23-07-07

ING-Run Oostende – 43’47” – vet PR voor Julie !


Oostende
Gisteren was de familie Spencers (zes stuks) aan de Kust voor een dagje Oostende, waar de jaarlijkse ING-Run plaats vond.
We vertrokken al vroeg in de morgen want om 13u00 nam Marie deel aan de Kids Run (1 km).
Het was haar dagje niet, want net na de start kwam ze licht ten val – niet abnormaal als je al die kids ziet wegstuiven uit de startblokken – en bij aankomst stonden de hemelsluizen wagenwijd open.
We hadden haar de goede raad gegeven om te doseren en zich te sparen tot de laatste 100 meter.
Jammer genoeg heeft ze dit advies heel letterlijk opgevat en er een gezondheidswandelingetje van gemaakt om pas vanaf het Lotto-spandoek de gashendel open te draaien en haar eindsprint in te zetten, zodat ze ergens midden het pak – en totaal niet moe - de finish bereikt heeft.
Soit, je kan haar geen ongelijk geven …
Daarna konden Betty, die niet meeliep om haar geteisterde knie te sparen, and kids hun hartje ophalen in het grote zwembad vlakbij de finish, terwijl ik ruim de tijd had om me klaar te maken en te socializen met de aanwezige bekenden en bloggers.
Voor deze ene gelegenheid maakte ik de transformatie naar vrouw en ging ik door het leven als Julie Mestdagh.
Helaas voor Frank Spencer en alle andere vrouwen werd ik de toegang tot de vrouwenkleedkamers ontzegd.
Ook het douchen zal voor een andere keer zijn ...
De wedstrijd zelf dan : aangezien ik met Julie’s nummer liep wilde ik - ondanks de zware duurloop van zaterdag (26,5 km) in de benen - absoluut geen mal figuur slaan in Oostende.
Ik stond in het startvak samen met Christophe en Koen, maar die stoven onmiddellijk weg.
Voor mij volstond het om de vrouwen een beetje in de gaten te houden en er een strak tempo op na te houden.
Het ging echter verbazend goed vooruit : tussen km vier en zeven stond de strakke wind wel pal op kop, maar na het keerpunt op de Zeedijk kon ik nog vele lopers inhalen om te finishen in 43’47” netto.
De afstand was wel niet exact 10 km – Garmin spreekt van 9,6 km –maar ik haalde toch ruim 13 km/u en dat was ook de eerste keer dit jaar.
Een tijd waar ik heel tevreden mee was en blijkbaar een vet PR voor ons Julie.
Na de wedstrijd konden we nog wat nakaarten bij een frisse Grimbergen met een prima rockbandje op de achtergrond.
De anti-climax kwam bij de terugrit – nadat we onderweg nog een hapje hadden gegeten - op anderhalve km van thuis.
Vlak voor onze neus begon een motorrijder te slippen over een vluchtheuvel, knalde twee paaltjes omver en maakte een zware smak tegen het asfalt, terwijl zijn motor vijftig meter verder weg in de gracht doorgleed.
Betty heeft dan meteen de 100 gebeld en met haar medische achtergrond en Rode Kruis-ervaring de eerste zorgen toegediend : de man was er erg aan toe.
Zijn rechterbeen lag in een heel verkeerde houding en hij bloedde gevaarlijk uit zijn mond.
Gelukkig waren de hulpdiensten snel ter plekke en mocht ik als getuige mijn verklaring gaan afleggen in de politie-combi.
Hopelijk haalt de onfortuinlijke man het nog …
Zo zie je maar, het kan heel rap gedaan zijn !
Met vier kleine kinderen in de wagen – die met hun rijke verbeelding de hele tijd vragen stelden – was dit toch wel een serieuze afknapper en domper na een heel plezante dag aan de Vlaamse Kust.

12:43 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Oei Inderdaad, een spijtig einde van een anders mooie dag. Hopelijk heeft jullie hulp toch nog iets kunnen betekenen voor die mens. Je mag er eigenlijk niet aan denken hé ...

Gepost door: Koen | 23-07-07

Ai Dat doet een mens inderdaad relativeren.
Bij de aankomst zag ik nog net een weblogloper passeren, Koen vertelde me dat jij het was. Maar je was al weg.

Gepost door: Fré | 23-07-07

250.000 gefeliciteerd met je kwart miljoen bezoekers ! Verder spijtig voor Betty, en courage voor uzelven... Ik mag de hoop dus opbergen om nog met u te trainen zeker ? Vorige zondag heb ik me redelijk snel herpakt na B's demarrage (wat vloeibare ovomaltine aan de mais geschonken) en gisteren heb ik in Nederland een 26'er op rustig tempo gelopen (zonder sjouwer of Don bosco aanvallen)... Wat je voorstel 15 leie heen en terug betreft : ok voor mij (maar gezien je nu wel PR ambities hebt, weet ik niet of ik wel mee zal kunnen...). Is in elk geval praktischer dan bezweet op een trein te moeten wachten in de gietende regen of zo iets... Geef maar seintje !

