09-01-08

LPM-Marathon : gekraakt …


Bedankt voor de massale reakties en de steunbetuigingen n.a.v. mijn laatste eerder negatieve berichtje van begin deze week.
Toen beschreef ik de bikkelharde diagnose van mijn huisarts, die subtiel suggereerde om te kappen met (marathons) lopen en een andere hobby te kiezen.
Dit zorgde toch voor een serieuse domper op de feestvreugde.

Dit is een korte synthese van de meest gehoorde opmerkingen in jullie reakties :

- positief denken en ga absoluut voor een “second opinion”.
- laat je eens kraken.
- massage en kine : rug- en buikspieroefeningen.
- een onverwoestbare Spencer laat zich niet kisten.

Zo gezegd, zo gedaan.
Bijgevolg zat ik gisterenavond al in het dokterscabinet van een vermaarde fysiotherapeute, in de volksmond ook al eens “kraker” genoemd.
Ik mocht me uitkleden en na één oogopslag kreeg ik al de confronterende opmerking :
“ Ben jij al weken op die manier aan het trainen, heel je bekken is immers gekanteld, dat is om problemen vragen ".

Nader onderzoek wees ook uit dat mijn ene been een flink stuk langer is dan het andere.
Bijgevolg mag ik in de toekomst uitkijken naar steunzolen.
Toen ik langs mijn neus weg zei, dat het bizar was, dat dit pas na jaren (min of meer blessurevrij) lopen opgemerkt werd, antwoordde de dokter laconiek dat ik ofwel over een stalen gestel beschik, ofwel heel veel geluk heb gehad.

Dan was het tijd voor de harde actie : na een intensieve massage – mijn rug zat naar verluidt muurvast – werd ik in een judogreep gehouden en langs alle kanten en bochten gekraakt.
Ik had geen tijd om af te kloppen, want het was al direkt ippon.
Ik kan niet beweren dat het veel deugd deed, maar mijn leuze is “no pain, no gain … “.

En dan kwam natuurlijk de onvermijdelijke hamvraag, die al dagen op mijn lippen gebrand lag en die ik amper durfde uitspreken : “dokter, mag ik zondag mijn marathon lopen ?”
Ze vroeg : “ zie je het zelf zitten om te lopen ?”
“tja, als het enigszins kan, uiteraard … “
“ wel, laat je broek maar nog eens naar beneden zakken, ik ga je een inspuiting geven, zodat je zondag een marathon zonder problemen kan uitlopen”.
“op één conditie weliswaar, nl. dat je uitstapt wanneer het niet meer gaat, geen domme dingen doen, hé”.

Dat klonk als muziek in mijn gespitste oren.
Hmm, hopelijk staat het beruchte gele busje van de dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap zondag niet langs het parcours van de Louis Persoons Marathon te Genk.

Intussen had mijn privé-laborante Betty Spencer thuis al enkele tubes waardevol Spencerbloed afgetapt en ook daar waren de eerste resultaten hoopgevend.
De ontstekingsfactor in het bloed (CRP) was wederom normaal, wat erop wijst de ontsteking van het sacro-iliacaal gewricht genezen is en eveneens heuglijk nieuws over mijn hematocrietgehalte.
Dat heeft nog nooit zo hoog gestaan, nl. op 45.
Met andere woorden, Frank Spencer zit in bloedvorm ondanks een loopvrije periode wegens rugblessure.

Bijgevolg toch nog een positieve noot om af te sluiten : hopelijk kan ik daar komende zondag een even goed vervolg aan breien.
Wordt vervolgd …


Update 19u40 : daarnet vertrokken voor een halfuurtje traag lopen, maar na vijf minuten preventief gestopt wegens opkomende rugpijn.
LPM komt een week te vroeg - nog drie dagen - en dat haal ik wellicht (net) niet :-(
Damn ...

12:48 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

go go go !!!! super ! die marathon zal er eentje worden om "in te kaderen"

Gepost door: kj | 09-01-08

hop! da's goed nieuws Frank!! Veel succes aanstaande zondag maar hou het voorzichtig hé!

