30-10-07

Kuitblessure


De Spencers zijn terug na een ontspannend verlengd weekendje Nieuwpoort.
Het weekend was uiterst Bourgondisch, op loopgebied was het helaas een stukje minder …
Zaterdag stond er een duurloop van anderhalf uur op mijn programma : dat betekende voor mij 45 minuten op het strand lopen (van Nieuwpoort tot Koksijde) en rechtsomkeer maken.
Na mijn keerpunt voelde ik echter mijn linkerkuit geleidelijk aan verkrampen : lopen door het mulle zand ging nog net, maar ’t werd steeds moeizamer.
Bij aankomst aan ’t appartement was ik al aan het trekkebenen en voelde ik al dat het niet echt pluis zat : wellicht heb ik een kleine verrekking opgelopen in de kuit.
Bijgevolg sta ik momenteel enkele dagen op loop-non-activiteit.
Echt dramatisch is dit niet, aangezien mijn volgende wedstrijd, de Louis Persoons Maraton van Genk (13/01), nog ruim tien weken veraf is.
Die marathon is dan ook nog geen echt hoofdobjectief, maar eerder een lange training voor Rotterdam 2008.
Maar toch, ik was net aan mijn nieuw schema begonnen en ik moet weeral beginnen schrappen en bijsturen.
Dat is toch enigszins vervelend.
Nu ja, ik kan nu ook weer niet echt klagen : in mijn ganse loopcarrière ben ik al gespaard gebleven van ernstige blessures.
Als minder snelle jogger loop je uiteraard ook minder risico en na enkele dagen ‘recup’ kan ik er meestal terug tegenaan.
Laat ons hopen dat het deze keer opnieuw rap vergeten is.
Always Look on the Bright Side of Life …

13:13 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

26-10-07

Uitwaaien aan zee


Mfinishvoor%20siteHet bloggersweekend belooft alvast een geweldig weekend te worden.
Na een oproep van Running Ronald begon ook het “oranje legioen” op te rukken richting Saint-Sauveur.
Zo kwamen de inschrijvingen in een stroomversnelling terecht en raakt onze vakantiehuisje Déflière natuurlijk snel vol.
Op dit moment heb ik nog één kamer over voor een snelle beslisser en verder leg ik een reserve-wachtlijst aan voor de twijfelaars.
Maar “vol is vol” : we hebben maar 28 bedden en bij een eerste telling kom ik al aan 16 volwassenen en 11 kinderen.
We kunnen wel een slaapkussen of veldbed extra plaatsen, maar dit is uiteraard niet oneindig rekbaar.
Het eerlijkste principe is “wie eerst komt, het eerste maalt …” met dien verstande dat ik dan best een voorschot vraag : wie dan niet betaalt tegen een bepaalde datum, geeft bijgevolg zijn kamer terug vrij.
Ik stuur daaromtrent volgende maand wel een mailtje naar de personen op mijn lijstje (cfr. kadertje hier links op mijn blogje).

Deze week ben ik dan begonnen met mijn twaalf weken-schema in voorbereiding naar de Louis Persoons Maraton van Genk (13/01).
We hebben deze week bijgevolg al heel wat zweet gelaten : gisteren stond er een uurtje lopen op het programma.
Aangezien we beiden een vrije dag hadden, zijn we richting Oostende getrokken voor een strandloopje van ruim 10 km.
Er stond nogal wat wind, maar het voelde geweldig aan : de wind, de krakende schelpen en de zilte zeelucht zorgen immers steevast voor een apart gevoel.
Achteraf gingen we relaxen in ’t zwembad van Oostende : we lagen minutenlang in een heerlijk brubbelbad om de spieren te ontspannen.
Naast ons was Marino Vanhoenacker baantjes aan het trekken : je weet wel, de vijfde plaats van de “Iron Man in Hawaï”.
Ik ben maar diep onder het water gedoken, want het verschil in body en spiermassa met Frank Spencer stak werkelijk af, om maar van mijn zwemcapaciteiten (baksteenslag) te zwijgen.

Het komende verlengd weekend zit de familie Spencer opnieuw aan de Kust, dit keer in Nieuwpoort.
Als je er een eenzame loper op het strand ziet lopen, dan moet je maar een keer zwaaien.

Ah ja, nog een gouden tip, je kan weer inschrijven voor het Dreamteam 2008 van Runner’s World.
Er zullen wel opnieuw duizenden kandidaten zijn, maar wie niet waagt, blijft maagd …
Waag je kans en treed in de voetsporen van Frank Spencer !

