01-02-08

Fuifje voor “veteranen”


Fuif dA020208Deze keer geen loopbericht, want Frank Spencer ligt nog steeds te soezen in de lappenmand.
Dankzij Marc heeft het kind, in casu mijn rugperikelen, nu ook een naam gekregen : volgens hem heb ik te kampen met een hardnekkig “piriformis-syndroom”.
Inmiddels heb ik ook een avondje gegoogled, want dit was latijn, zelfs voor Frank Spencer.
Ik had het beter niet gedaan want de gelijkenissen zijn verbluffend en de klachten – jammer genoeg - heel erg herkenbaar.

Even situeren : de piriformis spier is een spier die ergens heel diep in de bil ligt en waaronder verschillende zenuwen lopen.
De pijn – die uitstraalt vanuit de bil naar de rug en de achterzijde van het linkerbeen -onstaat door een beknelling – of verharding - van die spier en is vergelijkbaar aan herniapijnen.
De klachten komen vaak voor -door overbelasting - bij marathonlopers met beenlengteverschil.
Tot zover de aanvaardbare diagnose.

Alleen met de behandeling heb ik het een stukje moeilijker.
Op diverse sites spreekt men van 6 maanden rust tot zelfs “een kruis over de loopcarrière”.
Daar wordt een mens toch niet meteen vrolijk van.
Soit, we zullen wel zien hoe het verder afloopt : ik denk niet dat het deze keer zo een vaart zal nemen.

Intussen heb ik eveneens ontdekt waarom ik Tiegem – Harelbeke zo vlotjes gelopen heb.
Gisterenavond kreeg ik plots weer erge rugpijnen, zodat ik opnieuw willens nillens “een mobic” geslikt heb.
Een uurtje later was het manken “als bij wonder” verdwenen en kon ik weer pijnloos door het leven stappen.
Blijkbaar is dit toch een paardemiddel want net voor het clubkampioenschap heb ik een dubbele dosis geslikt, zodat ik terug over de baan “vloog” halfweg de strijd.
Gelukkig stond het gele busje van de Vlaamse Dopingscommissie niet aan de finish.
Jammer genoeg voor mij was het pilletje “the day after” compleet uitgewerkt…Genoeg over die loopellende, nu iets totaal anders.
Met de maten van de jeugdclub organiseren we morgen zaterdag 2 februari een “fuifje voor veteranen”.

’t Zit zo : we zijn allen in een ver – voor enkelen zelfs heel ver – verleden bestuurslid geweest van de bloeiende jeugdclub den Ast uit Heule.
In die tijd beroemd en berucht tot ver buiten de regio.
Na elkaar jaren uit het oog verloren te hebben – hoe gaat dat, hé – hebben we terug een clubje opgericht – “voor mannen met een …” - om af en toe uit nostalgie enkele activiteiten te organiseren met een band naar ons eigen verleden.

Zaterdag nodigen we de disc-jockeys van vroeger uit om terug aan de draaitafels plaats te nemen en een ouderwets fuifje te spelen.
En hoe kan het ook anders, Frank Spencer gaat ook plaatjes draaien tot in de vroege uurtjes.
’t Is wel een enorm verschil met vroeger : indertijd zat mijn koffer barstensvol platenbakken met elpees en singels en moesten we met een camionette zeulen en sleuren met al dat materiaal.
“Those were the days …”
Tegenwoordig volstaat één tasje met laptop en enkele kabeltjes en compilaties.
Dat wordt ongetwijfeld een leuk weerzien met heel wat oude bekenden.
We mogen uiteraard ook niet vergeten om af en toe de keel te smeren met een pintje.

Deze platen staan al met stip genoteerd op “het spencerlijstje” en ga ik zeker draaien.
“Our Darkness” – Anne Clark
“Don’ t you forget about me” – Simple Minds
“Summer of 69” – Bryan Adams
“Oh la la la” – TC Matic
“Beds are burning” – Midnight Oil
“Pride, in the Name of Love” – U2
En verder nog flink wat Belpop en heel wat “Eighties-klassiekers”.
Misschien hebben jullie ook nog verzoeknummers of songs, die ik zeker niet mag vergeten … J ?

