03-07-07

Leiemarathon : 75 days to go !


LeiemarathonGisteren was Betty Spencer jarig en dit werd uiteraard op een passende wijze gevierd.
Voor deze feestelijke gelegenheid heb ik mijn koksmuts opgezet en plaats genomen achter het kookfornuis voor een menu “Scampi Diabolique” op zijn Spencers.
Even een telefoontje naar “S.O.S. Piet” en klaar was Kees !
Nu ja, ik moet eerlijk zijn, koken is nu ook weer zo moeilijk niet, zelfs niet voor Frank Spencer : je neemt een recept en voert letterlijk uit wat er staat.
Je houdt in de tussentijd de klok wat in de gaten en geeft tussenin wat show door een aperitiefje te schenken of wat hapjes te laten aanrukken.
Als het dreigt mis te lopen, heb je nog altijd een teentje look of een scheutje witte wijn om alles wat te camoufleren.
“Piece of Cake” toch, is het niet ?
Vrouwen hebben nu éénmaal een zwak voor kokende mannen en je kan er flink wat “bonus punten” mee scoren.
Maar het dient “in alle bescheidenheid” gezegd en gezwegen : het smaakte heerlijk !
Ook het bijpassend wijntje was lekker : tussen haakjes, wij zijn beiden wijnkenners van het kaliber “zo lang er maar steeds een tweede fles klaar staat, is het al ok …”.
Vanzelfsprekend kwam er achteraf van lopen niets meer in huis.

We zouden het haast vergeten, maar de Leiemarathon komt er in sneltreinvaart aan.
Ik tel nog 75 dagen op mijn Polar vooraleer we weeral aan de slag mogen voor een ritje van 42,195 km langs de kronkelende Leie tussen Deinze en Wevelgem.
Intussen lees ik op de website dat er momenteel 61 inschrijvingen binnen zijn, waaronder – tot mijn groot plezier – reeds 7 bloggers :
Koen Vansteenkiste , Etienne, Yoeri, Bruno, Jogginggirl, en uiteraard Betty en ondergetekende.

Dat brengt me meteen op het idee om eens gezamenlijk af te spreken om een LLD (lange duurloop) – twintigers en in een later stadium uiteraard ook dertigers - af te werken langs de Leie.
Dit wordt dan meteen minder eenzaam – de tijd gaat rapper voorbij bij een losse, ongedwongen babbel – en geeft ons op de koop toe al wat parkoerskennis aan een gezapig tempo (max. 10 km/u).
Uiteraard kunnen andere bloggers of stiekeme lezers – in ruil voor hun anonimiteit – ook inpikken bij deze duurlopen.
Suggesties zijn steeds welkom.
Nèh, en nu ga ik als elke rechtgeaarde Vlaamse burger een vervelend klusje afwerken door mijn belastingsbrief eens beginnen in te vullen.
Subiet ga ik deze nog last-minute binnendragen in ’t Taxatiekantoor.
Have a nice evening ... !

17:50 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

LLD je weet .. je moet het maar laten weten hé ... liefst op zaterdag- of zondagvoormiddag

Gepost door: Koen | 03-07-07

LLD LLD : lastige lange duurloop ? aan het tempo van 10/u zal ik het wellicht lastig hebben.. maar ik zie dat wel eens zitten, zo kan ik misschien tips van ervaren Mlopers opdoen... (leren zwijgen zal de eerste zijn zeker ?)

Gepost door: jogginggirl | 03-07-07

Ik ben dan wel zelf geen blogger... ... en al helemaal geen bekende voor u, maar als er toevallig een 'lange trage' wordt gelopen vertrekkende uit Deinze vóór 20/08, dan wil ik gerust een eindje meelopen : Ik heb op 26/08 een halve marathon voor de boeg, en moet nog wat afstandsloopjes doen.
Ik zal de planning wel volgen op je blog (die ik overigens als een van de eerste dagelijks open! *mouwveeg mouwveeg* :))

Gepost door: Bosmarmot | 04-07-07

OEPS !!!!!!! EEN BEETJE LAAT !!! MAAR TOCH NOG EEN HEEL FIJNE VERJAARDAG AAN JE SCHATJE XXX

Gepost door: katrien r | 04-07-07

gavers inderdaad, die volgende marathon komt gestaag dichterbij ! Voor mij is dit dé NY-marathon ! Lange duurlopen staan reeds ook op het schema. En wie weet, misschien vind ik nog eens de weg terug naar de Gavers ? Tot de volgende !

Gepost door: kj | 04-07-07

Beter laat dan nooit maar wens het vrouwtje van mij ook maar proficiat.

Gepost door: Yves | 04-07-07

SOS Piet jij kan nét zo goed koken als hij maar je loopt veel sneller ... Betty heeft dus goed gekozen!!

Gepost door: geert | 04-07-07

SOS Frank Eerst en voor al, nog een gelukkige verjaardag voor Betty!! Kan ik SOS Frank ook bestellen om hier Scampis te komen maken? Ken je je slotzinnetje al? "En wa eje heleerd? Ten eerste..."
Groetjes

Gepost door: Homer | 04-07-07

LSD...LLD Voor mezelf, in voorbereiding op de IFF-marathon (de week ervoor) ook ideaal om eens een dertiger te doen, bij voorkeur op een zondagvoormiddag bij het krieken van de dag

Gepost door: Steven Trimmer | 04-07-07

Gefeliciflapstaart Betty, alsnog gefeliciflapstaart. En maar op weg naar nog mooiere tijden. En wat de Leiemarathon betreft. Zorgen dat je heel blijft en een goede voorbereiding.
Succes !

Gepost door: Lodewijk | 06-07-07

De commentaren zijn gesloten.