26-11-07

Slothappening “Make A Wish” te Mol


Vanaf vandaag zit ik bijna halfweg mijn twaalf weken-schema naar de Louis Persoons Marathon van Genk.
Vorige week werd 50 km gelopen in 4 sessies.
Eén training werd immers gecanceld wegens acute lage rugpijn.
Deze week wordt opnieuw een tandje bijgestoken en komend weekend zou ik volgens schema een halve marathon moeten lopen in wedstrijdverband.
Aangezien ik al eens de loopkalenders afgesnuffeld heb en geen wedstrijd in de buurt gevonden heb, ga ik maar een alternatief moeten zoeken, ofwel op mijn eentje een snelle halve lopen.
Easier said than done …
Die halve marathon moet ik dan volgens schema aan 11 km/u lopen ( = 5’30’ per km).
In wedstrijdverband is dit geen probleem, aangezien je meegedreven wordt door het peleton en supporters en loopt op adrenaline.
Als je dat echter moederziel alleen moet lopen, dan wordt dit wel een moeilijke klus om dit tempo rond te blijven draaien.
Nu ja, we gaan de problemen pas oplossen als ze zich stellen.
Vorige zaterdag liep ik mijn toerke van 18 km en dat moest volgens schema aan marathontempo gebeuren ( = 5’42” per km ).
Ik liep het rondje in 1u40’ ( = 5’40” per km ) met de gewenste hartslag (140) : een geslaagde training bijgevolg !


Gisteren vormde ik samen met Jogginggirl Veerle en Roadrunner Jan de Zuidwestvlaamse delegatie bij de slothappening van de Webloglopers - Make A Wish - actie te Mol.
We moesten vroeg uit de veren, want het was nog ruim twee uren rijden naar het Zilvermeer – met dank aan taxidriver Jogginggirl Veerle.
We mochten eerst genieten van een wandeling langs de Molse Meren, om na een hapje en een drankje te eindigen met het officiële gedeelte, nl. de overhandiging van de cheque – € 11.400 – en de speeches en tombola met tv-coreyfee Yasmine.
Juij, …, West-Vlaanderen ging met ongeveer de volledige prijzenkast naar huis – logisch, want in onze provincie werd het meeste sponsorgeld opgeraapt, vooral door de onbaatzuchtige inzet van onze Kustbloggers.

Ook Frank Spencer viel in de prijzen en mocht naar huis met een immense vaas, die tot grote hilariteit van Jogginggirl in de wagen onderweg bijna gesneuveld was in duizend stukken.
Dat ging biezonder jammer geweest zijn, want die vaas wordt ongetwijfeld een waardevol erfstuk – op zolder - bij de familie Spencer :-).
Misschien zit er in de dubbele bodem nog een reischeque naar Jamaica …
Nu ja, scherven brengen geluk.
Bij thuiskomst na weeral een lange autorit werd ik dan ook nog verrast door Betty en de meisjes met “een diner by candlelight”.

Over de slothappening zelf is her en der al veelvuldig geschreven : ik ga daarom niet in herhaling vallen.
Feit is dat de magere opkomst absoluut niet in verhouding stond tot de geleverde inspanningen en het vele werk vooraf van de vier organisatoren : daar kunnen we niet naast kijken.
Initiatiefnemer Mario , die zelf de slotmanifestatie iets te groots had ingeschat, spreekt in zijn blog van een “dikke flop”, maar dit zou de brave man veel te veel oneer aandoen.

Eigenlijk was die slothappening volgens mijn bescheiden mening een beetje het slachtoffer van zijn eigen grote sukses.
Het meeste werk was immers al vooraf geleverd in Eindhoven en nog ervoor (trainingen, rode t-shirt-actie, sponsorwebsite, webloglopersblog, etc …) en zo werd deze slothappening meer een vrijblijvende afronding van een project, waar velen hadden aan meegewerkt.
Bovendien kon je nu eenmaal niet verwachten dat alle bloggers met hun sponsors naar het verre Mol reden.
Iedereen heeft een drukke agenda, waarin op een zondagnamiddag zoveel andere dingen te doen zijn.

Het allerbelangrijkste is en blijft uiteraard dat iedereen zijn steentje heeft bijgedragen en dat we met een geslaagde campagne en die cheque van € 11.400 vele kinderdromen kunnen waarmaken.
Soit, de aanwezigen hebben zich geamuseerd en de mensen van Make A Wish waren heel content met hun vette cheque.
En Ine, een ernstig ziek meisje uit Menen, hier vlakbij, kan door onze inzet als eerste binnenkort al vertrekken naar Egypte om haar droom – de piramiden beklimmen - waar te maken.
Waar maken we ons dan nog druk over ?
Meer moet dat niet zijn …

make a wish-mol

17:15 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Merci voor het gezelschap en voor de fles wijn ! Als je je vaas nu eens zou gebruiken om per gelopen kilometer er een euro in te gooien, wedden dat ze heeeeeeeel waardevol wordt !

Gepost door: jogginggirl | 26-11-07

Goei idee... van jogginggirl!
Leuk je nog eens geizen te hebben in Mol! Stillekes aan begin ik toch al heel wt bloggers te (her)kennen :-)

Knappe trainingen trouwens!

Gepost door: Tinne | 26-11-07

Leuk verslag van een schitterende dag.

Gepost door: Bjorn Paree | 26-11-07

Resultaat telt! Inderdaag het resultaat telt! En dat is toch mooi 11400 Euro. Geweldig toch!

Gepost door: M@urice | 27-11-07

Prijs! Gefeliciteerd met deze memorabele prijs!
Leuk dat jullie naar Mol zijn geweest. Een geweldig bedrag is er bijelkaar gesponsord door alle bloggers. Met al die centjes kan Ine en anderen genieten van een droomreis! Fantastisch.

Gepost door: Petra | 27-11-07

geweldig!

Gepost door: martine | 27-11-07

De commentaren zijn gesloten.