18-07-07

Exit Betty Spencer


haas 2Dedju, ’t is “game over” voor Betty !
Althans voorlopig toch voor de Leiemarathon van 16 september.
Een nieuwe test voor de pijnlijke knie op zachte ondergrond in de Gavers is faliekant afgelopen en geëindigd bij de huisarts.
Gelukkig valt de schade nogal mee : de meniscus en ligamenten zijn ongeschonden en er wordt enkel twee weken loopverbod voorgeschreven ( plus het gebruikelijke icen en gellen uiteraard).
De oorzaak is volgens de arts niet ver te zoeken, namelijk bij de nieuwe loopschoenen.
Toen Betty vorige maand in een Running Center een loop- en voetenanalyse liet uitvoeren, merkte de verkoper op dat het vreemd was dat ze nog nooit blessures had gekregen, omdat de voeten blijkbaar helemaal naar binnen knikten.
De brave man stelde een duur paar “pronerende” New Balance shoes voor.
Zo gezegd, zo gedaan … en vanaf dan zijn eigenlijk de knie-problemen begonnen.
De dokter stelt terecht dat het zinloos was om te veranderen van type (neutrale) schoenen, aangezien ze nog nooit problemen en kwetsuren had gekregen in het verleden.
Moraal van het verhaal, “never change a winning team” en vertrouw nooit een verkoper …
Maar nu ben ik uiteraard mijn loopbuddy in de Leiemarathon kwijt - hoe noem je trouwens een “gehaasde atleet” - en daar gaat ook mijn idee van een rustige marathon op een slakkengangetje.
Nu moet Frank Spencer weer voor eigen rekening lopen en wordt “willens, nillens” terug een tijd (4u00’) op mijn voorhoofd geplakt.
Ik kan me bij een tegenvallende marathon eveneens niet meer verschuilen achter het feit dat ik al dat kopwerk gedaan heb en al die drinkbussen gaan halen ben.
Dedju toch, man, man, man, miserie …

13:09 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ai oei zeg, da's wel jammer. Natuurlijk moet ze die knie laten herstellen, maar de marathon is nog 2 maanden ver, dus wie weet lukt dat toch alsnog, zolang ze maar op de goeie schoentjes traint? 'k Zou toch nog niet te rap opgeven hoor (maar mss ben ik te optimistisch hé).

Gepost door: Ruthje | 18-07-07

jammer voor Betty Pech maar er komen nog wedstrijden waar Betty haar kunnen kan demonstreren. Als alles goed gaat kan ik misschien een pogign doen om u te volgen. 4 uur lijkt me doenbaar.

Gepost door: etienne | 18-07-07

MILJAAR .. das straf zeg , en dat komt al door die schoennen,maar eens de knie genezen kan het mischien toch nog lukken ,je weet maar nooit ,ik duim alvast :-)

Gepost door: katrien r | 19-07-07

oeps achieltje heeft ook zoiets gelijkaardigst meegemaakt

Gepost door: kj | 19-07-07

Ja, wat moet ik daarover kwijt Toen ik begon op een gegeven moment wel overgestapt omdat ik last kreeg met schoenen zonder correctie.
Als je daarentegen al tijden loopt op schoenen zonder correctie en je hebt absoluut geen last zou ik niet veranderen naar een schoen met correctie.

Balen ! Echt balen, maar geloof me. Het gaat over en Betty komt terug.

Gepost door: Lodewijk | 19-07-07

balen!!! balen dat Betty nu af moet haken.. kunnen we die verkoper niet aansprakelijk stellen voor dit persoonlijke leed!! heel veel sterkte met herstellen Veerle!

Gepost door: Ronald | 19-07-07

Volledig voor eigen rekening! Geen uitvluchten! ;-)

Gepost door: Homer | 19-07-07

Ruthje Arme Betty, ik duim dat het snel in orde komt! Je kan misschien met Ruthje gaan trainen, zij is immers ook haar trainingbuddy kwijt, ik lig opnieuw (nog altijd?) in de lappenmand, en voor laaaaang!

Gepost door: Julie | 19-07-07

pr ik zeg lopen voor een pr nu!! Geen excuses meer :-)
Maar ontzettend balen voor betty

Gepost door: martine | 20-07-07

De commentaren zijn gesloten.