04-01-08

Forfait ...


Gisteren heb ik terug een uurtje gelopen samen met Betty Spencer : die moest nog wat loslopen van een hele voormiddag onvermoeibaar shoppen met mijn Visa-kaart :-) .
De rugklachten leken op ’t eerste zicht verdwenen : bovendien had ik een verlofdag en was dit het uitgelezen moment om eens uit te testen of alle leed nu definitief geleden was.
Het “lopen zelf” verliep trouwens probleemloos, maar het dient gezegd dat het tempo niet super hoog lag.
Ik voelde ook wel op het einde dat versnellingen geen deugd gingen doen aan mijn zwakke rug.

Na een warm badje kreeg ik echter weer hevige reaktie aan de onderrug en tegen ’s avonds kon ik al niet meer normaal stappen.
Ik vrees dat het een onsteking is aan de onderrug, want het lopen op zich was geen probleem.
Dat wordt weeral een extra weekje ontstekingsremmers en cortisone slikken.

Damn, ’t is toch niet waar, hé …
Ik heb een heel jaar blessurevrij en zonder de minste last gelopen en bij ’t begin van het nieuwe jaar en op één luttele week van mijn wintermarathon in Genk is ’t al direct prijs.
Het gekke is dat lopen zelf wel lukt maar dat de problemen steeds achteraf opduiken.
In die zin vraag ik me af of het wel verstandig is om in de gegeven omstandigheden een marathon te lopen.
Lopen – met pijnstillers – zal nog wel lukken in Genk, maar het is me wel een mysterie in welke omstandigheden ik dan thuis geraak, als dat al zou lukken.
Gisteren raakte ik amper uit mijn zetel, als ik na Genk dan nog twee uren in de wagen moet zitten en/of rijden, dan ben ik wellicht definitief geradbraakt.

Daarom heb ik tevens met pijn in ’t hart besloten om te verzaken aan de Nieuwjaarsduik van morgen zaterdag in Oostende.
Met een onsteking aan de rug is het wellicht niet verstandig om in zwembroek rond te huppelen en een duikje te nemen in het ijskoude water.
Noem mij gerust “een mietje” of “een Sissy” hoor - I dont' t care, maar dat risico ga ik er toch niet bij nemen : deze zomer ga ik in de Turkse Riviera wel “mijn Nieuwjaarsduik-schade” inhalen en alsnog een duikje in ’t water nemen :-).

Om mijn Louis Persoons Marathon van Genk van volgende week zondag alsnog te redden heb ik voorlopig een loopverbod ingesteld.
Tegen 13 januari kan nog veel ten goede veranderen.
En die marathon in Genk, dat is 7 rondjes van 6 km in de Kattevennen : als ik terug last krijg van de rug kan ik nog altijd na elke ronde uitstappen.

Ik ga alleszins mijn seizoen niet hypothekeren door met pijn een marathon uit te lopen.
De tijd zal wel uitwijzen hoe het afloopt.
Wordt vervolgd !

08:57 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

groeten en succes met je lopen

Gepost door: tIMOTHY Herman | 04-01-08

ai ik ben solidair Frank, ook mijn jaar start niet al te best helaas. Ik rust lekker even mee, hopelijk raken we tegen volgende week samen uit de lappenmand!

Gepost door: Ruthje | 04-01-08

Frank, ben je zeker dat het de rug is ? Kan het niet de piriformis zijn ? Duikt bij veel lopers vroeg of laat op. Trachten die rug te versterken !

Gepost door: marc devloo | 04-01-08

Oei oei... Frank, hopelijk raak je voldoende hersteld om volgende week de LPM uit te lopen, al zit een PR er dan waarschijnlijk niet in.

Gepost door: Marc | 04-01-08

LPM dat zal weeral es "haasje overen" worden in Genk!

Gepost door: Koen | 04-01-08

oei, da's minder... ijsberen lijkt me nu ook niet aangewezen (en niet alleen voor je rug : je weerstand is nu wellicht ook minder door de vele trainingen). Een jeneverke of 2,3,4 drinken bij een warme ! kerstboomverbranding lijkt me een beter idee...

Gepost door: jogginggirl | 04-01-08

Het jaar is nog maar pas begonnen en er staan nog veel wedstrijden op het programma. Je kan met mij wat ijsberen in de zetel.

Gepost door: Smurfineke | 04-01-08

rustig aan en eerst goed herstllen..dan zien we elkaar in shoorl!

Gepost door: martine | 04-01-08

jammer Dag Frank, 't zou jammer zijn mocht je er niet bij kunnen zijn. Maar gezondheid gaat voor. Toch de LPMM lopen om daarna een hele tijd "out" te moeten zijn ...
goe rusten en zoals je zegt , je ziet wel als 't kan of niet. 't beste

Gepost door: etienne | 05-01-08

gewoon ervoor gaan man, niet opgeven! toch zeker niet na al die training die je al gedaan hebt, nog een weekske en je kan uitrusten!

Gepost door: streverke | 05-01-08

duik jammer dat je de duik moet missen maar herstelen is belangrijker. Sterkte Frank, hoop dat je weer snel 100% bent

Gepost door: Ronald | 05-01-08

Niet prettig! Verdorie Frank, hier zit je echt niet op te wachten! Ik kan me wel wat voorstellen bij het advies van Marc....de rugspieren versterken. Loopvriend Eric (met een C) moet veel tillen en heeft vaak last van zijn rug, moet elk jaar een paar keer gekraakt worden en is nu, bij de fysio van Ronald Derksen, je kent 'm wel, begonnen met speciale oefeningen om de rugpartij te versterken.
Ik wens je veel sterkte en stuur je hierbij veel positieve stralen. Rust goed uit, en neem volgende week de goede beslissing!

Gepost door: Petra | 06-01-08

Gaat het inmiddels al iets beter?
Succes in Henk alvast!

Gepost door: Rik wolswinkel | 08-01-08

Henk moet Genk zijn natuurlijk, sorry schrijffoutje

Gepost door: Rik wolswinkel | 08-01-08

De commentaren zijn gesloten.