03-08-07

Oranje boven : Uitwaaien op de Waddeneilanden


waddenzeezeehondGisteren heb ik de laatste hand gelegd aan onze reisplanning.
Het grote voordeel van te werken terwijl iedereen in verlof is, is dat je zelf de luierik mag uithangen, terwijl iedereen terug aan de slag moet.
Haha, onze wraak zal zoet zijn …
We hadden al verteld dat we eind augustus met het ganse gezin Spencer voor een tiental dagen gingen relaxen op Djerba : lekker languit op een strand liggen met een cocktail in de ene hand en een Leffe in de andere hand en af en toe een frisse duik nemen.
Maar ook de week ervoor zijn de kids op kamp met de jeugdbeweging en zijn we bijgevolg een volledige week kinderloos.
Dan wordt het plots heel stil in dat hektische huis Spencer en keert de volstrekte rust terug.
Het ultieme tijdstip om de batterijen terug op te laden.
Begrijp me niet verkeerd, hé : onze meiden zijn “schatjes” en we zien ze altijd doodgraag terugkeren, maar als ze eens allen het huis uit zijn, hebben we weer tijd – al is het maar een paar dagen - voor elkaar : dat zijn steeds heerlijke momenten om te koesteren.
Meestal boeken we dan een last-minute of plannen een city-trip – de kinderen hebben daar toch minder aan – maar dit jaar stond in de agenda voor de derde week van augustus nog een wit vlak en een grote leegte.
Dus heb ik na lang wikken en wegen een weekje Nederland geboekt.
Wie deze blog al een tijdje volgt had allicht al een klein vermoeden dat ik een voorliefde koester voor onze Noorderburen.
“In tempore non suspecto” supporterde ik – tot afgrijzen en onbegrip van mijn kameraden - bij voetbalkampioenschappen al voor Oranje.
Zelfs al misten ze af en toe één of meerdere penalty(s) :-)).
Ook de aparte directe stijl van communicatie en de Hollandse gezelligheid kan me wel bekoren.
Slijm, slijm, siroop, mauw veeg … ’t zal gaan, hé slijmbal Spencer !
Ik weet uiteraard dat boven de Moerdijk stiekem wordt meegelezen op dit bescheiden blogje :-), hahaha …
Maar nu gaan we het gat in de vakantieplanning opvullen door een viertal dagen uit te waaien om tot rust te komen op de Waddeneilanden in het hoge Noorden (Ameland).
Op de flyer van het hotel staat zelfs een “lopende jonge blondine”, dus gaan de loopschoenen zeker in de tas en zal er ongetwijfeld een duurloopje gehouden worden op de Waddeneilanden.
Tips voor een pittig parcours zijn altijd welkom !
We gaan dus op hoogtestage – in het hoge Noorden van Nederland – al zal dit wellicht niet merkbaar zijn aan de rode bloedlichaampjes.
We ronden ons weekje Nederland af met een weekendje Rotterdam.
Ik heb die bruisende stad al twee jaar na elkaar via een gezondheidswandelingetje van 42,195 km verkend, maar zou nu ook eens “the real Rotterdam” willen ontdekken.
Ik kijk er al naar uit.
Zowel op de Waddeneilanden als in Rotterdam resideren we in een Golden Tulip Hotel.
Bij terugkeer pikken we de meiden Spencer terug op bij hun kampplaats in Zutendaal, waar de slotdag altijd gepaard gaat met een barbecue.
Daarna is het wellicht gedaan met de heilige rust ten huize Spencer, maar enkele dagen later wacht ons al een nieuwe trip.
Om af te ronden blijf ik eventjes in de “Oranje boven”-sfeer : morgen gaan we nog een concertje meepikken op de Burg te Brugge.
Op die mythische plek, waar de finish van de Guldensporenmarathon ligt, treden The Scene op, de groep rond opperhoofd en charismatische figuur Thé Lau.
De Nederlandse band, die in hun glorietijd wellicht populairder waren in Vlaanderen dan in Nederland geven er een concert ten beste naar aanleiding van hun reunie-tour.
Voor onze vrienden Nederlanders onder jullie : wip gerust eens over de grens, want het optreden is gratis … :-).
"Blauw , blauw, blauw ..., keer ik terug naar jou ..."

Ameland

12:42 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Reisplannen Mooie reisplannen .. geniet vooral van de rust ... en terugkeer van de meisjes.

Gepost door: Edith | 03-08-07

eropuit Dat ziet er allemaal heel leuk uit. Geniet er maar van want in september begint dan het gewone leven terug.

Gepost door: Marc | 03-08-07

wilhelmus al geoefend ? hup holland hup, laat de leeuw niet in z'n hempie staan.... Stel het wel é ! als je nu nog van eiland naar eiland onderwaterloopt, kun je weerstandtrainen intss...

Gepost door: jogginggirl | 04-08-07

Het kot vrij hebben daar mag iedereen van genieten wanneer die kans zich voordoet. De kids amuseren zich geweldig dus waarom zouden de ouwkes dat dan ook niet doen? Nou geniet van je vakantie bij de keesjes en de broodjes kroket :-)

Gepost door: Smurfineke | 05-08-07

De commentaren zijn gesloten.