12:44 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24-10-07

Bloggersweekend te Saint-Sauveur : “we gaan ervoor !”


vakantiehoeve-living2_grBedankt voor het enthousiasme en de eerste inschrijvingen voor het bloggersweekend.
In eerste instantie was de respons niet onmiddellijk overweldigend – ik had ook niet anders verwacht -, maar toen de eersten hun komst bevestigden, zag je het lijstje toch druppelsgewijs aangroeien.
Nog andere bloggers betoonden interesse, maar vonden het ‘medio oktober’ toch nog iets teveel op voorhand om toe te zeggen.
Daar heb ik uiteraard alle begrip voor : eind april 2008 is momenteel nog voor iedereen, ook voor Frank Spencer, “een ver van mijn bed-show”.
Van de andere kant, als je een “populair vakantiehuisje” wil boeken, moet je uiteraard niet wachten tot de maand ervoor : ik zit dan ook met een “deadline” en moet een voorschot betalen tegen ten laatste 1 november.
Ik moest bijgevolg toch enige zekerheid hebben en enkele namen op mijn lijstje, zoniet zag ik mijn optie en voorschot royaal de mist ingaan ...
Ik ga dus mijn nek (een heel klein beetje) uitsteken en er maar van uitgaan dat ons huisje tegen april ‘08 wel vol(ler) raakt en ga bijgevolg de optie verzilveren.

Ik heb “off the record” ook wel wat contact gehad met enkele “afwachtende bloggers” en de meest gehoorde reden was dat men zelf enthousiast was, maar de niet-lopende partner een heel stuk minder.
Ik besef uiteraard ook dat het ideetje kort na Eindhoven gelanceerd wordt en dat het al een drukke periode geweest is voor de partners.
Je kan hun inbreng ook niet eindeloos rekken : ’t is geven en nemen.
Je merkt trouwens aan de eerste inschrijvingen dat het bijna allen “lopende & bloggende” koppels zijn.
Misschien moeten we het wel anders verwoorden : we kunnen thuis nog meer de nadruk leggen dat we dit weekend eens niet constant over lopen gaan praten en aan bloggen zullen denken.
“Neen, er is geen wireless internet, noch een surfhoek in het huisje aanwezig :-)”.
We kunnen wellicht beter het accènt verleggen op het “gezellig samenzijn” met lekker eten, glaasje wijn, een foto-zoektocht, een kwisje en spelletjes voor de kids.
Iemand vroeg “een concreet programma” om de partner alsnog over de brug te krijgen.

Ik kan die mensen alleen maar aanraden om het weekend ‘blank’ te houden op de agenda en nog eventjes de kat uit de boom te kijken tot alles een beetje concreter wordt.
Natuurlijk niet te lang wachten, hé, want “vol is vol” !

Nog anderen verkiezen om een deel van het weekend mee te maken wegens werkomstandigheden : dat kan uiteraard, mits een verdeelsleutel kan alles achteraf wel verrekend worden.
Niets belet zelfs dat jullie het wedstrijdje meelopen, aansluiten bij de bbq in het vakantiehuisje en ’s avonds nog naar huis rijden.
Alles kan, niets moet ...

Ga trouwens gerust eens surfen naar de website van “Hoeve Déflière “ : het is echt een schitterend vakantiehuis met alles erop en eraan !

Ik heb hier – links op de blog – een permanent kadertje geplaatst met de recente stand van zaken.
Af en toe ga ik nog eens een herinnering plaatsen en kunnen we hopelijk het lijstje verder aanvullen.

Ben je nu al overtuigd ?
Join the club en laat een reaktie na onder het motto : “hoe groter de meute, hoe meer leute ...”

Ik ga “het item” voor mezelf ook een beetje laten bezinken : we hebben trouwens nog een half jaar voor de boeg om een programma uit te werken en van alles te regelen.

Dus vanaf morgen weer loop-berichtjes, want met de Louis Persoons Marathon over 80 dagen, blijven we uiteraard niet bij de pakken zitten.

18:04 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-10-07

Bloggersweekend ?


vakantiehoeve01099_grHuh, bloggersweekend, wazda nu weer … ?

Neen, de web-log-lopers zijn inmiddels uitgegroeid tot een hechte groep enthousiaste lopers.
Tijdens web-log-lopen en na de knappe Make-a-Wish-apotheose te Eindhoven kregen we het illustere idee om eens met enkele bloggers en familie samen een vakantiehuisje te huren voor een weekend.
Hallelujah …
Op dit blogje heb ik een tijdje geleden al eens een strootje laten vallen en gepolst naar eventuele interesse : er waren toen heel wat enthousiaste reakties.

Het idee was om ergens “te lande” een vakantiehuisje voor een weekend – vrijdagavond tot zondagavond – integraal voor de bloggers af te huren.
We zouden er “ter plekke” een regionale kleinschalige loopwedstrijd uitkiezen naar éénieders vermogen – uiteraard ook toegankelijk voor niet-residerende bloggers - en dan verder verbroederen tussen pot en pint, terwijl de eventuele kinderen buiten spelen in de ruime speeltuin.
Om de innerlijke mens te versterken en de calorieën terug aan te vullen kunnen we een pasta-party, kaas- en wijnavond en-of barbecue houden.
Er kan uiteraard ook voor animatie en een gevarieerd programma gezorgd worden.
Alle kosten en taken worden volgens een verdeelsleutel berekend zodat ook dit aspect nogal meevalt.

