lopen. Ik vond een marathon lopen al "gekkenwerk", crazy nuts ... !
De finish op de Markt van Torhout met duizenden toeschouwers, waaronder Rony van de Gavertrimmers - met dank voor de foto - en zijn vrouwke, was nog een kippenvelmoment om te koesteren.
Kapotgestreden kon ik uiteindelijk finishen in 4u25’30” netto, een tijd waar ik mee kan leven.
De voorbereiding was uiteindelijk toch niet optimaal geweest: een simpele blik op mijn weektotalen leert dat ik na Rotterdam (10 weken geleden intussen) behalve twee dertigers amper heb bijgetraind en je kan die conditie ook niet eeuwig blijven rekken, vandaar het verval op het einde.
Nu ja, een marathon “out of the blue” moet je nooit voor een persoonlijke tijd, maar voor de fun lopen.
Van de andere kan heb ik toch weeral een marathon gelopen en daar ben ik echt wel fier op. De Nacht van Vlaanderen staat intussen toch ook mooi op mijn erelijst : het is een speciale marathon doorheen de nacht, met een prima organisatie en een heel aparte ambiance en sfeer.
Voor u zit bijgevolg een heel tevreden burger.

11:26 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat !!! Proficiat jong, dat je toch doorgebeten hebt.
Het scheelt toch wel een slok op een borrel (lees Leffe) wanneer je vrouwtje naast je rijdt. Dan kan je toch altijd net iets meer. De aankomst in Torhout moet inderdaad een speciaal gevoel zijn. Ikzelf hoop ook ooit eens zover te komen, maar eerst moet ik nog heel veel boterhammekes eten, en eerst nog wat halve proberen te lopen. Ben je volgend jaar opnieuw van de partij?

Gepost door: Hansy | 23-06-07

Knap Proficiat .. dat moet toch een speciaal gevoel geven .. zo in het donker lopen.

Gepost door: Edith | 23-06-07

Je hebt weer een prachtige prestatie neergezet Frank. Wat wil je, met zo'n fietsende haas!

Gepost door: Homer | 23-06-07

Proficiat Proficiat Philippe, knappe prestatie !!!
Out of the bleu in rode blogger outfit, ondanks een minder moment redelijk vroeg in de wedstrijd toch nog doorbijten en aankomen het is niet iedereen gegeven...
De aankomst in Torhout was fenomenaal, met muziek die ongetwijfeld straten ver te horen was en verlicht als een oase in een donkere woestijn... zo'n aankomst na een marathon wil ik ooit ook wel eens meemaken.

Gepost door: Rony | 23-06-07

Waw Dat moet een aparte wedstrijd zijn, die nacht van vlaanderen!
Proficiat met die mooie resultaat!!

Gepost door: Tessa | 23-06-07

de nacht staat op uw palmares ... proficiat!
't was aangenaam om een babbeltje te slaan met jullie ... tot een volgende Out of the blue????

Gepost door: Koen | 23-06-07

Knap Respect, Mr Spencer ! Knappe prestatie daar in "de nacht" !

Gepost door: Jo | 23-06-07

maw na de wedstrijd ook niet meer aan gedacht zenne!

Gepost door: Koen | 23-06-07

respect wow, het dodelijk snel starten is blijkbaar geen goed idee.... ik probeerde je nog te bellen vannacht (we waren op en feestje) maar je was al Leffes aan 't stapelen...

Gepost door: jogginggirl | 23-06-07

Nacht Alweer knap gedaan hoor ! En dan te weten dat lopen bij nacht niet zo makkelijk is. Je erelijst begint zo stilaan een bewonderingswaardige lengte te krijgen...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 23-06-07

Chapeau Frank, dikke proficiat voor uw prestatie. Ge moet het maar doen om enkele dagen voor de wedstrijd te beslissen om een marathon te lopen en dan zonder specifieke voorbereiding. Chapeau!

Gepost door: etienne | 23-06-07

proficiat!!! super gedaan Frank, maar ik had echt niet anders verwacht hoor...Héél knap!!

Gepost door: Ruthje | 23-06-07

Je deed het toch maar weer .... Knap dat je weer een marathon aan je erelijst hebt toegevoegd. Petje af!

Gepost door: M@urice | 23-06-07

top Een uitstekende prestatie Frank!! een dikke chapeau!!

Gepost door: Ronald | 23-06-07

Samenwerking Proficiat Philippe, je hebt het toch maar weer gedaan! 'k Vind het fantastisch hoe jij en Betty samen lopen en fietsen, ongelofelijk leuk!

Gepost door: Julie | 24-06-07

boulevard 44 Jullie waren toch nog iets te vroeg naar huis : raad eens wie de flatscreen tv gewonnen heeft ? taraaaaa !!!

Gepost door: jogginggirl | 24-06-07

NVV Zomaar even een marathon uit de mouw schudden, ik zou het niet kunnen opbrengen.. Ik hoop je in 2008 daar terug aan de start te zien hé..
ps : heb even in mijn archief nog je deelname aan het dreamteam nagelezen, eigenlijk ben je al een soort van BV hé :-)

Gepost door: vince | 24-06-07

mooimooimooi Out of the blue, into the dark !

Gepost door: bob | 24-06-07

heel knap Lijkt me een prachtige wedstrijd. proficiat!

Gepost door: Martyn | 24-06-07

Groot respect Jeetje Frank, alweer de hele 42,2 km gelopen! Ontzettend goed en ook nog in het donker! Lijkt me een hele aparte ervaring. Ook gezellig dat jullie weer vele bloggers hebben gezien en gesproken!

Gepost door: Petra | 24-06-07

mooi netjes gelopen hoor!!

Gepost door: martine | 24-06-07

geen PR ... meer wél heerlijk gelopen ... ongelooflijk dat je zo snel hebt willen (en kunnen) starten! Weeral een ervaring rijker: proficiat Philippe!

Gepost door: geert | 25-06-07

Wie had kunnen denken Wie had kunnen denken dat uiteindelijk Betty het haaswerk zou gaan doen. Een mooi PR van maar liefs 3 minuten. Dat is niet niks.
Voor jou was dat schijnbaar toch net iets teveel van het goede en heeft je dat net opgebroken.
Zelf wel tevreden als ik je verhaal zo lees, maar voor de volgende keer zou ik toch kiezen. Hazen en maar 10 km of niet hazen en op eigen tempo de marathon. Een ding is in ieder geval duidelijk. Je hebt snelheid zat.

Gepost door: Lodewijk | 25-06-07

samengesteld maar 1 samengesteld woord : mooimooimooi

Gepost door: kj | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.