Gepost door: Ruthje | 09-01-08

kijk eens aan.... Een man hoeft zijn broek maar te laten zakken om content te zijn hé ;)

Allee, toch nog beter dan je gedacht had ! En nu niet vergeten uit te rusten tegen zondag hé ! Heel veel succes en maak er maar een gezellig weekendje van ! Niks moet, genieten mag !

Gepost door: jogginggirl | 09-01-08

Go Frank ! Nothing 's gonna stop you now.
Nu nog een steunzooltje halen en je loopt als een dartele hinde nog 100 marathons ;-))

Gepost door: philippe | 09-01-08

mooi zo je kan nu een krak van een marathon lopen!

Gepost door: Koen | 09-01-08

chic ben echt blij voor jou frank, je verdient het wel je marathon te lopen na zo'n goede voorbereiding. Wel in het oog houden dat rugje je hebt nog veel loopjaren voor de boeg !
succes ! renate

Gepost door: renate | 09-01-08

Beste Frank, ik wens je het allerbeste. Het is echter wel zo dat een slechte boodschap van een arts niet zomaar 'weg te kraken' is. Met andere woorden: doe het dus voorzichtig aan.

Rugklachten e.d. zijn geen kleinigheid. Op weblogs lees je vaak van "kom op", "laat je niet kisten" en "je kan het". Allemaal goed bedoeld maar een beetje te gemakkelijk. Goed voor het moraal, maar je kan er niets mee.

Werk aan herstel (ja, je moet het zelf doen) en kom voorzichtig terug (wellicht op een andere manier). Je moet maar zo denken dat er marathonlopers zijn die geopereerd zijn aan hernia's e.d.. Het kan altijd erger, echter niet iedereen is hetzelfde.

Kom ik toch weer terug bij een eerdere reactie. Bij halve marathons (ook een uitdaging) belast je je rug veel minder dan bij hele. Wellicht wel meer dan factor twee.

Gepost door: Joop | 09-01-08

klinkt al veel beter!!
Als er geen ontsteking meer is, dan komt de rest ook wel goed, en na een kraak sessie heb je toch 2 a 3 dagen nodig om te recuperenen, in orde te komen. Net op tijd dus voor zondag!!

Gepost door: streverke | 10-01-08

Blijf positief !!! Enkel dan zal U de finish halen van de LPM. Heel veel succes !!

ps: afgelopen zondag liep ik een duurloop van 19km ; de eerste 5km ging echt heeeel slecht dat ik wilde omdraaien maar vervolgens begon ik lekker te lopen en heb nergens meer last van gehad (ook niet de dagen erna). Misschien bij U ook het geval ?

Gepost door: Bjorn Paree | 10-01-08

kraak Nu je in de drie dubbele houdgreep bent genomen ben je klaar voor het marathonwerk. Goed dat je positief blijft Frank, daarmee heb je al de halve marathon gelopen! Succes en rustig aan!

Gepost door: Ronald | 10-01-08

Kraakgreep Joehee dat is goed nieuws. Natuurlijk ging het lopen nog niet naar wens, want die spuit moet de tijd hebben om in te werken.
Begin zondag heel rustig, tijd maakt niet uit, uitlopen wel, edoch....doe voorzichtig!!!

Gepost door: Petra | 10-01-08

Geniet, maar met mate Hey Mr Spencer,

ik kom op een moeilijk moment bijlezen merk ik, ik voel uiteraard met je mee (zwaar klote zo'n blessure vlak voor je big M) maar hopelijk valt het nog mee.

Gewoon starten en het beste hopen, ik duim in ieder geval voor je.

Moet je stoppen onderweg .. je bent nog "in de fleur" van je leven he vent, je hebt nog tijd genoeg om aan ne volgende mee te doen ... succes !

Gepost door: Jo | 10-01-08

Op je eigen gevoel en dat kan enkel jij , loop hem volgens je je die dag voelt , je hoeft je voor niemand bewijzen ,dat heb je al lang gedaan hoor! en chapeau daarvoor ,ik kijk op naar mensen zoals jij ! ,je bent een doorbijter ,veel succes

Gepost door: Katrien | 11-01-08

De commentaren zijn gesloten.