De hoofdbedoeling is uiteraard het “gezellig samenzijn”.

Vandaar dat we eens gaan rondneuzen zijn en na wat brainstormen uiteindelijk op dit voorstel gebostst zijn :


BLOGGERSWEEKEND TE SAINT-SAUVEUR VAN VRIJDAG 25 TOT EN MET ZONDAG 27 APRIL 2008.


Waarom Saint-Sauveur ?


Het ligt temidden het schilderachtige “Pays des Collines” (noord-Henegouwen) nabij Ronse en is toch voor iedereen min of meer vlot bereikbaar.
We kunnen er lopen op het favoriete glooiende trainingsparcours van Christophe en Muriel.
We hebben er een mooi en comfortabel gloednieuw vakantiehuisje gevonden tegen een heel democratische prijs : voor alle praktische info en sfeerbeelden , surf naar Vakantiehoeve Déflière .
De accommodatie ruikt nog naar nieuw en je vindt er een luxueuze keuken, elf ruime slaapkamers, kraaknette sanitaire blokken, een complete bar en ook voor de kinderen is er een speeltuin met ruime mogelijkheden.


Waarom eind april ?


Tja, het is uiteraard onmogelijk om een datum te vinden die voor iedereen past, maar eind april zijn de belangrijkste voorjaarsmarathons (Parijs-Rotterdam-Antwerpen) achter de rug, terwijl mei de Communiemaand bij uitstek is en juni een examenmaand is.
Vroeger (risico op slecht weer) en later boeken (grote vakantie) is ook al een mindere optie.
Trouwens, als je iedereen laat meekiezen, krijgen we tientallen suggesties, en zien we door het bos de bomen niet meer.


Wat gaat dit kosten ?


Normaal gezien valt dit best mee : alle kasticketjes en onkosten (food and non-food) worden op zondagavond verzameld en berekend volgens een verdeelsleutel : bvb. volwassene (1) – kinderen van 3 tot 15 (1/2) – kinderen onder de 3 jaar gratis.
Bij definitieve inschrijving vragen we best een voorschot van € 42 per volwassen en € 21 per kind – om in de marathonsymboliek te blijven.
De opleg of eventuele teruggave kan dan “ter plekke” geregeld worden.


Laat ons gerust weten wat je van dit idee vindt.

Heb je interesse, laat dan een reaktie na of stuur een – vrijblijvend – mailtje, zodat we dit voorstel verder kunnen uitwerken, graag tegen 1 november teneinde onze optie te confirmeren of te annuleren.

Voor ons is het ook koffiedik kijken want enthousiaste reakties zijn niet onmiddellijk te vertalen naar concrete inschrijvingen.
Indien er geen interesse is – no hard feelings, voel je absoluut niet verplicht, hoor – we kunnen alleen maar proberen : dan stationeren we dit idee’tje terug in de embryonale frigo tot een volgende gelegenheid.

Bij massale interesse ( ?) : er zijn 28 slaapplaatsen, dus wie tijdig zijn voorschot betaalt mag mee op weekend : joehoe …


update :
hebben al hun komst bevestigd :

Frank Spencer
Betty Spencer en vier kids
Elastimam
Homer
Roadrunner Jan met echtgenote en drie kids
Petra en Erik Schoon en Spot
Tinneke
Running Ronald met Miranda en twee kids
Bjorn Paree
Ronnie en Janna
Marathon Geert met Tania en twee kids
Christophe en
Muriel zonder overnachting, wonen op een boogscheut van het huisje.

Join the club !

Er is ook al interesse vanuit Nederland en nog anderen vragen nog wat extra bedenktijd ...


vakantiehoeve01513_gr

07:02 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-10-07

Chérie – Chéri wedstrijd te Luigne


BOSQUET2007-063-blogGisteren hebben Betty Spencer en ikzelf in een impulsieve bui nog eens aan een wedstrijdje deelgenomen:
De Chérie – Chéri –wedstrijd te Luigne (nabij Moeskroen, ongeveer 15 km van hier).

Voor alle duidelijkheid : dit is geen concours om zo veel mogelijk liedjes van Eddy Wally te kwelen, maar een loopwedstrijd over 8 km voor koppels.
Om geldig in de uitslag te komen moet je "hand in hand" over de meet komen : ’t is een "arrivée main dans la main".
Een simpele blik op de uitslag van vorig jaar leerde ons dat we met onze huidige conditie een podiumplaats konden versieren om de poepsimpele reden dat er toen maar drie koppels aan de start verschenen.
Mis poes, gisteren hadden 18 koppels de weg gevonden naar het landelijke, maar o zo heuvelachtige Luigne.
Het winnende koppel liep zelfs ruim 15 km/u !