12:40 Gepost door Frank Spencer | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

oefeningen piriformis Francerelli, begin zo snel mogelijk met die oefening waarbij je, op de grond liggend, het been van de pijnlijke kant over het andere been heft, en tegelijkertijd aan je knie en enkel met beide handen dat been in de richting van je andere schouder trekt... kun je volgen... op die manier span ( strectch) je die verkrampte spier, 3 keer na elkaar 30 seconden aanspannen. Doe dit gerust 6 keer per dag, na twee dagen ben je er mogelijk al van af. En dan natuurlijk preventief blijven stretchen, het staat allemaal in Herbert Steffny's grote Lopen handboek. Succes met je auto-therapie !

Gepost door: marc devloo | 01-02-08

als ge nog zwaren turf nodig hebt, der werkt er hier ene in een medische bieb... Veel plezier en vergeet born to be alive niet hé ;)

Gepost door: jogginggirl | 01-02-08

Balen van de terugval met de rugpijn maar dat hadden we al verwacht. Blijf vooral positief dan komt alles goed. Kunnen we trouwens concluderen dat we U niet in Schoorl gaan zien ? U met de rug en Betty ivm gekneusde rib ?? Erg jammer !!

Heel veel plezier komend weekend. Muziek die U niet mag missen : Meat Loaf (Bat out of Hell of Paradise by the Dashboardlight) en Golden Earring (When the lady smiles) :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 01-02-08

hopelijk geen 6 maanden out misschien valt het inderdaad nog mee en ben je binnen een paar weken terug op de baan.

Gepost door: Wim Geerts | 01-02-08

Veteranenfuif. Vanavond een avondje zonder Elastimam. Ideaal om blogs te lezen. De eerste die ik opende is deze, en hier ben ik blijven plakken... Verzoeknummers? Even in mijn Ipod gedoken en een lijstje geslecteerd. Iets te lang om hier te publiceren, dus hij komt via email.... Pure nostalgie... Vele terug beluisterd... dus weer geen blogs gelezen...

Gepost door: Homer | 01-02-08

hopelijk steek je toch geen 6 maanden in de lappenmand hoor. En leuke oldies: Red Zebra-Can't live in a living room, Simple Minds - Waterfront, David Bowie - Space Oddity. Have fun!!

Gepost door: Ruthje | 01-02-08

disco ha, de meeste disconummers vind ik geweldig. Ik hoorde vandaag David Christie met Saddle up.. heeft weinig om het lijf maar is wel lekker:
http://www.youtube.com/watch?v=k0vyflS2EGQ

Gepost door: Ronald | 01-02-08

hopelijk steek je toch geen 6 maanden in de lappenmand hoor. En leuke oldies: Red Zebra-Can't live in a living room, Simple Minds - Waterfront, David Bowie - Space Oddity, Blondie - Call me. Have fun!!

Gepost door: Ruthje | 01-02-08

disco ha, de meeste disconummers vind ik geweldig. Ik hoorde vandaag David Christie met Saddle up.. heeft weinig om het lijf maar is wel lekker:
http://www.youtube.com/watch?v=k0vyflS2EGQ

Gepost door: Ronald | 01-02-08

Helaba wat heeft Siouxie u plotseling misdaan? Frank, terug naar de verzameling en Siouxie eruit! En vergeet de Banshees niet. Succes, 't zal er tof zijn!

Gepost door: etienne | 01-02-08

Ok, ik hou nog 2 kaarten voor de "nachtduurloop" jullie opzij. Vanavond generale repetitie of is't zonder eega ?

Gepost door: jogginggirl | 02-02-08

't amusement aan de draaitafel! Ik wou dat ik er bij kon zijn, Vergeet 'the golden Earring niet, en het ruigere werk zoals Nothing else matters (Metallica), November Rain (Bon Jovi), Run to the hills (Iron Maiden) Ook met the Stray Cats kan je me altijd een plezier doen. Hopelijk valt de blessure toch mee, want een half jaar rust, is voor een loper echt een eeuwigheid. Denk aan het spreekwoord: de soep wordt nooit zo heet gedronken als hij wordt opgediend. Ik duim in elk geval, want ik wil je dit jaar nog ontmoeten op verschillende wedstrijden, en dan liefst niet langs de kant.

Gepost door: Hansy | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.