Gepost door: jogginggirl | 23-07-07

Jammer Inderdaad spijtig dat jullie mooie dag zo moest eindigen, hopelijk kan die man vlug herstellen!! Proficiat met je prestatie in Oostende!

Gepost door: Muriel | 23-07-07

proficiat met jullie koelbloedig optreden. Gelukkig dat jullie er net aankwamen, voor die mens kan dat het verschil tussen leven en dood betekenen. Ook ik heb EHBO cursus gevolgd, maar je weet nooit hoe je in een echte noodsituatie zult reageren. Proficiat voor jullie koelbloedig optreden.
Tot slot ook nog proficiat gewenst met je hele goede tijd. Daar kan ik alleen maar van dromen.

Gepost door: Hansy | 23-07-07

oef ten eerste proficiat met je knappe tijd in Oostende, ten tweede: die man mag zich gelukkig prijzen dat jullie net passeerden! Knap dat jullie hem zo hebben kunnen helpen!

Gepost door: Ruthje | 23-07-07

Oostende Weeral een knap verslag en een knappe wedstrijd Philippe ! Jammer van dat spijtige incident.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 23-07-07

knap Knappe prestatie Julie euh Frank. Tot in den draai

Gepost door: etienne | 23-07-07

Pruik? Merci Frank, heb ik een vet PR zonder er ook maar iets voor te doen, leuk! MAar waar is die pruik? Brrrr;... dat ongeluk klinkt maar vies, knap dat Betty nog de moed had om die persoon te helpen, ik zou ernaast flauw gevallen zijn denk ik!

Gepost door: Julie | 23-07-07

Je liep dan wel met Julies naam, maar daar hield dan ook alle gelijkenis op hoor!
Knappe prestaties van de Spencers, zowel op sportief als medisch vlak!

Gepost door: Homer | 23-07-07

Hey Frank Spencer, De wedstrijd was inderdaad vaak met de wind op kop en dat is knap lastig. Het was wel leuk om met jou en Koen in het startvak te staan, al pratend is het wachten toch aangenamer. En het deed ook wel goed om de hele familie Spencer te horen juichen aan de finish, fijne familie zijn jullie eigenlijk wel. Tot de volgende.

Gepost door: Christophe | 23-07-07

oost (einde?) Frank, wat goed van Betty zeg ! Maar als ik me niet vergis is zij eigenlijk verplicht de eerste hulp toe te dienen, niet ?
Ik heb ook al eens tzelfde meegemaakt :
op een avond E40 richting Oostende kom ik 3 Hells Angels tegen. Ze haalden me in. Aangezien ik wel een beetje gefascineerd ben door moto's (heb er zelf geen hoor) besloot ik hen wat te volgen. Ik dus versnellen en een 100tal meters achter hen. 5tal minuutjes later komen er 2 moto's (geen HellsAngels) bij hen rijden. 5tal minuutjes later steekt een HellsAngel plots zijn voet op (waarschijnlijk om te salueren naar zijn kompanen) Waarop hij plots controle verliest en aan 130km/u links tegen de vangrails (beton) schuift en verder glijdt langs de autostrade naar rechts. Ik plots afremmen en uitwijken, samen met auto rechts van mij (ik reed op middenste rijvak) Anders reed ik over diene gast ! Man man man, dat scheelde niet veel. Ik vertagen maar niet gestopt (zijn kompanen inmiddels wel) Het zag er spectaculair uit maar ik vermoed dat hij niet ernstig gewond was (immers : schuiver en hij had motopak aan) Jawadde, dat was close ! Inderdaad, zo zie je maar...

Gepost door: kj | 24-07-07

Julie/Frank/Philippe Oh en dan vergeet ik Maria....goed gelopen zeg! Je vorm blijft toch maar super, hoe doe je dat toch?
Wat een verschrikkelijk ongeval! Fijn dat Betty kon helpen. Niet echt iets voor de meisjes om te zien...
Greetings vanuit Trois Montagne

Gepost door: Petra | 24-07-07

Julie Jemig Julie, wat ben je veranderd... wel heel netjes gelopen.. maar wat een dramatisch einde.. ik hoop dat alles goedkomt met de motorrijder

Gepost door: Ronald | 24-07-07

Proficiat Goed gelopen, seg! Proficiat! Spijtig van de afsluiter...

Gepost door: Carmen | 26-07-07

Een domper "Julie", toch wel een domper op zo'n mooie race.
Doet een mens wel goed als je de laatste kilometers alleen maar mensen inhaalt.

Gepost door: Lodewijk | 29-07-07

De commentaren zijn gesloten.