Om 15 u namen we de start en we hadden ons voorgenomen om aan 12 km/u te lopen : wel, we hebben dat amper één km volgehouden.
Vooreerst was het parcours erg zwaar en ten tweede had Betty nu eens een mindere dag, want ze raakte bij momenten amper vooruit.
Jammer, want ik had erg goede benen.
Wellicht heeft haar royale bloedgift van woensdagavond daar wel iets mee te maken.

Om een lang verhaal kort te maken : we finishten “main dans la main” als elfde koppel op achttien na 41’43” in de feesttent.
Jawel, de eindstreep was binnen in een mega-feesttent getrokken.
Nu ja, het was alleszins een heel speciale wedstrijd, die we op ons palmares mogen zetten.
Opnieuw een leuke belevenis rijker ...

08:01 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-10-07

New target : Rotterdam Marathon 2008


logo RotterdamEindhoven ligt weeral achter de rug – schone liedjes duren niet lang – en stilaan worden weer embryonale plannen gesmeed voor een volgende campagne.
Op diverse blogjes worden al nieuwe schema’s en marathonplannen opgemaakt : altijd leuk om te volgen en te vergelijken.
Dat Betty Spencer haar vizier gericht heeft op de Stockholm Marathon , kon je al vernemen op haar blogje.
Om alle verwarring uit te sluiten : het is niet de bedoeling dat ik deze marathon samen met haar – of als luxehaas - meeloop einde mei 2008.
Neen, ik vlieg zelfs niet mee richting het hoge Noorden, want ik blijf lekker thuis als kinderoppas : Betty gaat deze keer met haar zus Tine op citytrip annex marathon naar Stockholm, “beauty on water”.
Trouwens de Stockholm Marathon 2005 staat al op mijn palmares en ’t is inderdaad een hele mooie.

Neen, Frank Spencer gaat volgend jaar voor de derde opeenvolgende keer de Rotterdam Marathon lopen : “driemaal is scheepsrecht”.
Waarom weeral Rotterdam ?
Wel, ik heb nog iets goed te maken na het hitte-slagveld van vorig jaar.
Het is ook vooral praktisch makkelijk : niet al te ver, je kan in één dag heen en terug en de sfeer is op zijn Nederlands (m.a.w. fantastisch, cfr. Eindhoven)

Deze keer ga ik echter terug mijn schema van Rob Veer uit de kast halen en ga bijgevolg resoluut voor een nieuw PR (3u57’).
Ik wil toch nog graag éénmaal in mijn leven onder die vier uren duiken.
Het voorbije jaar was de kwantiteit belangrijker dan de kwaliteit en heb ik gemerkt dat ik aan “snelheid” ingeboet heb : zo liep ik vier marathons in elf maanden – met steeds tijden tussen 4u21’ en 4u26’.
Dit is uiteraard verre van slecht, maar toch, ergens wringt het schoentje.
Ik voelde telkens op het einde van de marathon dat het vat leeg was – lees “wandelen” - en dat ik toch iets te weinig echte training in de benen had om de man met de hamer te verschalken.
Ik had weliswaar het ganse jaar door een behoorlijke conditie, maar was op geen enkele marathon “top”.
Deze keer ga ik het bijgevolg over een andere boeg gooien en pieken naar 13 april 2008.

The “Road to Rotterdam” leidt me deze keer via de Louis Persoons Maraton van Genk (13/01) en de Groet uit Schoorl-run (30km) (10/02) naar de legendarische Coolsingel.
Let wel : deze wedstrijden worden uitsluitend als training voor Rotterdam gelopen.
Ik weet intussen ook wel dat een marathon lopen geen ideale aanloop is naar een andere marathon, maar bij de Louis Persoons Marathon te Genk zijn er zes ronden van 7 km.
Het ligt in de bedoeling om er een (extra)-lange duurloop (Z1 – max. hartslag 130 ) van te maken : merk ik dat het mijn dagje niet is, dan kort ik mijn training met een rondje(s) in.
We weten bijgevolg weer wat gedaan de komende dagen : trouwens, zeg nu zelf, wat moet een mens – die niet graag tv kijkt – anders doen op een barre ijskoude winteravond :-) ?

