15-10-07

Eindhoven – opnieuw PR voor Betty !

weblogloper
Gisteren was de lang verwachte dag eindelijk aangebroken en stond het rode web-log-lopers legioen massaal aan de start van de (halve) marathon van Eindhoven.
Wij (dit zijn Veerle Jogginggirl, Roadrunner Jan, Betty en ondergetekende) waren dan na wat over en weer gemail dan toch een uurtje eerder vertrokken naar Eindhoven om zonder stress aan de start te raken.
Nadat de formaliteiten (inschrijven, omkleden, shuttlebus, etc ...) in de TU/E verbazend vlot verlopen waren stonden we al om halféén op het parcours, net op tijd om de doortocht van de meeste bloggende marathonlopers mee te maken.
Amai, iedereen zat blijkbaar nog goed op schema en dat ging verbazend goed vooruit ...
Daarna was het tijd voor een groepsfoto en mochten we ons klaar maken, samen met zevenduizend andere lopers, voor de start van de Halve Marathon.
Vier minuten na het startschot konden we eindelijk over de chipmatten lopen. Ik bleef samen met de twee Veerles (“hazen” is niet het goede woord, want in dergelijke drukte liepen er duizend hazen voor ons, we liepen dus eigenlijk gewoon samen).
In de aanvangskilometers had ik het zelfs wat lastig : ik ben een diesel en heb eigenlijk vijf kilometer nodig om de benen rond te krijgen.
Het was intussen behoorlijk warm geworden en door het vele zigzaggen en terug optrekken draaide het “in den beginne” wat stroef.
Iets voor halfweg verloren we Veerle, Jogginggirl, die toen eventjes een dipje had en gingen we met twee verder. We hadden toen quasi exact dezelfde tijd als een week geleden bij het PR in Kuurne.
Betty zat nog goed en ik voelde me op het eind steeds beter worden.
Het publiek was ook super enthousiast : over de ganse lengte van het parcours rijen dik, aan elke hoek van de straat stond een bandje te spelen of dreunden de housetonen door de boxen.
Wat een warme sfeer, en dan bedoel ik voor één keer niet het lekker warme weertje.
Lopen in Nederland is steeds een belevenis : wat een verschil met het Belgisch sfeertje.
Vooral op het einde toen we het centrum van Eindhoven terug binnenliepen was het bijna drummen om nog door het publiek heen te komen.Het was net het “Tour de France-gevoel”, wanneer de renners de Alpe d’ Huez oprennen.
Ik moest me als een Mozes – met Betty in mijn kielzog – met een stok door de waanzinnige mensenzee klieven.
Een vijfhonderd meter voor de finish was ik haar bijna nog kwijtgeraakt, heb dan nog eventjes gedribbeld om ze net voor de matten terug te vinden.
Na 1u57’02” konden we gezamelijk over de chipmatten lopen : alweer een kleine minuut van haar PR.
Als ze er nu elke week een minuut van afknabbelt, dan heeft ze me tegen Kerstmis al te grazen genomen.
Na de wedstrijd was het vooral verbroederen met de aanwezige bloggers : ik ga geen namen noemen – vooral om er geen te vergeten – maar ik geloof dat we de meesten zomaar gewoon tegen het lijf gelopen zijn ergens in Eindhoven, zonder voorafgaande afspraken.
In de drukte was het trouwens een onbegonnen taak om iets te regelen.
Na een verdiend pintje aan de TU/E mochten we nog ruim twee uren tevreden huiswaarts rijden.
Eindhoven was op alle gebied een geslaagde dag.
De teller van onze Make a Wish –actie is weer gevoelig gestegen.
Bedankt, web-log-lopers !

09:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Super Wat een dag daar in Eindhoven! Prachtig hoe je de beide Veerle's door de drukke straten van Eindhoven loodste. Dat laatste stuk was leuk hè, maar wel smal, met al die mensne die maar bleven roepen. Heel mooi.

Gepost door: Petra | 15-10-07

't Was idd onbegonnen werk om met iedereen af te spreken of tegen te komen. Ik moet jullie ook net gemist hebben bij de finish. Proficiat ook voor Betty.
En idd een prachtige sfeer.

Gepost door: yves | 15-10-07

Ik las dat je een echte picknik bij had. Das nog eens een idee voor een volgende keer. Rood/wit ruitjes dekentje, mand met stokbrood, kaas, flesje wijn... Ik zorg er volgende keer in Eindhoven voor. Dan moet je wel beloven dat je even halthoud he!!

Gepost door: Homer | 15-10-07

de man met de picknickzak Knap gelopen alweer Philippe, en dat met een picniczak ;-) Leuk dat jullie erbij waren gisteren, 't was een leuke bende!

Gepost door: Julie | 15-10-07

en smaken de pistolets met americain deze middag ????

Gepost door: jogginggirl | 15-10-07

super! jammer dat ik moest wekren had het leuk gevodnen om jullie weer te zien!

Gepost door: martine | 15-10-07

bunny ...mijn naam is haas....
Weer super werk van super dhr spencer !
(uiteraard ook een schitterende verdienste van Mevr Spencer ;-)

Gepost door: kj | 15-10-07

Wat een dag! Wat een dag in mijn geboortestad! Leuk jullie ook onderweg al rennende nog een keer tegen te komen.

Gepost door: M@urice | 15-10-07

super Betty Jawadde, ik denk dat je zze té goed verzorgt ;-)

Gepost door: geert | 15-10-07

knap dat je zo graag haas speelt!
en telkens ervoor zorgt dat Betty een pr loopt!

Gepost door: Koen | 15-10-07

duizend hazen inderdaad er liepen daar veel hazen , maar er liepen toch mooie konijnen rond ook hoor !!!! Nog eens bedankt voor het vervoer , als ik eens moet hazen moet je maar eens een seintje geven .

Gepost door: roadrunnerke | 15-10-07

Supergezellig Weeral een nieuwe pr. ja Betty kan er wat van. Petje af voor al die prestaties.

Gepost door: Smurfineke | 15-10-07

tooppp geweldig. Wat een sfeer daar in Eindhoven! Gefeliciteerd Betty en Frank!

Gepost door: Ronald | 15-10-07

rappe madam hey Philippe, dat hebben jullie weer goed klaargespeeld ...dat wordt een 'rappe madam' hé die Veerle, volgend zal zij jou hazen ... goed bezig !

Gepost door: Bart | 15-10-07

Ook bewonderenswaardig. Voor al dat haaswerk verdien jij toch ook een pluim. Proficiat. Jammer dat we mekaar niet lang hebben kunnen spreken maar dat lukt vast wel nog eens een volgende keer.

Gepost door: Christophe | 15-10-07

leuk 't was weer tof in Eindhoven. Spijtig dat we snel naar huis moesten omdat de kids reeds (te) lang alleen zaten. Knap "gehaast" voor je vrouwtje !

Gepost door: patrick | 15-10-07

Weeral knap haaswerk. Misschien moet je toch eens navragen wat die professionele hazen krijgen ? 't kan een interessante bijverdienste worden.

Gepost door: philippe | 16-10-07

HLZHI Een mooie dag uit het leven van de familie Spencer. Mooie prestatie van Betty trouwens!

Gepost door: Wim | 16-10-07

De commentaren zijn gesloten.