21-01-08

Rugperikelen


logo Rotterdam
Hoi, we zijn nog niet van de aardbodem verdwenen, maar aangezien dit een loopblog is en er nog steeds geen meter gelopen werd, is het hier uiteraard wat kalmer dan anders.
Hoewel, een nachtje doortrekken op de dansvloer van de Nieuwjaarsreceptie bij AZ Groeninge kan toch met een klein beetje verbeelding gelijkgesteld worden aan een herstelloopje.

Nu ja, ’t is ook niet allemaal “kommer en kwel” deze keer.

We zijn nu weeral twee doktersconsultaties verder – sinds mijn vorig berichtje – en intussen kan ik weeral pijnvrij en zonder hinder wandelen.
Er schijnt opnieuw een licht(je) in de duisternis.
Vorige donderdag werd ik nogmaals gemasseerd en gekraakt en in tegenstelling tot de eerste keer – waar ik niets gevoeld heb en geen enkel positief effect heb ondervonden – heb ik het nu wel horen kraken tot in Keulen.
Volgens de fysiotherapeute zit mijn rug echter muurvast en gaan er nog meerdere kraaksessies nodig zijn, vooraleer ik terug wat soepel loop.
“Kassa, kassa”, denkt mijn slecht karakter dan eventjes, maar zolang mijn rug er beter van wordt hoor je me niet echt klagen.
Ik heb deze maand al meer doktersvisites verzameld dan in de voorbije jaren samen.
Een mens zou zo waar zijn rug laten genezen door wichelroedes met kosmische aardstralen, zoals bij die dokter hier in de buurt :-).

Waarschijnlijk probeer ik eind deze week zelfs eventjes los te lopen : we starten best met vijf minuutjes en zien dan weer verder.
Frank Spencer kan misschien terug “Evy” in zijn Ipod downloaden en een “start to run”-sessie beginnen.
Als dit enigszins meevalt - en dan bedoel ik vooral “the day after” zonder rugpijn uit bed stappen - kunnen we het tempo en het aantal kilometers stilaan opdrijven.

RotterdamTiegem – Harelbeke, het clubkampioenschap van de Gavertrimmers van komende zondag heb ik met pijn in het hart definitief van de agenda geschrapt, want ik zie me zondag absoluut nog geen 15 km lopen.
Dat zou “harakiri” zijn voor de rug.

Betty Spencer moet bijgevolg maar de eer van de Spencers hoog houden.
Voor haar zit er absoluut een podiumplaats in : go, Betty, go …

Normaal gezien start vandaag mijn twaalfweken-schema naar de Rotterdam Marathon en moet ik met lede ogen toekijken hoe het schema stilletjes van me wegloopt …
Alhoewel, een Spencer laat zich zomaar niet kisten, hé.
Ik heb de moed nog niet compleet opgegeven om begin april de Coolsingel op te rennen.

In twaalf weken kan nog veel – zoniet alles – ten goede veranderen.
Pluspunt is dat ik in bloedvorm zat voor mijn blessure : die conditie kan toch niet volledig weggesmolten zijn in enkele weken tijd.
Nu ja, dat zijn zorgen voor later : volgende week gaan we terug een stukje wijzer geworden zijn.

18:26 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

hoera voor je rug ! zorg er maar goed voor en hopelijk valt alles dan beter mee dan gevreesd werd. En AZG : was jij daar ook ? 't Was er zaterdagmorgen niet aan te zien pertank ? En die bloedvorm, die verdwijnt niet op enkel weekjes zunne. Ikzelf heb na de LM niets anders gelopen dan 2 halve marathonnen een maand erna en die zijn me prima bevallen (het ijsschaatsen daarentegen...)

Gepost door: jogginggirl | 21-01-08

Licht in de duisternis! Dat lichtpuntje, daar moet je blijven naar gaan. Ze zeggen dat over de dood ook hé, altijd naar het licht gaan. Ik weet dat het niet gemakkelijk is en daarom ben ik heel blij dat je net zoals ik nog steeds die hoop behoudt en daardoor toch doorgaat. Veel succes en hou je goed.

Gepost door: Christophe | 21-01-08

Je moet maar denken dat de voorbije periode van rust jouw suppercompensatie moment is. Daar hoopt Sven Nys deze week ook op. En verder uw conditie op pijl houden door te fietsen. 't Is niet het zelfde, maar wel beter dan niets. Blijven onthouden: Wa stoat-ter op de Gense tramkoarte? Nie pleujen.

Gepost door: cremke | 22-01-08

Oef gelukkig terug al iets beter nieuws. Hopelijk zit er na nog een paar kraaksessie nog veel verbetering in. S6 bij de kraakmeneer.

Gepost door: yves | 22-01-08

slapen al es je manier van slapen onderzocht??? Sinds ik in een andere ligging slaap, heb ik ook veel minder last van mijn rug en bekken.

Gepost door: Koen | 22-01-08

Geduld is een schone zaak al wordt U hardloop-verslaving nu wel heel erg op de proef gesteld. Denk aan de goede zaken en blijf vooral positief denken !! Wat dacht u van een weekendje in een kuuroord ? De laatste keer dat ik troubels met de rug had heeft dat enorm geholpen.

Gepost door: Bjorn Paree | 22-01-08

Beterschap Frank en rustig aan en het gaat goed komen.En maak je geen zorgen over je schema, en zelfs ik kan in 2 weken een marathon lopen.
Komt goed.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 22-01-08

Kraaaaak Oh, is het dat wat ik hoorde? Jouw rug die gekraakt werd. Fijn dat er weer een klein lichtje schijnt in de verte....voor je het weet is dat lichtje een gigantische schijnwerper. In 12 weken kan heel veel gebeuren...blijf positief! Sterkte!

Gepost door: Petra | 22-01-08

conditie Gezien je conditie, zal je snel terug opbouwen en de 'kraker' doet de rest :-) En Betty zal ongetwijfeld de eer van de Spencers met glans verdedigen. Sterkte.

Gepost door: Dirk en FLeur | 23-01-08

met het dreamteam zat je toen ook in de lappenm,and en toen kwam het ook goed, hou hoop!!!

Gepost door: martine | 25-01-08

De commentaren zijn gesloten.