To be continued …

18:03 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

16-10-07

Eindhoven, een terugblik


Eindhoven, editie 2007, is weeral achter de rug.
We kunnen tevreden terugblikken op een prachtige zomerse dag : er werden mooie tijden neergezet en her en der werd een knap PR gelopen.
Ik heb de meeste blogjes eens vluchtig overlopen en de commentaren waren unaniem lovend.
We hebben weer kennis gemaakt met enkele gloednieuwe bloggers, voor de meesten was het trouwens een aangenaam terugzien.
Het rode legioen heeft – weeral eens - indruk gemaakt.
Voor ons persoonlijk was het een heel gezellige dag : de dubbele autorit (2 x 200 km) werd duchtig al “tetterend, terwijl de inside-jokes en bloempotten rijkelijk in het rond vlogen,” afgewerkt.
We waren eigenlijk al in Eindhoven zonder dat we het zelf beseften.
De organisatie maakte nogal indruk : ontzettend veel vriendelijke en behulpzame vrijwilligers waren de ganse dag in het getouw.
Het publiek was ronduit fantastisch : zelden heb ik dergelijke loopambiance meegemaakt.
Misschien één klein minpuntje : de start van de halve marathon was nogal chaotisch, maar wat wil je met zevenduizend lopers en een bedrijvenloop in een startvak.
Niet elke loper kan trouwens dezelfde discipline opbrengen.
Voor ons persoonlijk was het een suksesvolle dag : Betty Spencer rijgt intussen de PR’s aan haar degen alsof het niets is en ook ikzelf had een goeie dag.
Na een moeizame start – dieselmotor, hé – en een vermeende plaspauze zat ik op het einde nog boordevol energie : eigenlijk wel logisch dat je met een marathonconditie veel reserves hebt op een halve, maar toch, elke halve marathon moet toch nog steeds gelopen worden, hé.
Voor de statistici onder jullie volgen hieronder nogmaals de cijfertjes : de cijfertjes zijn voor Betty dezelfde, logisch, want we hebben samen gelopen en zijn tesamen over de meet gekomen

Startnummer 7327
Naam Philippe Lagae
Woonplaats Bissegem
Afstand Halve marathon
Categorie Mrecr
Totaal plaats 3742 / 6977
Categorie plaats 2904 / 4899
Snelheid 10,816 km/uur
10 kilometer 56:05
Bruto tijd 2:00:36
Netto tijd 1:57:02
Uw relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de Halve marathon:

eindhoven

12:54 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

15-10-07

Eindhoven – opnieuw PR voor Betty !

weblogloper
Gisteren was de lang verwachte dag eindelijk aangebroken en stond het rode web-log-lopers legioen massaal aan de start van de (halve) marathon van Eindhoven.
Wij (dit zijn Veerle Jogginggirl, Roadrunner Jan, Betty en ondergetekende) waren dan na wat over en weer gemail dan toch een uurtje eerder vertrokken naar Eindhoven om zonder stress aan de start te raken.
Nadat de formaliteiten (inschrijven, omkleden, shuttlebus, etc ...) in de TU/E verbazend vlot verlopen waren stonden we al om halféén op het parcours, net op tijd om de doortocht van de meeste bloggende marathonlopers mee te maken.
Amai, iedereen zat blijkbaar nog goed op schema en dat ging verbazend goed vooruit ...
Daarna was het tijd voor een groepsfoto en mochten we ons klaar maken, samen met zevenduizend andere lopers, voor de start van de Halve Marathon.
Vier minuten na het startschot konden we eindelijk over de chipmatten lopen. Ik bleef samen met de twee Veerles (“hazen” is niet het goede woord, want in dergelijke drukte liepen er duizend hazen voor ons, we liepen dus eigenlijk gewoon samen).
In de aanvangskilometers had ik het zelfs wat lastig : ik ben een diesel en heb eigenlijk vijf kilometer nodig om de benen rond te krijgen.
Het was intussen behoorlijk warm geworden en door het vele zigzaggen en terug optrekken draaide het “in den beginne” wat stroef.
Iets voor halfweg verloren we Veerle, Jogginggirl, die toen eventjes een dipje had en gingen we met twee verder. We hadden toen quasi exact dezelfde tijd als een week geleden bij het PR in Kuurne.
Betty zat nog goed en ik voelde me op het eind steeds beter worden.
Het publiek was ook super enthousiast : over de ganse lengte van het parcours rijen dik, aan elke hoek van de straat stond een bandje te spelen of dreunden de housetonen door de boxen.
Wat een warme sfeer, en dan bedoel ik voor één keer niet het lekker warme weertje.
Lopen in Nederland is steeds een belevenis : wat een verschil met het Belgisch sfeertje.
Vooral op het einde toen we het centrum van Eindhoven terug binnenliepen was het bijna drummen om nog door het publiek heen te komen.Het was net het “Tour de France-gevoel”, wanneer de renners de Alpe d’ Huez oprennen.
Ik moest me als een Mozes – met Betty in mijn kielzog – met een stok door de waanzinnige mensenzee klieven.
Een vijfhonderd meter voor de finish was ik haar bijna nog kwijtgeraakt, heb dan nog eventjes gedribbeld om ze net voor de matten terug te vinden.
Na 1u57’02” konden we gezamelijk over de chipmatten lopen : alweer een kleine minuut van haar PR.
Als ze er nu elke week een minuut van afknabbelt, dan heeft ze me tegen Kerstmis al te grazen genomen.
Na de wedstrijd was het vooral verbroederen met de aanwezige bloggers : ik ga geen namen noemen – vooral om er geen te vergeten – maar ik geloof dat we de meesten zomaar gewoon tegen het lijf gelopen zijn ergens in Eindhoven, zonder voorafgaande afspraken.
In de drukte was het trouwens een onbegonnen taak om iets te regelen.
Na een verdiend pintje aan de TU/E mochten we nog ruim twee uren tevreden huiswaarts rijden.
Eindhoven was op alle gebied een geslaagde dag.
De teller van onze Make a Wish –actie is weer gevoelig gestegen.
Bedankt, web-log-lopers !

09:21 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

12-10-07

Op naar Eindhoven


EindhovenZondag is eindelijk de grote dag aangebroken.
Dan wordt in Eindhoven het grote web-log-lopers festijn gelopen.
Ongeveer 50 Vlaamse bloggers gaan het beste van zichzelf geven in hetzij de hele, hetzij de halve marathon.
Je kan ze herkennen aan het inmiddels beruchte rode web-log-lopers shirtje : “Vandaag is Rood … wat Rood hoort te zijn … “ zoals Borsato zou neurieën.
Op de Webloglopers-website heb je al kunnen meevolgen dat velen onder hen lopen ten voordele van Make-a-Wish : op die manier worden centjes ingezameld om de dromen van ernstig zieke kindjes alsnog waar te maken.
Een heel nobel initiatief – dat heb ik trouwens met eigen ogen kunnen zien toen mijn jongste dochter onlangs in het ziekenhuis lag – en geef toe, voor ons is het maar een kleine moeite en tevens ook een mooie manier om gezamenlijk naar buiten te treden.
Je kan mij trouwens nog steeds sponsoren : neem gerust een kijkje op onze sponsor-website . Alles wijst zichzelf uit en je kan à la minute zien hoeveel Euro’s intussen al gestort zijn.
Bovendien kan je een mooie tombolaprijs winnen, waaronder zelfs een all-inclusive vijfsterren-reis naar Jamaica.
Piece of cake …

Voor Betty en Frank Spencer wordt het zondag eveneens een heel drukke dag.
Dit wordt het “strakke time schedule” : we verwachten onze babysit omstreeks 10u00, rijden dan tot Wevelgem om Jogginggirl Veerle op te halen, daarna snel - via het Ei - naar Harelbeke, waar we Roadrunner Jan oppikken.
Mogen we vragen dat hij reeds ter hoogte van de oprit staat – hij moet maar rondjes draaien aan 16 km/u op de pechstrook :-) - zodat we geen tijd verliezen, want dan moeten we nog 200 km rijden tot in Eindhoven, onze rugnummers afhalen in de Universiteit en daarna met de shuttle naar de startplaats sjiezen om rond 14u00 te starten op de halve marathon.
Als dat maar goed afloopt …
Na de halve marathon – die we samen op het gemak zonder tijdsdruk lopen – gaan we nog eventjes afzakken naar het Crown Hotel Eden, waar vele bloggers op het buffet verwacht worden.
We gaan er niet blijven plakken – want we moeten nog een eindje rijden en we zijn trouwens ook niet ingeschreven – maar we willen toch nog een groet brengen en hopelijk iedereen feliciteren met de geleverde knalprestatie(s).
Want ik vrees dat het in alle drukte aartsmoeilijk wordt om na onze finish – rond 16u00 – nog vele bloggers te spotten. De marathonlopers gaan dan al lang gedouched zijn.
Eindhoven, here we come … !

17:42 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-10-07

Haas in een Ezelskoers


250px-Some_Mothers_Do_Ave_Em_1Bedankt voor de felicitaties naar aanleiding van mijn haas-prestatie.
Alhoewel, mijn beide “bunnys” hebben het schitterend gedaan en alle eer zou eigenlijk naar hen moeten gaan.
Mijn bijdrage daarbij was eerder gering : gewoon de klok in de gaten houden en het tempo ronddraaien.
Het deed me dan ook veel plezier dat ze allebei de magische kaap van 2 uren gesloopt hebben, en dan nog op een verbluffende wijze !
Deze prestatie doet me zelfs meer plezier dan voor eigen rekening een knappe tijd neer te zetten, echt waar !
Bovendien gebiedt de eerlijkheid me toe te geven dat ik zelf wat boven mijn hoogtepunt heen ben op dit ogenblik :
twee uren aan één stuk 12 km/u of meer ronddraaien zit er momenteel niet meer in.
Het seizoen is al lang geweest voor Frank Spencer.
Met vier marathons op elf maanden tijd heb ik wel een stevige basisconditie en prima uithouding, maar alle snelheid – al is dit in mijn geval uiteraard uiterst relatief – is wel uit de benen verdwenen.
Het hazen was bijgevolg “een perfect en makkelijk alibi” om mijn zwakheden te verdoezelen en de eigen druk weg te werken.
De volgende keer word ik “Ezel in een Hazenkoers”.


Dan iets anders : ik heb blijkbaar heel aandachtige lezers, want ene Nico maakte me er attent op dat in de uitslag op de website van de Ezelskoers Frank Spencer en Betty Spencer in een verschillende woonplaats resideren.
Zo woont Frank in Heule en Betty in Bissegem ?
“Troubles in Paradise” ???
Staatshervorming en “separatisme” ten huize Spencer ?
Ligt onze woning op de grens en slaapt Betty in de grootste kamer en Frank aan de zuidelijke kant ?
Niets is minder waar :
De eenvoudige uitleg is dat Bissegem en Heule hetzelfde postnummer (8501) hebben en dat bij online-inschrijvingen er de ene keer Bissegem verschijnt en de volgende keer Heule, zonder dat we dat zelf bewust aanklikken.
Bij deze hopen we dat ook dit misverstand weggewerkt is en dat we weer probleemloos in familiale kringen kunnen vertoeven.
To be continued ...

19:37 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-10-07

Kuurne – vet PR voor Betty Spencer : 1u57’48”


Kuurne1Gisterenavond waren we van de partij in Kuurne voor de halve marathon oftewel de Ezelskoers.
Aanvankelijk was ik van plan om te gaan voor 1u45’ en Betty ging proberen om de 2u-grens te slopen.
Tijdens onze pasta-party – over de middag in de Kameleon te Heule, onze stamkroeg – werd in extremis besloten om deze strategie te veranderen en de handen in elkaar te slaan.
Bijgevolg liet ik mijn plannetje varen – want ik was toch wat ziekjes geweest de voorbije dagen – en zou Betty hazen naar een PR.
Het ultieme target was 1u59’59”, wat uiteindelijk een PR-verbetering van 3 minuten zou betekenen voor haar : je mag niet teveel in één keer verlangen.
Ook Jogginggirl zou haar wagonnetje aanhaken en wel zien waar ze uitkwam.

En zo gingen we om 19u30 helemaal achteraan van start.
Als haas was het mijn taak om de klok in de gaten te houden : ik had al – via de website – mijn tussentijden laten berekenen.
In het begin liepen we iets te traag en moest ik wat corrigeren.
Na exact 1 uur wedstrijd zaten we volgens Garmin aan 10,750 km, dus iets over de helft.
We bleven bijgevolg perfect op koers.
Grappig was dat ik steeds geflankeerd werd door mijn twee Veerles en dat er elke honderd meter wel iemand uit het publiek “Veerle” begon te scanderen : het was elk om beurt.
Mijn “babes” waren blijkbaar heel populair in Kuurne !
De omstandigheden waren trouwens ideaal : prachtig (loop)-weer, immens veel publiek, veel lopers en een lichtlopend parcours.
Het laatste rondje moesten we doorkomen in 1u37’12” en we deden dat een minuutje eerder, zodat we nog steeds een beetje voorsprong op ons schema hadden.
Veerle 2 alias Jogginggirl begon het toen wat moeilijker te krijgen en had al een paar keren een gat van tien meter laten vallen om dan steeds terug aan te klampen.
Ook Veerle 1 aka Betty begon zowaar te blazen en telkens moest ik haar tot vervelens toe toeschreeuwen dat 1u58’ nog mogelijk was.
Ze schreeuwde dat ze niets meer over eindtijden wilde horen en ging gewoon verder op karakter.

In de laatste rechte lijn tussen het publiek kon ze er nog een sprintje uitpersen en finishen in 1u57’48” netto (dit is 1u58’13” bruto, aangezien er geen chipmatten aan de start waren).
Enkele tellen later kwam Veerle 2 ook over de finish, zodat beiden een fantastisch PR gelopen hadden. Voor Betty een verbetering van ruim vijf minuten !

Proficiat Ladies and Mission completed !
Die ezelsbiertjes na de wedstrijd smaakten bijgevolg erg lekker.
En nu ... op naar Eindhoven !

09:25 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

03-10-07

Rapper dan een – zieke - Ezel


KuurneKomende vrijdag loop ik opnieuw een wedstrijd, namelijk de halve marathon van Kuurne, de zogenaamde Ezelskoers.
Ter info voor de niet-streekgenoten : inwoners van Kuurne worden ook wel eens Ezels genoemd.
Een spotnaam die de Kortrijkzanen hen smalend gaven, toen de Kuurnenaren vroeger voor dag en dauw met ezel en kar naar de markt kwamen.
Vrijdagavond maakt Frank Spencer de omgekeerde beweging (5 km), deze keer uit gemakzucht wel met de wagen, want ik moet ter plaatse nog een halve marathon lopen.

“Rapper dan een ezel” is een prima organisatie met veel sfeer, lopers en supporters.
Deze streekwedstrijd is bijgevolg elk jaar een certitude in mijn programma.
Vooral het stuk dat je tussen twee kermissen in het feestvierende Kuurne doorloopt geeft je een kick om net dat ietsje vlugger te lopen. Daar krijgt elke loper ongetwijfeld een boost van het kermislawaai, het publiek, de supporters en de speaker, zelfs al zit je “piepedood”.
Door de vele rondes en de dubbele doortocht op de kermis kan het publiek de lopers verschillende keren zien passeren.

Het parcours is snel, lichtlopend - bruggen of kasseien zitten er niet in - en zo plat als een vijg : door de vele deelnemers – dit jaar rondt men wellicht voor het eerst de kaap van duizend lopers - loop je bovendien nooit alleen en kan je gemakkelijk “hoppen” van het ene groepje naar een trager of sneller groepje.
We krijgen eerst een aanloopronde van 1,085 km en daarna 5 ronden van 4,002 km.
Er is ook nog een handigheidje : je kan op de website – zie parcours – je gewenste eindtijd ingeven en dan krijg je per ronde je doortochttijd. Altijd praktisch om op je arm te schrijven , zodat je kan checken wanneer je op recordjacht bent.

Voor mij is het drie weken na de Leiemarathon en dat is het tijdstip dat de benen “zogezegd" optimaal zijn om een snelle halve te lopen.
Hoewel de eerlijkheid me gebiedt dat dit bij Frank Spencer meestal anders verloopt.
Dit jaar gaat dit alleszins geen snelle wedstrijd worden voor mij : ik voel me heel slapjes,- ik ben gisterenavond bij kinderbedtijd eveneens de koffer ingedoken - en zit momenteel opgescheept met een zware verkoudheid en een roze rauwe keel, zodat ik loop onder het motto "hoe groter de meute, hoe meer leute".
Als ik tenminste de start haal …
Laat ons zeggen dat mijn grootste ambitie het binnenrijven van de mooie badhanddoek zal worden, die men speciaal heeft laten weven naar aanleiding van de 25e verjaardag van de loopwedstrijd.
Allen daarheen !

12:54 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-10-07

Ijzerweelde te Schore


Oef, ons Maudje is terug thuis : zaterdagnamiddag mocht ze eindelijk na één week kliniek terug naar huis.
In ons geval was dit direct doorrijden naar Zee, waar ik al met de drie andere meiden Spencer en nog een tiental families – allen ex-jeugdclubleden - van de vrijdagavond al in de riante vakantiewoning Ijzerweelde verbleef.
Het was er beiregezellig en alle kinderen (18) konden zich naar hartelust uitleven op go-carts, een springkasteel, speelplein, skeelers, etc …
Voor de volwassenen klopte de barbecue overuren en vloeide het schuimend vocht rijkelijk.
Bijna eindigde het weekend in mineur toen één van de go-carts (met drie kinderen Spencer) van een helling overkop ging.
Paniek alom en alle kinderen – en ook wel enkele ouders - in shock.
Behalve veel schaafwonden en een gekneusde voet en enkele seconden, dat éénieders hart stil stond, viel de schade gelukkig nog best mee.
Stel je voor dat we , enkele luttele uren nadat Maud uit het ziekenhuis ontslagen was, daar terug in de spoedafdeling zouden staan, nu met drie andere kinderen.
We zouden de jeugdbescherming op ons dak krijgen :-).
Om de toevloed aan calorieën enigszins in te perken hebben Betty en ikzelf op zondagmorgen in alle vroegte, terwijl iedereen nog zijn roes uitsliep, een toerke langs de Ijzer gelopen.
We liepen van onze hoeve in Schore tot aan Nieuwpoort, heen en terug, in totaal een goeie 12 km in 1u15’.
Betty liep er nog een extra lusje van 3 km bij om in orde te zijn met het schema.
Dat moet volstaan om vrijdagavond de halve marathon van Kuurne te lopen, beter gekend als de Rapper dan een ezel-koers.
Dit is hier in de streek een vaste klassieker op de loopkalender.
Vermoedelijk zullen een kleine duizendtal dapperen de halve marathon bedwingen, want de voorafinschrijvingen zijn nog nooit zo groot geweest.
En nu maar hopen dat we toch een beetje rapper zijn dan diene ezel …

12:50 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |